Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Też mam od Kucharskiego. Robiłem troche później i mam 12m3 więc cena przekroczyła 5 za całośc (przyjechali, zamontowali ze wszystkimi rurkami, daszkami i łącznikami). Sam montaż, kontakt i profesjonalizm na medal. Chciałem też radomskie ale naczytałem się na forum grupy chyba Izabelińskiej jak im to ciekło, pękało. Jakby pękło jednej osobie to jeszcze może jakoś bym to przezył...ale głosów takich było więcej. Z drugiej strony z czegoś ta róznica w cenie wynikać musi. Kucharski zapewniał, że po jego szambie mogę jeździć czołgiem. Za dużo rzeczy na głowie aby jeszcze wypływającym z szamba gó**** się denerwować ;-) Radom odpuściłem więc.

Potwierdzam. Ten wykonawca wykona i ... możesz zapomnieć. :D

No oczywiście co 1-2 miechy trzeba wybrać ... :-?

Ważne aby szambo było szczelne bo w naszej okolicy będzie Wam nachodzić woda zimą i wiosną.

Tak dla przestrogi ... scenka rodzajowa z naszej wsi...

http://www.republika.pl/pzm/Obraz206.jpg

Tu mamy odpowiedź dlaczego statki pływają ... i szamba również choć betonowe ... :lol:

(mam nadzieję że właściciele nie maja nic przeciwko temu że to pokażę.)

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za dwukomorowe z okolic Radomia zapłaciłem w zeszłym roku 2700pln, cena zawiera wzmocnione płyty, dwa kominy 0.5m i połowe transportu (kupowaliśmy we dwie osoby po dwa zbiorniki). Osobno kupiłem na miejscu izolbet do pomalowania płyt, dwa duże żeliwne włazy po 160pln i zapłaciłem za godzinę pracy koparki 100pln. Wszystko jest szczelne i nic nie pękło, ani od koparki, ani od samochodów które stale parkują w miejscu wkopania zbiorników. Cena w okolicach Warszawy była 60% wyższa.

Z drugiej strony z czegoś ta róznica w cenie wynikać musi.

Moim zdaniem przede wszystkim z tego, że tu są okolice Warszawy a tam Radomia.

Wszystko jest szczelne i nic nie pękło, ani od koparki, ani od samochodów które stale parkują w miejscu wkopania zbiorników.

nooo to Tobie się poszczęściło. ciekawe czy innym też szczęście dopisze i trafią w dobry egzemplarz ;)

nam też się poszczęciło ;) ale my mamy z innej firmy niż była tutaj mowa, poza tym sami drugi raz jeszcze zaprawą dla pewności betonowaliśmy i malowaliśmy dwuktornie dysperbitem, dopiero raz wybieraliśmy ale było tego 10m3 ;)

Cena w okolicach Warszawy była 60% wyższa.

Z drugiej strony z czegoś ta róznica w cenie wynikać musi.

Moim zdaniem przede wszystkim z tego, że tu są okolice Warszawy a tam Radomia.

To gratuluje, że się udało...ale fakty sa takie: wszedłem sobie na forum i poczytałem o szambach radomskich. Nie robiłem statystyk ale kilku osobom popekało co średnio mi się podobało. Natomiast na kilku (kilkunastu) klientów Kucharskiego ani jednej reklamacji. Wolę dopłacić 2-3 tysiące dziś niż za rok zwalać kostkę z podjazdu. Nie mam natomiast już fizycznie czasu aby tak Jak Renata jeszcze je betonować i miziać smołą. Chciałem mieć zakopane i swięty spokój.

Ja jednak obstaję, że za jakośc (bez względu na miejsce produkcji) trzeba zapłacić :wink: .

To gratuluje, że się udało...ale fakty sa takie: wszedłem sobie na forum i poczytałem o szambach radomskich. Nie robiłem statystyk ale kilku osobom popekało co średnio mi się podobało. Natomiast na kilku (kilkunastu) klientów Kucharskiego ani jednej reklamacji. Wolę dopłacić 2-3 tysiące dziś niż za rok zwalać kostkę z podjazdu. Nie mam natomiast już fizycznie czasu aby tak Jak Renata jeszcze je betonować i miziać smołą. Chciałem mieć zakopane i swięty spokój.

Ja jednak obstaję, że za jakośc (bez względu na miejsce produkcji) trzeba zapłacić :wink: .

ja za 2000zł w kieszeni mogłabym to malowac dysperbirem oczywiście tylko łączenie wieka ze zbiornikiem i z 15 razy :lol:

ja za 2000zł w kieszeni mogłabym to malowac dysperbirem oczywiście tylko łączenie wieka ze zbiornikiem i z 15 razy :lol:

No masz rację. Ale jakbym trafił na to "kiepskie radomskie szambo" o jakim naczytałem się na Grupie chyba Izebelińskiej (bo Ty masz to lepsze co nie pekło :wink: ) to pomalowanie czarną mazią wieka, w przypadku najechania trakorem lub ciężarówką (moje szambo jest na podjeździe) pomaga tyle co umarłemu kadzidło. No ja tak mam. Jak 3-4 osobom pekło z Radomia to ja do Radomia nie jedę. Jak Kucharskiego ma kilka osób jakie znam (nie pekło i usługa od A do Z) to wole przepłacić 1000-2000.

Czesc

Sprawdzam stawki wylewek:

Specjalista proponuje

11 pln za m2 za robocizne wylewki

2 pln za m2 za ukladanie folii i styropianu

czyli 13 pln za robocizne za m2

i wycenia materialy

FS20 za m2 - 15 cm - 20 PLN

beton, folia, tasma, zbrojenie - 18 PLN m2

Czyli w sumie - 51 PLN za m2 wylewki

dom 150m2 - 7500 PLN

Dobra cena czy przecena???

:roll:

Czesc

Sprawdzam stawki wylewek:

Specjalista proponuje

11 pln za m2 za robocizne wylewki

2 pln za m2 za ukladanie folii i styropianu

czyli 13 pln za robocizne za m2

i wycenia materialy

FS20 za m2 - 15 cm - 20 PLN

beton, folia, tasma, zbrojenie - 18 PLN m2

Czyli w sumie - 51 PLN za m2 wylewki

dom 150m2 - 7500 PLN

Dobra cena czy przecena???

:roll:

Więc cudów nie ma :) ... jednak

Ja biorę 14,- zł /m za wylewki

2,- zł/m układanie styro i folii ( dokładnie ! )

a z materiałem, w zależności od grubości mieszczę się między 43 - 47,- zł/m

... i jestem z Babic :)

Witajcie,

Moja budowa jest na takim etapie, że mam już rozprowadzone instalacje tynki, wylewki, ocieplenie z zewnątrz

teraz zamierzamy ocieplić poddasze, dokończyć przyłącza i zostanie taka ścisła wykończeniówka

mam pytanie: co jeszcze muszę zrobić żeby formalnie zgłosić dom do użytkowania? jest mi to potrzebne do Banku

ktoś pisał, że nie musi być np. podłóg i ściany nie muszą być pomalowane

z góry dzięki za pomoc

Witajcie,

Moja budowa jest na takim etapie, że mam już rozprowadzone instalacje tynki, wylewki, ocieplenie z zewnątrz

teraz zamierzamy ocieplić poddasze, dokończyć przyłącza i zostanie taka ścisła wykończeniówka

mam pytanie: co jeszcze muszę zrobić żeby formalnie zgłosić dom do użytkowania? jest mi to potrzebne do Banku

ktoś pisał, że nie musi być np. podłóg i ściany nie muszą być pomalowane

z góry dzięki za pomoc

nie muszą, ale muszą byc balustrady i schody :)

a tak na prawdę, to nic nie musi być, bo tego nikt nei sprawdza. byle był wypełniony dziennik budowy i zakończony. łacznie z oświadczeniem kier.buda o szczelnosci szamba.

Cześć. Mam już niezły mętlik od różnych ofert dot. inst. elektrycznej i definicji tzw. punktu. Jedni liczą lampa + wyłącznik jako jeden punkt inni jako 2, itd.

Czycena 60 zł za punkt z materiałem i założeniem osprzętu (w tym jest zrobienie też skrzynki z bezpiecznikami bez materiału) to nie jest za dużo? Ile płaciliście za wykonaine instalacji od skrzynki w płocie do rozdzileni w domu? Jak mam ofertę na 2000 zł z mateiałem na to podłączenie + zasilania bramy + domofon + wyprowadzenie przewodu na instalacje w ogrodzie. Mam wrażenie że to trochę dużo. Ile płaciliście i jak Wam liczyli te chol... punkty.

Może polecilibyście kogoś rozsądnego cenowo i jakościowo z naszych okolic?

Sławek

Witam sąsiadów

Zamieszkaliśmy !!! teraz trzeba zająć się tematem śmieci.

Co wiecie o firmach wywożących śmieci w naszej okolicy, szukam firmy jak najbardziej przyjaznej segregacji.??

My jesteśmy maniakami segregacji, kompostownik wykonany to odpada dużo śmieci, makulaturę wywożę do Babic na skup, ale plastik, metal, szkło nie widzę u nas kontenerów do segregacji.