ManieQ 21.11.2003 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Kwirynów, 21 listopada 2003 roku. Z nieskrywaną radością pragnę oznajmić, że w dniu dzisiejszym zakończono prace nad pakietem "Nasz Domek " w wersji 0.5. Dzięki ogromnemu wysiłkowi i zaangażowaniu deweloperów w ciągu dokładnie 4 miesięcy od chwili przekazania projektu do realizacji, system osiągnął stan umożliwiający przeprowadzenie pierwszych testów, tak jakościowych, jak i wydajnościowych. Zaimplementowano wszystkie najważniejsze mechanizmy stosowane w podobmych aplikacjach, jak: integrację niskopoziomową (metodą "bloczków betonowych"), przetwarzanie równoległe (w oparciu o bibliotekę FALBET.DLL, a dla systemów unixowych: libfalbet.so.2.0.0.3), szyfrowanie połączeń (PCV), czy też wymuszanie integralności danych (kontakt: [email protected]). Nie mniej uwagi poświęcono sprawom bezpieństwa, że wymienię choćby zabezpieczenie interfejsu użytkownika folią o grubości 0,14 mm. Nie bez znaczenia jest tu również rola dostawców hardware-u z tak renomowanych firm, jak Norma, PSB czy MD. Należy podkreślić, iż cały system wykonano jedynie w oparciu o zasoby własne inwestora, bez dofinansowania ze strony Budżetu Państwa czy też z funduszy unijnych. ________________________________ LUDZIE!!!! NARESZCIE MAM SPOKÓJ!!! A już prawie zaczynałem rzygać tą budową. A od poniedziałku do Świąt nie dotykam projektu, żadnego "Ładnego Domu Muratora", będę szerokim łukiem omijał składy budowlane. Taka moja mała terapia antystresowa. Ale mimo to w przyszłą sobotę wraz z żoną chętnie poświętujemy z Wami. Powiedzmy: Pod Świerkiem, 16:00 CET, 29.11.2003. Zapraszamy na gadkę, pifko i krakersiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 22.11.2003 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Gratulacje. Mam nadzieję, że w/w testy były lub będą wykonane jedynie metodami nieniszczącymi. Czyli żadne tam "brute force".A sobota brzmi nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 22.11.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Ale Ci fajnie... Też już bym tak chciała.Co do soboty - postaramy się być.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 23.11.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 melduje sie bardzo poslusznie w grupie babickiej:) najprawdopodobniej zaczniemy sie budowac w Zielonkach na wiosne:) oczywiscie jak Bog da, a budzet pozwoli pzdr Marsjanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 23.11.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 O, jak miło! Byłem przygotowany na przybyszów z Unii Europejskiej, ale że Marsjanki też tu zawitają, do głowy by mi nie przyszło. Co do budowy, Bóg jest na ogół życzliwszy od budżetu (ten to ma dopiero węża w w kieszeni!), ale z małą pomocą życzliwych sąsiadów jakoś to chyba będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 24.11.2003 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 ManieQ! Taki duży masz salon, a ty chcesz imprezować Pod Świerkiem - napal w kominku i balujemy u Ciebie A na poważnie - sobota brzmi rozsądnie. Mam nadzieję, że frekwencja będzie lepsza niż poprzednio - mile widziani także nowi przybysze z planety Mars. Joasia - wprawdzie jestem zaawansowany tylko troszkę mocniej od Ciebie, ale proponuję, żebyś w torebce obok metrówki przewidziała jeszcze miejsce na kalkulator i coś na uspokojenie (Nervosol, czy jakaś inna piersiówka ). A dla tych co są w tyle za mną - złośliwie się pochwalę - w tym tygodniu mają mi przywieźć beton komórkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.11.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Mam pytanie do tych osób, które budują (budowały) z maxa. Z jakiej cegielni kupowaliście? W jakiej hurtowni?Trochę mnie podłamały ceny z Biegonic: 2,70 za szt.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 24.11.2003 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Buduję z BK, ale się wtrącę. Interesowałem się maxem - niezła jakość i niezła cena (w wakacje) była na maxa z Plecewic - teraz mieli podwyżkę chyba o 10%.Zniżki od ceny katalogowej - najwięcej dawali mi w Składzie w Izabelinie - 27% z przywozem na budowę. Myślę, że dałoby jeszcze zejść do tych 30% upustu.Piszesz 2,70/szt, ale patrz na wymiary, bo max ma różne wymiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 24.11.2003 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Marsjanka, a gdzie w Zielonkach? Bo ja tez mam nadzieję budowac w Zilonkach (Parcelach) jak tylko dostanę pozwolenie na budowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 24.11.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Aga75 Zielonki-Wies, przy Osiedlowej my juz mamy pozwolenie - teraz czekamy az warunki pozwola zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.11.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 KrzysiekSw, dziękuję za info - przejadę się do Izabelina. Może ktoś jeszcze wie coś o maxie? Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 25.11.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 witamteż powoli zaczynam interesować się maxem.W październiku (być może nadal)dobrą promocję miała hurtownia Kowalczyk w Koniku Nowym. trasa W-wa-Mińsk Maz.Cena ok 1,7 brutto, a także Porotherm 30 ok.2,5 zł.Wszystko od Wienneberga.Gdybyś Ty coś znalazła w dobrej cenie,pisz w tym watku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 26.11.2003 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 No to jak, przesympatyczni forumowicze, spotykamy się w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 26.11.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Witajcie! Potwierdzam zaproszenie na spotkanie: sobota, 16:00, Pod Świerkiem. Na razie widzę trójkę chętnych: Joasia, jprzedworski i KrzysiekSw, ale pozostali również są mile widziani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 27.11.2003 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Ja na 95% jestem w sobotę, ale już nie włączam komputera, jakby impreza się odwołała, to ManieQ zadzwoń. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jonas 27.11.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Witam serdecznie! Nabyłem działę w Klaudynie i powoli robię przymiarkę do budowy. Czy macie może jakieś doświadczenia z firmą Geobaks z Babic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 28.11.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Jonas, witamy w rodzinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 28.11.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Witam serdecznie! Nabyłem działę w Klaudynie i powoli robię przymiarkę do budowy. Czy macie może jakieś doświadczenia z firmą Geobaks z Babic Doświadczeń nie mam, ale nazwa ładna. Zwłaszcza ten "baks" na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 29.11.2003 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Pod Świerkiem byliśmy - ale się spóźniliśmy (no absolutnie nie dało rady wcześniej ). I już Was nie zastaliśmy. Pytana przeze mnie Pani w barze stwierdziła: "Byli tutaj tacy państwo od czwartej, baaaardzo kulturalni; czterech panów i pani. Poszli ze 20 minut temu." Żałuję, że nie poznałam osobiście baaardzo kulturalnych Forumowiczów . Może następnym razem? Pozdrawiamy serdecznie. Joasia, Mąż i dwójka zakatarzonych maluchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 29.11.2003 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Ciekawe. To myśmy pili piwo, a nie barmanka. Nas było trzech + jedna pani. Skąd ten czwarty? A tak poważniej, Mariusz musiał wcześniej wracać, zostało nas dwóch, tośmy się wkrótce rozeszli. Też szkoda, że się nie spotkaliśmy, ale zasp jeszcze nie ma, więc może jeszcze kiedyś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts