Krzysztof III 06.04.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Czesc Zbliżam sie do wykonczeniówki - czy macie jakas ekipa godna polecenia w rozsadnych cenach??? I drugie pytanie - kto ma plyte indukcyjna? Jak poziom zadowolenia w stocunku do elektrycznej / gazowej? Pozdrawiamk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 06.04.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 I drugie pytanie - kto ma plyte indukcyjna? Jak poziom zadowolenia w stosunku do elektrycznej / gazowej? Ja używam Mastercook ID 4R zabudowaną w blat; prosta nieskomplikowana, użyteczna blokada przed dziećmi i wskaźnik ciepła resztkowego. W stosunku do gazowej bez porównania w użytkowaniu i utrzymania czystości. Trzeba tylko pamiętać że pewnie czeka cię wymiana naczyń na takie które chodzą na indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 06.04.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Hej, Szukam kogoś, ekipy/fachowca do izolacji przeciwwilgotnościowej tarasu nad wykuszem - czy macie kogoś kogo możecie z ręką na sercu polecić ? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 06.04.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 I drugie pytanie - kto ma plyte indukcyjna? Jak poziom zadowolenia w stocunku do elektrycznej / gazowej? Nie ma żadngo "stosunku" , się nie zastanawiaj tylko kupuj indukcyjną, porównanie jak mercedes a rower ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 06.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Szukam kogoś, ekipy/fachowca do izolacji przeciwwilgotnościowej tarasu nad wykuszem - czy macie kogoś kogo możecie z ręką na sercu polecić ? Długo szukałem, ale ceny mnie powaliły. Profesjonalne ekipy biorą koszmarne pieniądze. W końcu kupiłem materiały, poczytałem instrukcje + internet, poradziłem się sprzedawcy i zrobiłem siłami ludzi którzy mi robili wykończeniówkę. Stałem nad "nimi z batem" ), żeby zrobili zgodnie z technologią a nie własnym widzimisię. Polecam firmę 2kSystem - tam kupowałem materiały i uzyskałem dużo cennych wskazówek. Na tym nie warto oszczędzać, bo potem poprawki są b.kosztowne. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 07.04.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, Jakie firmy odbierające śmieci działają w Starych Babicach i jakie są koszty wywozu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 07.04.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, Jakie firmy odbierające śmieci działają w Starych Babicach i jakie są koszty wywozu? Ale pytasz o fajans budowlany (kontener) czy już takie smieci "mieszkalno-bytowe" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 07.04.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, Jakie firmy odbierające śmieci działają w Starych Babicach i jakie są koszty wywozu? Ale pytasz o fajans budowlany (kontener) czy już takie smieci "mieszkalno-bytowe" ? Pytam o śmieci mieszkalno-bytowe. Niebawem się przeprowadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 07.04.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, Jakie firmy odbierające śmieci działają w Starych Babicach i jakie są koszty wywozu? Ale pytasz o fajans budowlany (kontener) czy już takie smieci "mieszkalno-bytowe" ? Pytam o śmieci mieszkalno-bytowe. Niebawem się przeprowadzam a ja szukam kontenera macie jakies namiary i ceny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 07.04.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Pytam o śmieci mieszkalno-bytowe. Niebawem się przeprowadzam najtaniej obecnie wychodzi Byś. miło się współpracuje. przynajmniej do mnie do Borzęcina. w styczniu po podwyżkach robiłem rozeznanie. chyba, że inni zweryfikowali cenniki też. wcześniej współpracowałem z Sitą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 07.04.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam ponownie.czy ktoś z Was układał już kostkę i ma doświadczenie z systemem odprowadzenia wody z rynien ? Co macie zastosowane - decydowaliście się na studnię chłonną / odwodnienie liniowe / inne ? Co radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.04.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam ponownie. czy ktoś z Was układał już kostkę i ma doświadczenie z systemem odprowadzenia wody z rynien ? Co macie zastosowane - decydowaliście się na studnię chłonną / odwodnienie liniowe / inne ? Co radzicie ? ja mam wyprowadzone rury drenażowe. ale będe je przedłużał. przynajmniej jeszcze jedną. bo "fachowcy" zakopali mi je bez zażwirowania i za krótkie. ta którą sam robiłem działa dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.04.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a ja szukam kontenera macie jakies namiary i ceny ?? Jak szukałem to najtańszy jest Perfekt. 450pln. Ma jedną wadę - zamawiasz 7m3 a jak gośc nie ma to przywozi 4m3 - jakl masz czym przedłużyć burty to ładujesz z wielką góra i wychodzi na to samo. 602 673 049 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 09.04.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 CHĘTNIE ODKUPIĘ PŁYTKI CHODNIKOWE 50X50. MOGA BYĆ UZYWANE BĄDŹ NOWE. PONAD 30 SZTUK. OKOLICE STARYCH BABIC. PROSZE O INFO NA PRIV. DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 09.04.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ja jeszcze raz z ogrodzeniem. Poszukuje jeszcze eikipy do zrobienia prostego ogrodzenia. Zasadniczo chodzi mi glównie o podmurówkę + słupki + obsadzenie furtek i bramy. Mam jakies oferty oscylujące w granicach 55 pln/mb (robocizna z naciągiem siatki). Szukam jeszcze czegoś tańszego bo wiem, ze można. Znalazłem firmy za 35-40 (nie mają niestety terminów). Możecie kogoś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 09.04.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam ponownie. czy ktoś z Was układał już kostkę i ma doświadczenie z systemem odprowadzenia wody z rynien ? Co macie zastosowane - decydowaliście się na studnię chłonną / odwodnienie liniowe / inne ? Co radzicie ? ja mam wyprowadzone rury drenażowe. ale będe je przedłużał. przynajmniej jeszcze jedną. bo "fachowcy" zakopali mi je bez zażwirowania i za krótkie. ta którą sam robiłem działa dobrze Wszystko zalezy jakie masz podłoże. U mnie pod humusem jest prawie idealny piasek (co wyszło na jaw po wkopywaniu szamba) więc nie ma problemów z zastojem wody po deszczu. Tak więc ja mam na poziomie kostki zamontowana taką małą studzienkę, do której wpuszczona jest rynna. Ze studzienki pod poziomem kostki i wszystkich warstw podsypek poprowadzona jest sztywna rura kanalizacyjna - trochę więcej niz na szerokość chodnika. Potem do rury kanalizacyjnej podłączone jest 3 mb rury drenazowej i zakopane w warstwie piasku. Działa tak od października - a od tego czasu były już wielkie ulewy - i ani razu nie wybiła woda ze studzienki przy rynnie. Ale to wszystko dzięki temu, że mamy spora warstwe piachu. Przy gliniastym podłożu na pewno drenaz musi być lepszy (tzn. dłuższy i np. w żwirze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 09.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Pytam o śmieci mieszkalno-bytowe. Niebawem się przeprowadzam najtaniej obecnie wychodzi Byś. miło się współpracuje. przynajmniej do mnie do Borzęcina. w styczniu po podwyżkach robiłem rozeznanie. chyba, że inni zweryfikowali cenniki też. wcześniej współpracowałem z Sitą. miesiąc temu w Bysiu za 7m3 płaciłam 480zł, kontener na gabaryty, 5m3 kosztuje 450zł i jest to kontener na gruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 09.04.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam ponownie. czy ktoś z Was układał już kostkę i ma doświadczenie z systemem odprowadzenia wody z rynien ? Co macie zastosowane - decydowaliście się na studnię chłonną / odwodnienie liniowe / inne ? Co radzicie ? ja mam wyprowadzone rury drenażowe. ale będe je przedłużał. przynajmniej jeszcze jedną. bo "fachowcy" zakopali mi je bez zażwirowania i za krótkie. ta którą sam robiłem działa dobrze Wszystko zalezy jakie masz podłoże. To jednak też zależy od tego jaki duży jest dach, ile rynien - czyli ile wody spływa. Ja mam krótkie rury drenażowe doprowadzone do studzienki chłonnej. Ważne też żeby rura drenażowa była w otulinie, żeby jej piasek nie pozatykał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 09.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Jestem na etapie wyboru automatu do bramy wjazdowej przesuwnej (metalowa, dł 5m). Będę wdzięczny za sugestie.PozdrŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 09.04.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 To jednak też zależy od tego jaki duży jest dach, ile rynien - czyli ile wody spływa. Ja mam krótkie rury drenażowe doprowadzone do studzienki chłonnej. Ważne też żeby rura drenażowa była w otulinie, żeby jej piasek nie pozatykał. Czy montowałeś osadniki z rewizją na końcu każdej rury spustowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts