mario1976 24.04.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam! Szukam firmy która wykona przyłącze wodociągowe (projekt już jest), najlepiej ze sprzętem do przebicie się przez ulicę, ale niekoniecznie. Proszę o namiary. Pozdrawiam Ewa 2008- Eko Babice. Najtańsi, nie grymasili, że pogoda nie ta. Terminowi. Jak się zdecydujesz to zadzowń do Pana Kalinowskiego - 606 41 77 36 lub Rutkowskiego 607 280 279 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zewa 24.04.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam! Szukam firmy która wykona przyłącze wodociągowe (projekt już jest), najlepiej ze sprzętem do przebicie się przez ulicę, ale niekoniecznie. Proszę o namiary. Pozdrawiam Ewa 2008- Eko Babice. Najtańsi, nie grymasili, że pogoda nie ta. Terminowi. Jak się zdecydujesz to zadzowń do Pana Kalinowskiego - 606 41 77 36 lub Rutkowskiego 607 280 279 dzieki! ale czy robią również poza Babicami? bo ja aż z Kampinosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zewa 24.04.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam! Szukam firmy która wykona przyłącze wodociągowe (projekt już jest), najlepiej ze sprzętem do przebicie się przez ulicę, ale niekoniecznie. Proszę o namiary. Pozdrawiam Ewa 2008- Eko Babice. Najtańsi, nie grymasili, że pogoda nie ta. Terminowi. Jak się zdecydujesz to zadzowń do Pana Kalinowskiego - 606 41 77 36 lub Rutkowskiego 607 280 279 dzieki! ale czy robią również poza Babicami? bo ja aż z Kampinosu ok, już wiem, że moga spróbować ale nigdy w tej gminie nie działali. dzięki i pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 24.04.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam! Szukam firmy która wykona przyłącze wodociągowe (projekt już jest), najlepiej ze sprzętem do przebicie się przez ulicę, ale niekoniecznie. Proszę o namiary. Pozdrawiam Ewa Ernest Siek 0501036257. filipek PS Przy okazji. Sprzedam pozostałości po budowie za 60% aktualnych cen. Jak ktoś weźmie całość to za 50%. 1. styropian 5cm FS20 Styr Bud - 4 opakowania 2. styropian 10cm FS20 Izolbet - 1 opakowanie 3. styropian 12 cm EPS70 - 2 opakowania 4. styropian 6cm EPS100 Termo Organika (w kropki) - 2 opakowania 5. styropian 8 cm EPS70 Frez Izolbet - 2 opakowania 6. siatka leśna napoczęta rolka ok. 40mb 7.wieszaki połaskie ES 60/75 - 35 szt. 8. włókna polipropylenowe do betonu - 1kg 9. prowizorkę budowlaną na słupie betonowym z lampą - zdjęcia w dziale ogłoszenia odbiór w Starych Babicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 24.04.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam ponownie. czy ktoś z Was układał już kostkę i ma doświadczenie z systemem odprowadzenia wody z rynien ? Co macie zastosowane - decydowaliście się na studnię chłonną / odwodnienie liniowe / inne ? Co radzicie ? ja mam wyprowadzone rury drenażowe. ale będe je przedłużał. przynajmniej jeszcze jedną. bo "fachowcy" zakopali mi je bez zażwirowania i za krótkie. ta którą sam robiłem działa dobrze Stosowałeś rury drenażowe w otulinie czy owijałeś geowłukniną? Czy możesz podać mi ile masz m2 dachu i ile drenażu na to przewidziałeś (i jakie fi)? Jak podszedłeś do sprawy śmieci/liści – dawałeś osadniki pod rynnami czy jakąś studzienkę/rewizję przed drenażem? Ja zrobiłem odprowadzenie wody z rynien rurą 160 – wyszedłem już poza podjazdy/ścieżki i pora to rozsączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 24.04.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Ponawiam pytanie, mam pytanie dotyczące ogrodzenia, po jednej stronie mam ogrodzenie sąsiada, czy mam go pytać o zgodę , oddać mu częśc kosztów jego ogrodzenia?? pytasz o kurtuazję czy aspekt prawny? w obu przypadkach nie musisz, zaś w pierwszy możesz. Sugeruję sprawdzić czy sąsiad nie cofnął swojego ogrodzenia (odrobinę) w głąb swojej działki a może zrobił je w granicy Waszych działek. Tak czy owak zawsze można/warto porozmawiać - no chyba że sąsiad z tych niekontaktowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 26.04.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 poszukuję speców od podbitki, jakie ceny płaciliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 26.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 poszukuję speców od podbitki, jakie ceny płaciliście ? Polecam mojego dekarza Pana Andrzeja Dudka tel 888 808 818 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 26.04.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Poszukuje dobrej ekipy od tynkow cementowo wapiennych i od gladzi. Moze mi kogos polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 26.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Poszukuje dobrej ekipy od tynkow cementowo wapiennych i od gladzi. Moze mi kogos polecicie? Polecam Antoniego Jawora - 781 936 602 - ale obawiam się, że wolne terminy dopiero późnym latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 27.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Stosowałeś rury drenażowe w otulinie czy owijałeś geowłukniną? wiesz... tą rynne, którą sam robiłem, mam w otulinie i obsypaną żwirem. ale mam wrażenie, że pozostałe, to mam bez otuliny, bez geowłókniny i bez żwiru jestem na etapie przeróbek i wkładam w otulinie (w sumie, to one sa w otulinie geowłókniny). fi100. Czy możesz podać mi ile masz m2 dachu i ile drenażu na to przewidziałeś (i jakie fi)? nie pamiętam ile mam dachu. http://www.archiprojekt.com.pl/projekt.php?id=96 ten dom mam, tylko garaż powiększony o drugie tyle. Jak podszedłeś do sprawy śmieci/liści – dawałeś osadniki pod rynnami czy jakąś studzienkę/rewizję przed drenażem? kupiłem gotowe rozwiązanie. w środku sa koszyki. liście sie zatrzymują. jak wsadziłem tam gęste sitka (testowo), to woda nie nadążała odpływać. Ja zrobiłem odprowadzenie wody z rynien rurą 160 – wyszedłem już poza podjazdy/ścieżki i pora to rozsączyć. ja generalnie wszystko teraz bym przerobił, ale nie chce mi się trawnika już rozkopywać. po prostu mam gline i słabo to wsiąka. powinienem zrobić studnię chłonna, lub przynajmniej zbiornik, a wode do podlewania wykorzystac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 27.04.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A macie jakieś info o Zielonej Ciuchci na Bemowie? Ja nie mam, ale warto popatrzeć na forum gazety, tam jest sporo informacji o różnych przedszkolach, to może i o tym coś będzie. Dzięki. Rzeczywiście znalazłam tam sporo informacji Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 27.04.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Poszukuje dobrej ekipy od tynkow cementowo wapiennych i od gladzi. Moze mi kogos polecicie? Polecam Antoniego Jawora - 781 936 602 - ale obawiam się, że wolne terminy dopiero późnym latem Niestety numer ktory podales jest zly. Zupelnie ktos inny jest wlascicielem tego numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 27.04.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Poszukuje dobrej ekipy od tynkow cementowo wapiennych i od gladzi. Moze mi kogos polecicie? Polecam Antoniego Jawora - 781 936 602 - ale obawiam się, że wolne terminy dopiero późnym latem Niestety numer ktory podales jest zly. Zupelnie ktos inny jest wlascicielem tego numeru. A dzwoniłaś na komórkę? To nr komórki - nie sądzę aby Antonii ją zmienił - kontaktowałem się z nim na ten numer jeszcze w połowie lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 28.04.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 a ja mam pytanie do dyskusji na temat odprowadzenia wody z rynien, czy stosował może ktoś tunele rozsączające? http://www.allegro.pl/item612136574_tunel_300l_drenaz_dren_oczyszczalnia_nowosc_tanio.html wie ktoś jak się sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 28.04.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 matthet przeczytałam w innym temacie, że budujemy mamy ten sam projekt i to w odległości 4 km od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 28.04.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 witam, szukam dobrego i sprawdzonego kominiarza z naszych okolic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 28.04.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 wiesz... tą rynne, którą sam robiłem, mam w otulinie i obsypaną żwirem. ale mam wrażenie, że pozostałe, to mam bez otuliny, bez geowłókniny i bez żwiru jestem na etapie przeróbek i wkładam w otulinie (w sumie, to one sa w otulinie geowłókniny). fi100. Został mi odcinek 10m rury w otulinie, chcesz? Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 28.04.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 wiesz... tą rynne, którą sam robiłem, mam w otulinie i obsypaną żwirem. ale mam wrażenie, że pozostałe, to mam bez otuliny, bez geowłókniny i bez żwiru jestem na etapie przeróbek i wkładam w otulinie (w sumie, to one sa w otulinie geowłókniny). fi100. Został mi odcinek 10m rury w otulinie, chcesz? niestety nie. mam już. czeka na dobre chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 wiesz... tą rynne, którą sam robiłem, mam w otulinie i obsypaną żwirem. ale mam wrażenie, że pozostałe, to mam bez otuliny, bez geowłókniny i bez żwiru jestem na etapie przeróbek i wkładam w otulinie (w sumie, to one sa w otulinie geowłókniny). fi100. Został mi odcinek 10m rury w otulinie, chcesz? niestety nie. mam już. czeka na dobre chęci. A może mnie ktoś oswiecić bo te roboty przede mną? Czyli łączycie rynnę z rurą i ta rurka pod ziemią odprowadza wodę do studni/kręgów etc. Tyle, że to nie zwykła pełna rura tyrko rura drenarska obsypana żwirem i w geowłókninie. Dobrze kombinuję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts