mario1976 30.03.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ...no cóż, jak ktoś chce taniej, to na skutki długo nie trzeba czekać . A błąd.....bo ten cement wcale nie był tańszy. Miał normalną cenę. I nie kupiłem go w ramach oszczedności tylko w ramach tego, że jeszcze 1,5 roku temu nie wiedziałem, że cementy są z cementowni i przesypowni. Brałem II i tyle. Na opakowaniu był wielki napis wyprodukowano cementownia jakas tam (chyba Nowiny)....i mała czerwona niewyraźna pieczęć : "konfekcjonowanie - zakład konfekcjonowania cementu ble ble ble". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piast 30.03.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 WitamPoszukuję ekipy od ociepleń, która ma doświadczenie przy ocieplaniu styropianem o grubości minimum 15 cm. Jeżeli ktoś ma sprawdzonych fachowców proszę o wiadomość na priv'a. Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 01.04.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Czesc Poszukuje na czerwiec sprawdzona ekipe do wykonczeniówki - kafelki łazienki sufity podwieszane. Możecie kogoś polecic kto sie u was sprawdził i był osiągalny cenowo? k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 01.04.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam, Czy ktoś ma internet ze Skynet lub innej firmy? Jakie są wasze spostrzeżenia - chciałbym uruchomić w maju ale nie wiem czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 01.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Czy ktoś ma internet ze Skynet lub innej firmy? Jakie są wasze spostrzeżenia - chciałbym uruchomić w maju ale nie wiem czy warto u mnie skynet podziękował, brak możliwości zobaczenia swoich nadajników z mojego dachu. Netfale mam. jakoś działa, choć backupów nie mają i jak im pada łącze to nie ma netu przez tydzień. voipa mam na ich 700kbps i słabo działa. ale net jakciemoge jak jest. w sumie nie mam alternatywy u siebie. a 700k to za mało dla moich potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 01.04.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ...no cóż, jak ktoś chce taniej, to na skutki długo nie trzeba czekać . A błąd.....bo ten cement wcale nie był tańszy. Miał normalną cenę. I nie kupiłem go w ramach oszczedności tylko w ramach tego, że jeszcze 1,5 roku temu nie wiedziałem, że cementy są z cementowni i przesypowni. Brałem II i tyle. Na opakowaniu był wielki napis wyprodukowano cementownia jakas tam (chyba Nowiny)....i mała czerwona niewyraźna pieczęć : "konfekcjonowanie - zakład konfekcjonowania cementu ble ble ble". nie za bardzo się orientuję w cemencie i jego jakości ale z tego co napisaliście to wynika, że lepszy jest z cementowni tzn I a gorszy z przesypowni czyli II jeśli się mylę to poprawcie mnie a jeszcze są na cemencie oznaczenia typu: 32.5, 42.5 czy coś w tym rodzaju, o czym one mówią i który lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 01.04.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 II może być i z cementowni i przesypowni. Jak weźmiesz II z cementowni to w Ożarowie lub w Nowinach lub w każdej innej cementowni mieszają cement z popiołami i innymi domieszkami. I wszystko gra i trąbi bo jakoś nie wydaje mi się aby w ich interesie było tak jawne dymanie klienta. Nie wiem czy przesypownie konfekcjonują I - jeśli tak to kaktus mi wyrośnie jak troszkę popiłów tam nie dodadzą. Jak weźmiesz II z przesypowni tak jak ja to sprawa ma się nastepująco. Przesypownia kupuje cement z cementowni i sama miesza go z popiołami i innymi domieszkami u siebie na placyku. A biznes kręci się lepiej jak popiołów dodadzą więcej niż określa to norma. I u mnie tak było i zabrakło "cukru w cukrze". Do błędu się nie przyznali ale "wiedząc, ze ten dom to inwestycja mego życia i podchodze do niego emocjonalnie....." oddali kasę (wylewki+rurki+robocizna). Czyli coś na rzeczy chyba było ? Reasumując do wylewek brałbym II. Jak zalezy ci na czasie aby wylewka miała szybko swoje maksymalne wytrzymałości i lubisz polewać i pielegnować to można I. Natomiast wszystko jedno do czego uzywasz cementu unikałbym jak ognia CEMENTU Z PRZESYPOWNI A cena jest taka sama. Wszystko o cemencie, cyferkach, literkach etz. znajdziesz tu: http://www.ozarow.com.pl/main.php?p=558 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 03.04.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam, Czy ktoś ma internet ze Skynet lub innej firmy? Jakie są wasze spostrzeżenia - chciałbym uruchomić w maju ale nie wiem czy warto Zależy w którym miejscu. Sieci radiowe mają dość mały zasięg. Jest firma Dormar (dawniej Radionet) w Kwirynowie, miałem trochę kłopotów, ale jest chyba coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 03.04.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję ekipy od ociepleń, która ma doświadczenie przy ocieplaniu styropianem o grubości minimum 15 cm. Jeżeli ktoś ma sprawdzonych fachowców proszę o wiadomość na priv'a. Z góry dziękuję i pozdrawiam! u mnie właśnie robią dam znac po zakonczeniu roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MT121276 03.04.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam, Pozostało mi po budowie ok 400 szt. cegły duży max PLECEWICE. Cegła została zebrana i poukładana na paletach ale nie jest zafoliowana i trzeba byłoby ją "recznie" załadować na samochód w czym mogę pomóc. Jest jedna paleta zafoliowana ale pozostała na strychu i trzeba będzie ją rozfoliować. ODBIÓR OSOBISTY!!! - to oferta dla osób którym zabrakło tej cegły i mają ją czym przewieźć. Cena do ustalenia - dogadamy się. Zależy mi na pozbyciu się tych cegieł bo już mi się nie przydadzą Cegła znajduje się w miejscowości Borzęcin Duży (gmina Stare Babice) ok 11 km od Warszawy. Informację tylko telefonicznie - 600 024 710 Do sprzedania posiadam również metaowy garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 03.04.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Oddam prawie darmo w dobre ręcę...w zamian za dobre winko dla żony lub coś mocniejsego dla męża Ogrodzenie tymczasowe czyli: -siatka leśnia przybita do stempli około 64 mb (stemple co 2,5m) Ogrodzenie trzeba sobie zdemontować i załadowac na autko. Do tego zbita z dech brama z siatką + resztki ogrodzenia z przodu działki -tutaj się zdewastowało więc będzie kilka mb siatki + kilka stempli....ale głównie nastawiałbym się na boki ogrodzenia (owe 64mb) Do zabrania w połowie/koniec kwietnia. Zielonki Parcele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 04.04.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam, Czy ktoś ma internet ze Skynet lub innej firmy? Jakie są wasze spostrzeżenia - chciałbym uruchomić w maju ale nie wiem czy warto mam internet ze skynetu już 2,5 roku generalnie - jestem bardzo zadowolona (ale mam blisko do nadajnika) pracuje w domu przez internet, kilka problemów było - ale serwis mają rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 05.04.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Ja w sprawie Pana Wiktora Nowaka od ogrodzeń - robił nam ogrodzenie i miał zrobić balustrady balkonowe i nagle słuch po nim zaginął. Telefon domowy nie odpowiada, a jak dzwonimy na komórkę to zawsze jest ta sama muzyczka i nikt nie odbiera. Dziwne to jest, bo wcześniej zawsze jak dzwoniliśmy to oddzwaniał i zawsze jak ię umawiał to przyjeżdżał - a teraz cisza... Macie jakieś nowe namiary na niego? lub może wiecie co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 05.04.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 czy ktoś z forumowiczów oddawał w tym roku dom do "użytku"? mam pytanie odnoście świadectwa energetycznego, z czym to sie je, tzn. czy ono jest potrzebne jak sie zakończylo budowę w tym roku, czy obowiązywac będzie tych co zaczynajaw tym roku (ale logiczne to chyba to pierwsze ), gdzie można to załatwić, ile czasu to trwa i najważniejsze ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 05.04.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Czesc 4 room Pozbyłem sie juz polowy stempli - została mi druga połowa - około 250 sztuk. Zapraszam chętnych - Lipków - odbiór osobisty. Pozdrawiam K3 PS. Bo są pytania - dopisuje - cena 3.00 PLN, długość 95% 290 - 300 cm k3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.04.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 czy ktoś z forumowiczów oddawał w tym roku dom do "użytku"? mam pytanie odnoście świadectwa energetycznego, z czym to sie je, tzn. czy ono jest potrzebne jak sie zakończylo budowę w tym roku, czy obowiązywac będzie tych co zaczynajaw tym roku (ale logiczne to chyba to pierwsze ), gdzie można to załatwić, ile czasu to trwa i najważniejsze ile to kosztuje? świadectwo jest Ci potrzebne do użytkowania domu- składając papiery do starostwa bez tego ani rusz. Obowiazuje od początku 2009. Koszt- róznie w granicach 500-800 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 06.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 świadectwo jest Ci potrzebne do użytkowania domu- składając papiery do starostwa bez tego ani rusz. Obowiazuje od początku 2009. Koszt- róznie w granicach 500-800 PLN a wiesz może gdzie w naszych okolicachmożna to zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.04.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 RenataSposzło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 06.04.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Oddam prawie darmo w dobre ręcę...w zamian za dobre winko dla żony lub coś mocniejsego dla męża Ogrodzenie tymczasowe czyli: -siatka leśnia przybita do stempli około 64 mb (stemple co 2,5m) Ogrodzenie trzeba sobie zdemontować i załadowac na autko. Do tego zbita z dech brama z siatką + resztki ogrodzenia z przodu działki -tutaj się zdewastowało więc będzie kilka mb siatki + kilka stempli....ale głównie nastawiałbym się na boki ogrodzenia (owe 64mb) Do zabrania w połowie/koniec kwietnia. Zielonki Parcele. I co nie ma chętnych ? ogrodzenia okazało sie więcej bo sąsiad dokłada swoje....czyli wyjdzie już cos koło 160 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 06.04.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 RenataS poszło na priva wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts