Marlo 05.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam, z których agencji monitoring-ochrona warto skorzystac w naszych Babickich okolicznościach przyrody ? Macie jakies doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 05.03.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam, z których agencji monitoring-ochrona warto skorzystac w naszych Babickich okolicznościach przyrody ? Macie jakies doswiadczenia? Ja używam Skorpion ale tylko dlatego ze mam drugi obiekt u nich od paru lat bez zastrzeżeń, ale podobno Patron tez jest dobry. Skorpion (dawniej GROT teraz Skorpion robił mi w obydwu obiektach instalacje i serwisują, nie mam zastrzeżeń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miatman 05.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Mam do sprzedania kontener, który może pełnić rolę noclegu dla trzy osobowej ekipy lub magazynu na narzedzia. Gratis dorzucę latrynę. Odbiór w okolicach Zaborowa. Wiecej informacji na P.W. Sprawa jest dosyć pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 06.03.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Planuję w końcu zabrać się za teren wokół domu - prosty trawnik (z systemem podlewania) + drzewka wokół ogrodzenia. Korzystaliscie z usług firmy którą możecie polecić czy sami walczyliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 06.03.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 sami nic trudnego. tylko dołki pod rurki do nawadniania są męczące ale kopie się na głębokość szpadla, wiec lus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 06.03.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 problem na tyle istotny, że woda wsiąka w miejsca popękane i wychodzi na ścianie w salonie w sumie, jeśli Ci cieknie po ścianie, to raczej nie przez te szczeliny. zajmij się lepiej obróbką dookoła komina. te szczeliny, założę się, że są powierzchniowe jedynie. gdyby one były do spodu, miała byś zacieki u podstawy komina, bo leciała by woda do spodu kanałów wentylacyjnych/kominowych, a nie na całej ścianie, czy też na suficie np. raczej cieknie po kominie, a nie w nim. ale to IMO komin był budowany w następujący sposób: http://images36.fotosik.pl/72/11c4bd78fb2dd0f9m.jpg dokładnie tak jest, że woda leci do spodu rur ceramicznych i wychodzi na ścianie w taki sposób http://images44.fotosik.pl/76/a2e5b8b3609fcc53m.jpg a jak sie otworzy drzwiczki do komina to czuć wodę, silikonem tymczasowo zatkaliśmy te pęknięcia, ale trzeba zrobić całą czapę od nowa, obróbka dookoła komina został juz sprawdzona w zeszłorocznych ulewach i przeciekała troszeczke to dekarze uszczelnili silikonem i juz było ok, http://images46.fotosik.pl/76/29bb5c218f1cfb4bm.jpg jprzedworski tak to jest komin schiedla i to też już albo raczej dopiero wiem, że jest do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 06.03.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 IMO, no to leci Ci po rurach i nie jest to wina tych pęknięć chyba. ale to tak mi się wydaje. coś jest źle wykonane, ale wątpię aby tylko naprawienie czapy pomogło. no ale nie musze mieć racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miatman 06.03.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 problem na tyle istotny, że woda wsiąka w miejsca popękane i wychodzi na ścianie w salonie w sumie, jeśli Ci cieknie po ścianie, to raczej nie przez te szczeliny. zajmij się lepiej obróbką dookoła komina. te szczeliny, założę się, że są powierzchniowe jedynie. gdyby one były do spodu, miała byś zacieki u podstawy komina, bo leciała by woda do spodu kanałów wentylacyjnych/kominowych, a nie na całej ścianie, czy też na suficie np. raczej cieknie po kominie, a nie w nim. ale to IMO komin był budowany w następujący sposób: http://images36.fotosik.pl/72/11c4bd78fb2dd0f9m.jpg dokładnie tak jest, że woda leci do spodu rur ceramicznych i wychodzi na ścianie w taki sposób http://images44.fotosik.pl/76/a2e5b8b3609fcc53m.jpg a jak sie otworzy drzwiczki do komina to czuć wodę, silikonem tymczasowo zatkaliśmy te pęknięcia, ale trzeba zrobić całą czapę od nowa, obróbka dookoła komina został juz sprawdzona w zeszłorocznych ulewach i przeciekała troszeczke to dekarze uszczelnili silikonem i juz było ok, http://images46.fotosik.pl/76/29bb5c218f1cfb4bm.jpg jprzedworski tak to jest komin schiedla i to też już albo raczej dopiero wiem, że jest do poprawy Komin ponad dachem obmurowany jest cegłą pełną czy dziurawką? Powinien być pełną. Na dole komina jest zbiornik na kondensat, który zalecają za pomocą rurki podłączyć do kanalizacji. Włóż rękę przez drzwiczki wyczystkowe i sprawdź czy nie zebrała się tam woda. Stożek na zdjęciu wygląda jakby był wpuszczony w beton, pomiędzy nim a czapą powinna być szczelina jeśli komin jest wentylowany. Mam dwa gołe kominy spalinowe z wylanymi gołymi czapami, kominy wystają ponad dach 2m. Nie mam takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 08.03.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Komin ponad dachem obmurowany jest cegłą pełną czy dziurawką? Powinien być pełną. Na dole komina jest zbiornik na kondensat, który zalecają za pomocą rurki podłączyć do kanalizacji. Włóż rękę przez drzwiczki wyczystkowe i sprawdź czy nie zebrała się tam woda. Stożek na zdjęciu wygląda jakby był wpuszczony w beton, pomiędzy nim a czapą powinna być szczelina jeśli komin jest wentylowany. Mam dwa gołe kominy spalinowe z wylanymi gołymi czapami, kominy wystają ponad dach 2m. Nie mam takich problemów. niestety dziurawką ale jak się przyglądaliśmy to wyglada, że fuga jest szczelnie wypełniona, zbiornik podłączony jest do kanalizacji, i za drzwiamy wyczystkowymi zbiera się niestety woda i codziennie ją "wyciągamy" i właśnie poszukujemy przyczyny skąd sie ona tam bierze o tej szczelinie wiem, ale dopiero teraz, poprawiny to ale dopiero jak będzie stosowniejsza pogoda myslisz, że przyczyna może być brak wentylacji tej rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miatman 08.03.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Komin ponad dachem obmurowany jest cegłą pełną czy dziurawką? Powinien być pełną. Na dole komina jest zbiornik na kondensat, który zalecają za pomocą rurki podłączyć do kanalizacji. Włóż rękę przez drzwiczki wyczystkowe i sprawdź czy nie zebrała się tam woda. Stożek na zdjęciu wygląda jakby był wpuszczony w beton, pomiędzy nim a czapą powinna być szczelina jeśli komin jest wentylowany. Mam dwa gołe kominy spalinowe z wylanymi gołymi czapami, kominy wystają ponad dach 2m. Nie mam takich problemów. niestety dziurawką ale jak się przyglądaliśmy to wyglada, że fuga jest szczelnie wypełniona, zbiornik podłączony jest do kanalizacji, i za drzwiamy wyczystkowymi zbiera się niestety woda i codziennie ją "wyciągamy" i właśnie poszukujemy przyczyny skąd sie ona tam bierze o tej szczelinie wiem, ale dopiero teraz, poprawiny to ale dopiero jak będzie stosowniejsza pogoda myslisz, że przyczyna może być brak wentylacji tej rury? Jesli wode wybieracie poprzez drzwiczki wyczystkowe z kanalow dymowych/spalinowych to obojetnie co jest przyczyna, macie niedrozne odprowadzenie do kanlizacji. Albo nie ma spadku, albo jeden z elementow jest wadliwy albo co najbardziej prawdopodobne osoba instalujaca nie wybila otworu w krotkiej rurce, ktora fabrycznie wystaje z nocnika. Dodatkowo sa nieszczelnosci pomiedzy rurami ceramicznymi jesli woda wylewa sie na zewnatrz. Woda zbiera sie jak pada deszcz albo topi sie snieg na dachu czy jak palicie w piecu? Co jest podlaczone do tych cieknacych kanalow piec na paliwo plynne, kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.03.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 zaraz, a to przelewa sie w kominie gazowym czy od kominka? ja nie mam zadnego odprowadzenia do kanalizacji z komina kominka. w kwasówce mam, tzn odprowadzenie ale nie wpiąłem do kanalizacji. nie mam tam żadnej wody. ani w jednym kominie ani w drugim. woda z rurki w kominie z kwasówki mi sie nie przelewa. kominy nie są przykryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 09.03.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Jesli wode wybieracie poprzez drzwiczki wyczystkowe z kanalow dymowych/spalinowych to obojetnie co jest przyczyna, macie niedrozne odprowadzenie do kanlizacji. Albo nie ma spadku, albo jeden z elementow jest wadliwy albo co najbardziej prawdopodobne osoba instalujaca nie wybila otworu w krotkiej rurce, ktora fabrycznie wystaje z nocnika. Dodatkowo sa nieszczelnosci pomiedzy rurami ceramicznymi jesli woda wylewa sie na zewnatrz. Woda zbiera sie jak pada deszcz albo topi sie snieg na dachu czy jak palicie w piecu? Co jest podlaczone do tych cieknacych kanalow piec na paliwo plynne, kominek? podłączenie do kanalizacji jest w taki sposób: http://images39.fotosik.pl/75/e563880486fdaa01m.jpg woda zbiera sie wokół rury ceramicznej podłączonej do pieca gazowego, a nie w niej, http://images47.fotosik.pl/79/4e729890a53152f7m.jpg w zeszłym roku w zimie i przez całe lato mimo iz padały deszcze nie było tego problemu, wszystko zaczęło się jak od stycznia zaczeliśmy palić gazem to po około miesiącu na ścianie zaczęł sie pojawiać dziwne plamy, dziwne bo na początku były żołtawe i myśleliśmy, że to może kondensat z pieca, ale wokół rury zbiera się zwykła woda, miatman a może masz kogoś do polecenia, kto zna się na tego typu problemach i pomoże je rozwiązać? a może Ty sam się w tym specjalizujesz? bo dużo wiesz na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chomiki 09.03.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, mam do sprzedania solidną sławojkę wykonaną z kantowizny (dlatego dosyć ciężka) w Starych Babicach niedaleko Zefirka. Może być kontakt telefoniczny 0601 606787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 09.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, Szukam poleconych ekip do położenia podjazdów i chodników. Nie wiem jeszcze czy będzie to kostka betonowa czy kostka granitowa (zalezy od zaproponowanych cen) więc mile widziani wszelcy fachowcy. I szukam jeszcze kogoś od ogrodzenia. Ogrodzenie proste czyli z tyłu podmurówka + słupki + siatka, z przodu chcemy podmurówkę + teowniki i do tego sztachety drewniane. Fajnie jakby robili kompleksowo czyli z bramą i furtkami. Jakbyście mieli kogoś poleconego to czekam na info na priv. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 09.03.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam Też powoli rozglądam się za ekipą do kostki betonowej i dołączam się do powyższej prośby . A swoją drogą,mieliście może doczynienia z firmą "Bruklin" zajmującej się układaniem kostki, bo oni gdzieś w tych okolicach działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 09.03.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ja też chętnie skorzystam z namiarów na ekipe od prostego płotu ze sztachet plus brama i podjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 10.03.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 CześćMam do sprzedania przyczepę kampingową idealną na budowę dla pracowników. U mnie służyła cały zeszły rok. Chętnych zapraszam na P.W. Pozdr.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 10.03.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czesc Mam nadal do sprzedania 500 stempli - wiekszość długości 3m. Leżą sobie w suchym garażu i czekaja na nowego wlasciciela. Odbiór osobisty - Lipków. Dodatkowe pytanie Tynki Gipsowe - 26-28 PLN za metr z materiałem. Dobra cena czy przecena? Pozdrawiam forum ps. Czy są tutaj jacyś mieszkańcy domów Ytongowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 10.03.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Renata,ze ty masz pies kondensaczyjny? W naszym piecu (mamy kondensat), jesli na dworzu jest okolo -2C, na 12h, sie zbiera 15l woda. Ale rura na okolo nie jest mokra, ten plyn jest oprowadzony do kanalizacji. Jesli masz naokolo mokra rura(jak sie pali w piecu), a nie ma opady deszczu,to swidczy ze masz nieszcelna rura spalinowa w kominie..i to nie jest winy twojej czapy!!. Przykro mi , ale problem w tym przypadku jest duzo, duzo wiekszy!Musis wymienic wklad w komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodzimierzk 10.03.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Może ktoś mógłby polecić rozsądną firmę wykonującą balustrady ze stali z drewnianą poręczą?Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts