pogor 14.01.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 witam, ponawiam prośbe w sprawie ekipy od ogrodzenia (siatke i słupki metalowe) dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 14.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam Drodzy Sąsiedzi. Poszukuję fachowców od instalacji wod-kan, gaz, CO (w tym podłogówka) + solary. Jeśli macie sprawdzone ekipy z ww. dziedzin to proszę o info. Z góry wielkie dzięki ! Polecam Pana Zbyszka, który poprawiał u mnie po niezbyt dobrym hydrauliku, do dziś pluję sobie w brodę, że go pierwszego nie znalazłem... Jakby co to na priva mogę dać namiary. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 14.01.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Aha byłbym zapomniał Właśnie skończyłem wielkie prace budowlane - mam do sprzedania chyba ze cztery palety bloczków fundamentowych (ponoć bardzo twarde - ekipa która w nich kuła twierdziła, że jeszcze takich twardych nie widzieli), trochę stempli i garaż blaszany drugiej klasy. Zainteresowanych zapraszam na PW lub mail [email protected] Do odbioru w mazowieckiem, wieś Marianów koło Leszna (trasa Babice-Borzęcin-Zaborów, etc) Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 14.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Czesc 4room Szukam hydraulika do sporej roboty - kanaliza woda podlogowka. Mieliscie do czynienia z dobra ekipa od takich spraw? Ile placiliscie za:1 - m2 podlogówki (robota + materiały)?2 - m2 tynków wewnetrznych gipsowych r+m?3. m2 elewacji (welna 5mm + tynk) r+m? Pozdrawiam K3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 15.01.2009 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Pytanko - wie ktoś, ile może kosztować uzyskanie świadectwa energetycznego budynku? Świeża sprawa, ale może ktoś w jest temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 15.01.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Krzysztof III: poszlo na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.01.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Pytanko - wie ktoś, ile może kosztować uzyskanie świadectwa energetycznego budynku? Świeża sprawa, ale może ktoś w jest temacie. nie wiem, ale czytałem artykuł gdzieś i puki mało jest wykonawców tego typu to ceny są bardzo różne. podali przykład 800pln. tyle zapłacił gostek, który ma taki certyfikat z nr 1 i nie za ten numer zapłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.01.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 To ładnie sobie liczą. Pytałem, bo kolega pod Gdańskiem szukał i byłem ciekaw, jak to się ma do naszych cen, ale widać, że podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piast 19.01.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 WitamCzy ktoś z Was ma świeże doświadczenia z przyłączem gazowym?Firma, która wykonuje przyłącze (do płotu) z ramienia gazowni zaoferowała mi wykonanie podłączenia budynku i wykonanie instalacji gazowej w domu.Cena wydaje mi się wygórowana: Projekt techniczny + opinia kominiarska Koszt dokumentacji 1.500zł + VAT Montaż szafki gazowej typ Z-4 na postumencie betonowym Budowa instalacji n/c (26m ziemią do budynku)Wykonanie instalacji w budynku do pieca i kuchni 11 mMontaż szafki Z-1 na budynku z zaworem odcinającymObsługa geodezyjna (inwentaryzacja) Koszt budowy: 4.800zł + VAT Czyli razem 6300 + VAT. To naprawdę tyle kosztuje? Może ktoś ma doświadczenia w tym temacie i może się podzielić. Z góry Wielkie Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 19.01.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 niestety takie są ceny budowy gazociagów, my sami budowaliśmy 160m gazociągu i wejście do domu tylko do kotłowni, nie pytaj nawet ile płaciliśmy,ale czy na pewno potrzeby Ci ten vat? spokojnie możesz znaleśc kogos kto zrobi bez vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piast 19.01.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedź.Vat do niczego mi nie jest potrzebny, kwestia czy firma polecona przez gazownię zechce tak zrobić. Z kolei jeśli to normalna cena to nie bardzo chce mi się szukać kogoś kto zrobili w podobnej cenie bez Vatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 20.01.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś z Was ma świeże doświadczenia z przyłączem gazowym? Firma, która wykonuje przyłącze (do płotu) z ramienia gazowni zaoferowała mi wykonanie podłączenia budynku i wykonanie instalacji gazowej w domu. Cena wydaje mi się wygórowana: Projekt techniczny + opinia kominiarska Koszt dokumentacji 1.500zł + VAT Montaż szafki gazowej typ Z-4 na postumencie betonowym Budowa instalacji n/c (26m ziemią do budynku) Wykonanie instalacji w budynku do pieca i kuchni 11 m Montaż szafki Z-1 na budynku z zaworem odcinającym Obsługa geodezyjna (inwentaryzacja) Koszt budowy: 4.800zł + VAT Czyli razem 6300 + VAT. To naprawdę tyle kosztuje? Może ktoś ma doświadczenia w tym temacie i może się podzielić. Z góry Wielkie Dzięki. niestety, tyle to kosztuje, ja zapłaciłam bardzo podobną cene z tym że obsługa geodezyjna była po mojej stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 20.01.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam , mam do odstąpienia 3 - butle gazowe po 33L butle zamówiłam od ogrzewania domu, ale okazało się, ze sie ociepliło i gazownia zrobi mi teraz wcinkę do sieci, więc mi są nie potrzebne, może komuś się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 20.01.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedź. Vat do niczego mi nie jest potrzebny, kwestia czy firma polecona przez gazownię zechce tak zrobić. Z kolei jeśli to normalna cena to nie bardzo chce mi się szukać kogoś kto zrobili w podobnej cenie bez Vatu. ja moge podac firme która mi robiła, jeśli oczywiście chesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piast 20.01.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedź. Vat do niczego mi nie jest potrzebny, kwestia czy firma polecona przez gazownię zechce tak zrobić. Z kolei jeśli to normalna cena to nie bardzo chce mi się szukać kogoś kto zrobili w podobnej cenie bez Vatu. ja moge podac firme która mi robiła, jeśli oczywiście chesz Dzięki za ofertę, niestety już zamówiłem wykonanie w firmire, która oferowała wg ww stawek (prawdopodobnie uda się bez VAT ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggiess 20.01.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 witam, no to mnie zalamaliście tymi cenami przyłacza gazowego ;( to jeszcze przede mną ;( powiedzcie mi proszę: w którym momencie montowaliście drzwi zewnętrzne? mam dom w stanie surowym z oknami, ale nie mam jeszcze drzwi. prawdę mowiąc boje się kupować teraz drzwi, wiedząc że będą jeszcze wjeżdżały do srodka rózne ekipy (nie mam jeszcze tynków, posadzek i ogólnie wszystkiego). Czy moje drzwi to przeżyją w nienaruszonym stanie? jak Wy zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 20.01.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 witam, powiedzcie mi proszę: w którym momencie montowaliście drzwi zewnętrzne? Trudno radzić. Ja miałem przez prawie cały czas "drzwi" zbite z desek. Zamontowałem Gerdy przed montażem kotłowni (wszystkie instalacje zrobione wcześniej). Drzwi zabezpieczone folią itp. wszystko OK - uszkodzili mi goście na sam koniec wnosząc meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 21.01.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 witam, no to mnie zalamaliście tymi cenami przyłacza gazowego ;( to jeszcze przede mną ;( powiedzcie mi proszę: w którym momencie montowaliście drzwi zewnętrzne? mam dom w stanie surowym z oknami, ale nie mam jeszcze drzwi. prawdę mowiąc boje się kupować teraz drzwi, wiedząc że będą jeszcze wjeżdżały do srodka rózne ekipy (nie mam jeszcze tynków, posadzek i ogólnie wszystkiego). Czy moje drzwi to przeżyją w nienaruszonym stanie? jak Wy zrobiliście? Moje przeżyły. Czyli reasumując masz wstawione okna i nie masz drzwi a co za tym idzie alarmu ? Gratuluję odwagi Ja wstawiłem okna, drzwi i bramę garażową w przeciągu dwóch dni. W tym samym czasie odpalono alarm. Instalacji też nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 21.01.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 powiedzcie mi proszę: w którym momencie montowaliście drzwi zewnętrzne? mam dom w stanie surowym z oknami, ale nie mam jeszcze drzwi. prawdę mowiąc boje się kupować teraz drzwi, wiedząc że będą jeszcze wjeżdżały do srodka rózne ekipy (nie mam jeszcze tynków, posadzek i ogólnie wszystkiego). Czy moje drzwi to przeżyją w nienaruszonym stanie? jak Wy zrobiliście? Ja załozylem w takim stanie jak Twoj. Drzwi przetrwały bez rysy. Były zabezpieczone i często zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggiess 21.01.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 [ Czyli reasumując masz wstawione okna i nie masz drzwi a co za tym idzie alarmu ? Gratuluję odwagi moja budowa znajduje się na ogrodzonej działce na ktorej obok stoi dom moich rodziców, więc się nie boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts