gildor 15.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam sąsiadów Zamieszkaliśmy !!! teraz trzeba zająć się tematem śmieci. Co wiecie o firmach wywożących śmieci w naszej okolicy, szukam firmy jak najbardziej przyjaznej segregacji.?? My jesteśmy maniakami segregacji, kompostownik wykonany to odpada dużo śmieci, makulaturę wywożę do Babic na skup, ale plastik, metal, szkło nie widzę u nas kontenerów do segregacji. przecież Babice wywożą raz w miesiącu posegregowane odpady za darmo. po co Ci oddzielna firma do tego? natomiast jeśli w ogóle chodzi o wywóz, to obecnie korzystam z Bysia. poprzednio z Sity, ale podrożała. Byś jest tańszy u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.02.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Byś też wywozi posegregowane odpady, aczkolwiek odniosłem wrażenie, że czynią to raczej niechętnie. Natomiast zasady wywozu posegregowanych odpadów przez gminę są opisane tutaj:http://www.babice-stare.waw.pl/index2.php?op=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 15.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 przecież Babice wywożą raz w miesiącu posegregowane odpady za darmo. po co Ci oddzielna firma do tego? natomiast jeśli w ogóle chodzi o wywóz, to obecnie korzystam z Bysia. poprzednio z Sity, ale podrożała. Byś jest tańszy u mnie. To macie dobrze, bo Izabelin chyba nie, na razie nikt nic mi nie odpowiedział z Izabelina. Ale skup makulatury macie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 15.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Cześć. Mam już niezły mętlik od różnych ofert dot. inst. elektrycznej i definicji tzw. punktu. Jedni liczą lampa + wyłącznik jako jeden punkt inni jako 2, itd. Czycena 60 zł za punkt z materiałem i założeniem osprzętu (w tym jest zrobienie też skrzynki z bezpiecznikami bez materiału) to nie jest za dużo? Ile płaciliście za wykonaine instalacji od skrzynki w płocie do rozdzileni w domu? Jak mam ofertę na 2000 zł z mateiałem na to podłączenie + zasilania bramy + domofon + wyprowadzenie przewodu na instalacje w ogrodzie. Mam wrażenie że to trochę dużo. Ile płaciliście i jak Wam liczyli te chol... punkty. Może polecilibyście kogoś rozsądnego cenowo i jakościowo z naszych okolic? Sławek My płaciliśmy za punkt zdaje się 50 zł - jesień 2007. U nas punkt był liczony następująco (robocizna +materiał): Jeden punkt to np: wyłącznik + lampa; gniazdko; wyłącznik schodowy i zyrandolowy to 2 punkty; 3 punkty to siła (3 fazy); Za doprowadzenie zasilania z ogrodzenia do skrzynki w domu (robocizna+materiał) płaciliśmy ok 34zł/ mb, tak więc decyduje tutaj w dużej mierze odległość. Za samą skrzynkę (tj rozdzielnie w domu) z osprzętem zapłaciliśmy chyba 1500 zł, ale tutaj duże znaczenie ma na ile obwodów sie zdecydujesz (więcej obwodów=większa kasa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 15.02.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy macie może jakieś namiary na jakiś tani zakład kamieniarski? Potrzebuję kupić granit lub marmur na podstawę kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tracer57 15.02.2009 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Cześć. Mam już niezły mętlik od różnych ofert dot. inst. elektrycznej i definicji tzw. punktu. Jedni liczą lampa + wyłącznik jako jeden punkt inni jako 2, itd. Czycena 60 zł za punkt z materiałem i założeniem osprzętu (w tym jest zrobienie też skrzynki z bezpiecznikami bez materiału) to nie jest za dużo? Ile płaciliście za wykonaine instalacji od skrzynki w płocie do rozdzileni w domu? Jak mam ofertę na 2000 zł z mateiałem na to podłączenie + zasilania bramy + domofon + wyprowadzenie przewodu na instalacje w ogrodzie. Mam wrażenie że to trochę dużo. Ile płaciliście i jak Wam liczyli te chol... punkty. Może polecilibyście kogoś rozsądnego cenowo i jakościowo z naszych okolic? Sławek Witam! każdy elektryk wycenia instalacje w sposób chyba tylko sobie wiadomym, ja też nie potrafie zweryfikować wyceny mojego domu. Położenie instalcji elektrycznej w domu o pow. 145 m zostało wycenione na 15500 zł wydaje mi sie że to bardzo dużo. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 16.02.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Cześć. Mam już niezły mętlik od różnych ofert dot. inst. elektrycznej i definicji tzw. punktu. Jedni liczą lampa + wyłącznik jako jeden punkt inni jako 2, itd. Czycena 60 zł za punkt z materiałem i założeniem osprzętu (w tym jest zrobienie też skrzynki z bezpiecznikami bez materiału) to nie jest za dużo? Ile płaciliście za wykonaine instalacji od skrzynki w płocie do rozdzileni w domu? Jak mam ofertę na 2000 zł z mateiałem na to podłączenie + zasilania bramy + domofon + wyprowadzenie przewodu na instalacje w ogrodzie. Mam wrażenie że to trochę dużo. Ile płaciliście i jak Wam liczyli te chol... punkty. Może polecilibyście kogoś rozsądnego cenowo i jakościowo z naszych okolic? Sławek Witam! każdy elektryk wycenia instalacje w sposób chyba tylko sobie wiadomym, ja też nie potrafie zweryfikować wyceny mojego domu. Położenie instalcji elektrycznej w domu o pow. 145 m zostało wycenione na 15500 zł wydaje mi sie że to bardzo dużo. pozdr Wszystko zależy od liczby punktów - niektórzy mają ich 100, 150, a inni ponad 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 16.02.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy macie może jakieś namiary na jakiś tani zakład kamieniarski? Potrzebuję kupić granit lub marmur na podstawę kominka. Ja kupowałem kamień do kominka w Łomiankach na przeciwko fabryki/sklepu (???) Witchena. Niestety nie pamietam nazwy ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 16.02.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Hurtownia kamienia mieści się też w Macierzyszu przy ul. Sochaczewskiej.Jadąc od Babic na rondku w Broniszach należy skręcić w lewo w kierunku Lazurowej. Kiedyś dysponowali tam również namiarami na kamieniarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 16.02.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 OK. Dzięki za namiary - spróbuję namierzyć telefony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 16.02.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy macie może jakieś namiary na jakiś tani zakład kamieniarski? Potrzebuję kupić granit lub marmur na podstawę kominka. Ja kupowałem z daleka bo z Suwałk ale z tym nie ma problemu bo cena sa dobre i przywożą w rozsądnych cenach a maja duży wybór. Zajrzyj http://www.granitgoral.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 16.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy macie może jakieś namiary na jakiś tani zakład kamieniarski? Potrzebuję kupić granit lub marmur na podstawę kominka. my marmur do kominka kupowaliśmy w Ołtarzewie na Ceramicznej, jak porównywaliśmy ceny to sa mniej więcej na tym samym niskim poziomie co tam, albo sporo wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 17.02.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czy w naszym rejonie (gmina Babice Stare) na WLZ (czyli od płotu do domu) potrzeba jakiś uzgodnień ZUD zgłoszeń itp? Jak to procesowaliście? Dzięki z góry za pomoc. Pozdr.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tracer57 17.02.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dobra - z innej beczki - potrzebuję na początku kwietnia taniej ziemi do zasypania fundamentów - około 30 wywrotek - ma ktoś jakieś namiary? parę dni temu kupowałem ziemię po 25 zł m3 taniej niestety nigdzie nie znalazłem, chciaż dużo szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 17.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dobra - z innej beczki - potrzebuję na początku kwietnia taniej ziemi do zasypania fundamentów - około 30 wywrotek - ma ktoś jakieś namiary? parę dni temu kupowałem ziemię po 25 zł m3 taniej niestety nigdzie nie znalazłem, chciaż dużo szukałem Ja ostatnie zakupy zrobiłem w cenie 200 zł za wywrotkę (7 - 9 ton). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 18.02.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam sąsiadów serdecznie, poszukuję piasku kwarcowego bądź bardzo drobnego na licówkę tynku cementowo wapiennego. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 18.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam sąsiadów serdecznie, poszukuję piasku kwarcowego bądź bardzo drobnego na licówkę tynku cementowo wapiennego. W Starych Babicach są dwa duże składy kruszywa i materiałów sypkich, powinni mieć, ja tam brałem piasek żwir etc. To jest ulica łącząca Sienkiewicza i Warszawska, bodajże Gen Kutrzeby, bliżej jest od Warszawskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 18.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mogę Wam polecić śmiało dobrą niedrogą ekipę z Radomia od kominków, do zapisania sobie w kajeciku budowlanym.Robią rozprowadzenia, recyrkulację, kominki klasyczne i dla wymagających, we wszystkich technologiach.Robią solidnie i bezpiecznie pożarowo.Robi ojciec i syn. Polecił mi szwagier i nie żałuję. Inni byli drodzy.Marian Biskupik - 0-505-085-333. Jak powiecie, że polecił ich Wam, ktoś z Kwirynowa, to może jeszcze coś urwiecie z ceny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 18.02.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Dzięki serdecznie, właśnie byłem dziś na ul. Gen Kutrzeby, niestety kwarc im się skończył. Objeździłem Łomianki i nic. Zastanawiam się czy taki kupowany w marketach budowlanych będzie dobry. W Bricomanie był paczkowany po 25 kg w cenie 5,37zł za woreczek. Muszę do jurta coś wymyśleć bo moja ekipa od tynków będzie miała wolne Aha, jeszcze przy Wisłostradzie jest ponoć jakiś duży skład piachu, muszę powęszyć. Dzięki za namiary na ekipę od kominków - już zanotowałem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 18.02.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Dzięki serdecznie, właśnie byłem dziś na ul. Gen Kutrzeby, niestety kwarc im się skończył. Objeździłem Łomianki i nic. Zastanawiam się czy taki kupowany w marketach budowlanych będzie dobry. W Bricomanie był paczkowany po 25 kg w cenie 5,37zł za woreczek. Muszę do jurta coś wymyśleć bo moja ekipa od tynków będzie miała wolne Aha, jeszcze przy Wisłostradzie jest ponoć jakiś duży skład piachu, muszę powęszyć. Dzięki za namiary na ekipę od kominków - już zanotowałem. Pozdrawiam. Zapytaj w składzie budowlanym w Izabelinie. Kiedyś tam kupowałem kilka worków. 0227226334 Zadzwoń tez do kierowcy z Babic który mi kiedyś przywoził piasek kwarcowy wywrotką .. p. Śmiechowski 604570819 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts