Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pytanko do tych, którzy instalowali odkurzacze centralne.

Powoli musimy zdecydować się na to kto zrobi instalację. Zastanawiamy się czy po prostu nie zgłosić się do dystrybutora jednej z firm, która je produkuje.

Możecie się podzielić doświadczeniem jak to wygląda w okolicach Starych Babic?

Przejrzałam ok ostatnich 60 stron forum i w sumie niewiele znalazłam.

Z góry dziękuję :)

Pozdr

Tamtu

Facet z Ożarowa - jest instalatorem Beama. Brał 200 za punkt, a że na górze wyszły dwa a planował jeden to na dole zrobuił mi punkt pod szufelke gratis. Bardzo słowny, terminowy, robił także u mojego sąsiada - polecam. Sprzedaje także odkurzacze i wszystkie graty do nich.

600 820 287

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej - czy nikt z Was nie robił schodów?

Do mnie wchodzą w okolicach grudnia - ekipa górali. Widziałem ich kilka robót, robili też u mojego kumpla. Bardzo ładnie, dokładnie - cenowo to nie wiem jak wychodza w porównaniu z konkurencją bo wzięliśmy ich bez badania rynku. Za dębowe samonośne (ale nie ażurowe) z poręczmi i dwiema bramkami przed dziećmi 10 000. U kumpla obładali schody lane + schodki na antresole i wyszło 12.

Terminy mają takie od 3 do 6 mc. Tel 602 341 420 - Dochnal.

Czesc

Własnie jestem po lekturze tematu folie dachowe....

Jaka folie - jaki producent - i ile z m2 to cos placiliscie.

Przestraszylem sie troche perspektywy wymiany folii po kilku latach uzytkowania dachu

Za ułożenie więźby ile za m2 płaciliscie???

K

ps. Mam 3m stemple do sprzedania - zapraszam

Czesc

Własnie jestem po lekturze tematu folie dachowe....

Jaka folie - jaki producent - i ile z m2 to cos placiliscie.

Przestraszylem sie troche perspektywy wymiany folii po kilku latach uzytkowania dachu

Za ułożenie więźby ile za m2 płaciliscie???

K

ps. Mam 3m stemple do sprzedania - zapraszam

Hej - czy nikt z Was nie robił schodów?

Do mnie wchodzą w okolicach grudnia - ekipa górali. Widziałem ich kilka robót, robili też u mojego kumpla. Bardzo ładnie, dokładnie - cenowo to nie wiem jak wychodza w porównaniu z konkurencją bo wzięliśmy ich bez badania rynku. Za dębowe samonośne (ale nie ażurowe) z poręczmi i dwiema bramkami przed dziećmi 10 000. U kumpla obładali schody lane + schodki na antresole i wyszło 12.

Terminy mają takie od 3 do 6 mc. Tel 602 341 420 - Dochnal.

Robili u mnie w sierpniu. Czekałam 2 miesiące. Schody wyszły sympatycznie. Dębowe stopnie, tralki i poręcze. Podstopnie z białego MDF-u. Przyjechali z gotowym materiałem i robili 3 dni. Porządnie.

jj

Czesc forum

pusto tutaj coś, ale moze jeszcze raz spróbuje

Szukam dobrego wykonawcy pompy ciepła. Zestaw do ogrzewania domu juz wybrałem - pompa + rekuperacja - ewentualnie dogrzanie kominkiem ale juz bez płaszcza wodnego. Rekuperacje zrobi mi polecaly przez Klemeni:

Antares z Rzeszowa (Tomasz Prus - Projektant-doradca tech - czlowiek anioł, poki co tylko znany z kontaktu telefonicznego, ale sprawia wrażenie mocnego merytorycznie speca)

teraz szukam drugiego kawałka układanki - wykonawce pompy

macie kogoś???

:roll:

firma Arma-San z Łomianek - będą robili u mnie w tym roku - namiar 505 171 404.

Geoterm też z Łomianek, który robi tylko instalacje pomp ciepła 698 927 148

Czesc forum

pusto tutaj coś, ale moze jeszcze raz spróbuje

Szukam dobrego wykonawcy pompy ciepła. Zestaw do ogrzewania domu juz wybrałem - pompa + rekuperacja - ewentualnie dogrzanie kominkiem ale juz bez płaszcza wodnego. Rekuperacje zrobi mi polecaly przez Klemeni:

Antares z Rzeszowa (Tomasz Prus - Projektant-doradca tech - czlowiek anioł, poki co tylko znany z kontaktu telefonicznego, ale sprawia wrażenie mocnego merytorycznie speca)

teraz szukam drugiego kawałka układanki - wykonawce pompy

macie kogoś???

:roll:

firma Arma-San z Łomianek - będą robili u mnie w tym roku - namiar 505 171 404.

Geoterm też z Łomianek, który robi tylko instalacje pomp ciepła 698 927 148

http://www.famar.xlnet.pl/firma.html

Pan Henryk Markiewicz 0-601-800-384, lub 022- 638-31-75 w czwartek bedzie po urlopie i zaczyna u mnie robic pompe ciepła firmy Szwedzkiej http://www.mecmaster.se

czy macie namiary na jakąś sprawną ekipę, która w okolicach Babic robi proste ogrodzenia - zabetonowane słupki metalowe + siatka ? będę wdzięczny za wszelkie kontakty....

U mnie za tydzień zaczyna ogrodzenie ekipa z zachodnio-pomorskiego. Ich robotę widziałem tylko na zdjęciach. Wygląda solidnie, cena też nie jest zła: 65 zł za m kw (siatka 180 cm). Jak się sprawdzą to będę polecał.

Jest też pan Grzegorz z Góry Kalwarii tel. 500194293. Cenił z typową siatką ocynkowaną 150 cm na 50 zł za mb ale wykończenie a także jakość oraz estetyka użytych materiałów adekwatna do ceny. Mam zdjęcia jeśli jesteś zaintereswany.

to jak z tą ekipą z zachodnio-pomorskiego? zaczęli już ? coś zrobili? bo byłbym ewentualnie zainteresowany.....

Również szukam kogoś kto wykona ogrodzenie mojej działki w Wieruchowie, zależy mi na tym aby było to w miarę schludne oraz w stosunkowo dobrej cenie. Proszę o namiary.

[Facet z Ożarowa - jest instalatorem Beama. Brał 200 za punkt, a że na górze wyszły dwa a planował jeden to na dole zrobuił mi punkt pod szufelke gratis. Bardzo słowny, terminowy, robił także u mojego sąsiada - polecam. Sprzedaje także odkurzacze i wszystkie graty do nich.

600 820 287

Wielkie dzięki :)

Ja rurki rozłożyłem sam - zajęło mi to 3 godziny pracy i kilka godzin czytania jak to zrobić.

PS. Nie wiem kto rozkłada rurki do CO w okolicach Babic :(

To niestety u nas odpada, bo ja raczej nie dam rady tego zrobić :oops:, a małżonek jest z gatunku tych co naprawdę by chciał, ale biorąc pod uwagę napięty kalendarz nie znajdzie czasu.

Tak czy siak dzięki. :) :)

Tamtu

Witam,

Likwiduje wlasnie blaszak na placu i musze sie pozbyc brykietu (drewno lisciaste, prasowane w walec). Jest tego 18 workow (chyba po 30kg). Doskonale nadaje sie do kominka. Czy ktos bylby zainteresowany? Jezeli tak to odstapie po bardzo okazyjnej cenie (100zl). Niestety transport na wlasna reke.

Pozdrawiam,

Piotr

Witam,

Likwiduje wlasnie blaszak na placu i musze sie pozbyc brykietu (drewno lisciaste, prasowane w walec). Jest tego 18 workow (chyba po 30kg). Doskonale nadaje sie do kominka. Czy ktos bylby zainteresowany? Jezeli tak to odstapie po bardzo okazyjnej cenie (100zl). Niestety transport na wlasna reke.

Pozdrawiam,

Piotr

Witaj chętnie sie tym zajme. Podeslij mi numer na priv umowimy sie i podjade w weekend po to przyczepką.

pozdrKrzysztof