Ania L-B 25.11.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam Forumowiczów, poszukuję pilnie namiarów na sprawdzone firmy do stanu surowego otwartego w gm. Stare Babice.Liczę na Waszą pomoc, ponieważ zdecydowana wiekszość ma ten etap już za sobą. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 25.11.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 rpilski, nam (Wojcieszyn) studnię wiercili różdżkarze z Teresina. Przyjechali, połazili z różdżkami (ojciec i syn), powiedzieli: tu będzie woda. Za kilka dni przyjechali, cały dzień wiercili i się dowiercili. Woda pięknie wybiła - było na co patrzeć Jak ropa za czasów Dzikiego Zachodu Studnia głębinowa, fi110, pompa głębinowa. Pompę mamy mocną, bo daje wodę dla całego domu i ogrodu. Żadnej umowy nie spisałam (moja naiwność? ale tym razem się nie przejechałam). Trochę irytowali mnie ludzie, którzy przed wierceniem wysyłali mnie do fachowców (pewnie ich znajomych), którzy za 500zł przyjadą (termin - za miesiąc), zrobią specjalne badania i powiedzą gdzie (i czy w ogóle) na działce jest woda . Inaczej mówili, że nie przyjadą. No to wzięłam różdżkarzy bodal, myślę że mogę polecić p.Andrzeja z Sochaczewa, jeśli chcesz, poszukam namiaru. Cena w porządku, wykonanie staranne, z terminami gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 25.11.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam Forumowiczów, poszukuję pilnie namiarów na sprawdzone firmy do stanu surowego otwartego w gm. Stare Babice. Liczę na Waszą pomoc, ponieważ zdecydowana wiekszość ma ten etap już za sobą. Pozdrawiam Ania Polecam Darka Zająca (502 211 604) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 25.11.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Zamykam stan surowy i szukam sprawdzonych i polecanych przez Was ekip do wykończeniówki.W szczególności:- wod-kan-co- tynki- wylewki- glazura- ocieplenie poddasza Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 25.11.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 - tynki - Antonii Jawor 781 936 602- wylewki - firma z Babic 601 220 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 25.11.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Cześć, mam taką zagwozdkę - na poziomie poddasza na stropie nad salonem będzie taras/balkon (wymiary - 3x5m). Chciałbym dobrze to zaizolować od wilgoci no i ocieplić - to w końcu jest kawał sufitu patrząc z poziomu salonu. Dodam, że cały strop w chwili obecnej jest zlicowany górą (tworzy jedną powierzchnię). W miejscu tego tarasu strop to Terriva (24 cm grubości). Chciałbym, żeby całość, szykowana pod terakotę, nie była specjalnie gruba (grubość wylewki na poddaszu to będzie ok. 10cm na gotowo, natomiast chcąc zachować spadek na tym tarasiku to od śściany (a w zasadzie okna wyjściowego) wychodzi mi ok. 22-25 cm grubości. Macie pomysł, jak to dobrze zrobić? Może ktoś też mial taki dylemat i może się podzielić swoim rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 25.11.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Chciałbym, żeby całość, szykowana pod terakotę, nie była specjalnie gruba (grubość wylewki na poddaszu to będzie ok. 10cm na gotowo, natomiast chcąc zachować spadek na tym tarasiku to od śściany (a w zasadzie okna wyjściowego) wychodzi mi ok. 22-25 cm grubości. Macie pomysł, jak to dobrze zrobić? wylewka 10cm czy całość warstw 10cm? wylewkę to chyba ~6cm się robi. folia w płynie, papa, styropian 10cm, wylewka 6cm, płytki ~1,5cm. 5cm progu + próg okienny, zadowala cię? jak nie, to dołóż styropianu. pamiętaj o dobrym zaizolowaniu namroży (ściana - taras), najlepiej przed położeniem ocieplenia budynku. i wywinieciu papy wysoko na ściany i polepienie jej. najlepiej ze 2 warstwy papy daj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 25.11.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 wylewka 10cm czy całość warstw 10cm? wylewkę to chyba ~6cm się robi. folia w płynie, papa, styropian 10cm, wylewka 6cm, płytki ~1,5cm. 5cm progu + próg okienny, zadowala cię? jak nie, to dołóż styropianu. pamiętaj o dobrym zaizolowaniu namroży (ściana - taras), najlepiej przed położeniem ocieplenia budynku. i wywinieciu papy wysoko na ściany i polepienie jej. najlepiej ze 2 warstwy papy daj. No mniej więcej Te 10cm wewnątrz to już na gotowo, oczywiście. Wydaje mi się, że chyba najpierw powinienem zrobić wylewkę ze spadkiem, dopiero na to dawać papę, styrodur, wylewkę zbrojoną i płytki. A czy to co widać na zdjęciu przy Twoim nicku to może balkon/taras nad wykuszem jadalni? Jeśli tak, i jeśli zrobiłeś ocieplenie wg Twojej receptury, to jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 25.11.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 A czy to co widać na zdjęciu przy Twoim nicku to może balkon/taras nad wykuszem jadalni? Jeśli tak, i jeśli zrobiłeś ocieplenie wg Twojej receptury, to jak to się sprawdza? tak, to balkon nad jadalnią. wiesz, ja pod spodem mam jeszcze podwieszany sufit i tam wełnę ze ~20cm. ale mrozów potężnych to jeszcze nie było przed: http://gildor.riders.pl/albums/dom/wykonczenie/pic037.jpg i po: http://gildor.riders.pl/albums/dom/wykonczenie/pic059.jpg a spadek to ja robiłem wylewką i płytkami, bo nie widzę powodów do innego wykonania. aha, ja jeszcze przed płytkami mam kolejną warstwę folii w płynie, ale ja miałem zepsute wykoananie tego balkonu, stąd moje zwrócenie uwagi na zawinięcie papy wysoko na ściany przed ociepleniem budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 25.11.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 no właśnie... w naszym przypadku chyba błąd architekta, no ale podobno "teraz tak się projektuje" (wystarczyło w tym fragmencie dać obniżoną płytę stropu monolitycznego i byłoby akuracik, eh...). U mnie to akurat wypada w salonie, więc nie obniżę sufitu o 20 cm. Będę walczył 'na powierzchni'... dlaczego najpierw spadek? no bo jak już cokolwiek się zawilgoci, to ew. skropliny popłyną do ściany zewnętrznej, a nie będą wnikały po całej powierzchni... ne wiem, może źle z tym kombinuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 25.11.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 no Sam przyznasz chyba, że przed było fajniej a jaką będziesz tam miał docelową wysokość od podłogi do sutitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 25.11.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 no właśnie... w naszym przypadku chyba błąd architekta, no ale podobno "teraz tak się projektuje" (wystarczyło w tym fragmencie dać obniżoną płytę stropu monolitycznego i byłoby akuracik, eh...). lepiej sprawdź jak Ci to wychodzi z ostatnim stopniem schodów na góre. u mnie wylewka + styropian na całym piętrze, dało stopień i tak było w projekcie. teraz na górze pod wylewką mam wiecej styropianu niż na dole. widać tak się rzeczywiście projektuje, bo ja też miałem ~20cm U mnie to akurat wypada w salonie, więc nie obniżę sufitu o 20 cm. Będę walczył 'na powierzchni'... no a u mnie gdzie? w salonie właśnie jadalnia jest częścią salonu, a podwieszony sufit oddzielił to od salonu wizualnie. mi się podoba, no i dociepliłem w ten sposób balkon. http://gildor.riders.pl/albums/dom/wykonczenie/pic099.jpg http://gildor.riders.pl/albums/dom/wykonczenie/pic101.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 25.11.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 no Sam przyznasz chyba, że przed było fajniej nie przyznam a jaką będziesz tam miał docelową wysokość od podłogi do sutitu? nie wiem, normalnie 2,7m chyba więc pewnie ~2,5m w wykuszu. mniej kubatury mniej grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 25.11.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 ze schodami te ~10cm wewnątrz będzie w sam razik. No nie wiem, może uda sie namówić żonkę na obniżenie tej części chałupy (w tej chwili jest na etapie poszukiwania projektanta wnętrz, bo inaczej to nie ruszymy z żadnym wykończeniem...) - będzie temat do dyskusji. Generalnie lata świetlne za Tobą jestem z budową, więc się nie wymądrzam tylko chłonę mądrość jak gąbka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania L-B 26.11.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 emil_d bardzo dziękuję za namiary. Pilnie poszukuję ekipy do SSO. Może jeszcze ktoś z Was mógłby polecić mi jakieś firmy do stanu surowego otwartego? Proszę o odp. na priva. Z gróry dziękuję Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 26.11.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 emil_d bardzo dziękuję za namiary. Pilnie poszukuję ekipy do SSO. Może jeszcze ktoś z Was mógłby polecić mi jakieś firmy do stanu surowego otwartego? Proszę o odp. na priva. Z gróry dziękuję Ania A Darek Zajac zajęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania L-B 26.11.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Wolałabym porównać kilka ofert. Jak każdy chciałabym ekipę solidną, uczciwą, terminową, a w dodatku taniutką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 26.11.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Jak każdy chciałabym ekipę solidną, uczciwą, terminową, a w dodatku taniutką To jest niestety nierealne. Najcześciej są drodzy, czasem się uda, że terminowi a solidność wychodzi często po roku - dwóch. No ale szukaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 26.11.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Wolałabym porównać kilka ofert. Jak każdy chciałabym ekipę solidną, uczciwą, terminową, a w dodatku taniutką wysłałem namiary na "swoją" (u mnie robili) ekipę na PW. Spełnia prawie wszystkie Twoje oczekiwania... a jak to z "prawie" bywa - wiadomo. Ale polecam ich gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania L-B 27.11.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam, potrzebuję 2-3szt. używanych płyt drogowych o wymiarach: 1,5 x 3 m lub 1,25 x 3 m (betonowe, zbrojone). Może ma ktoś z Was zbędne do odsprzedania? Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts