Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Szukam firmy która wykona przyłącze wodociągowe (projekt już jest), najlepiej ze sprzętem do przebicie się przez ulicę, ale niekoniecznie.

Proszę o namiary.

Pozdrawiam

Ewa

2008- Eko Babice. Najtańsi, nie grymasili, że pogoda nie ta. Terminowi.

Jak się zdecydujesz to zadzowń do Pana Kalinowskiego - 606 41 77 36 lub Rutkowskiego 607 280 279

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Szukam firmy która wykona przyłącze wodociągowe (projekt już jest), najlepiej ze sprzętem do przebicie się przez ulicę, ale niekoniecznie.

Proszę o namiary.

Pozdrawiam

Ewa

Jak się zdecydujesz to zadzowń do Pana Kalinowskiego - 606 41 77 36 lub Rutkowskiego 607 280 279

dzieki!

ale czy robią również poza Babicami? bo ja aż z Kampinosu :)

Witam!

Proszę o namiary.

Pozdrawiam

Ewa

dzieki!

ale czy robią również poza Babicami? bo ja aż z Kampinosu :)

ok, już wiem, że moga spróbować ale nigdy w tej gminie nie działali.

dzięki i pozdrawiam

Ewa

Witam!

Proszę o namiary.

Pozdrawiam

Ewa

Ernest Siek 0501036257.

filipek

PS

Przy okazji.

Sprzedam pozostałości po budowie za 60% aktualnych cen. Jak ktoś weźmie całość to za 50%.

1. styropian 5cm FS20 Styr Bud - 4 opakowania

2. styropian 10cm FS20 Izolbet - 1 opakowanie

3. styropian 12 cm EPS70 - 2 opakowania

4. styropian 6cm EPS100 Termo Organika (w kropki) - 2 opakowania

5. styropian 8 cm EPS70 Frez Izolbet - 2 opakowania

6. siatka leśna napoczęta rolka ok. 40mb

7.wieszaki połaskie ES 60/75 - 35 szt.

8. włókna polipropylenowe do betonu - 1kg

9. prowizorkę budowlaną na słupie betonowym z lampą - zdjęcia w dziale ogłoszenia

odbiór w Starych Babicach

Witam ponownie.

czy ktoś z Was układał już kostkę i ma doświadczenie z systemem odprowadzenia wody z rynien ? Co macie zastosowane - decydowaliście się na studnię chłonną / odwodnienie liniowe / inne ? Co radzicie ?

ja mam wyprowadzone rury drenażowe. ale będe je przedłużał. przynajmniej jeszcze jedną. bo "fachowcy" zakopali mi je bez zażwirowania i za krótkie. ta którą sam robiłem działa dobrze :)

Stosowałeś rury drenażowe w otulinie czy owijałeś geowłukniną?

Czy możesz podać mi ile masz m2 dachu i ile drenażu na to przewidziałeś (i jakie fi)?

Jak podszedłeś do sprawy śmieci/liści – dawałeś osadniki pod rynnami czy jakąś studzienkę/rewizję przed drenażem?

Ja zrobiłem odprowadzenie wody z rynien rurą 160 – wyszedłem już poza podjazdy/ścieżki i pora to rozsączyć.

Ponawiam pytanie, mam pytanie dotyczące ogrodzenia, po jednej stronie mam ogrodzenie sąsiada, czy mam go pytać o zgodę , oddać mu częśc kosztów jego ogrodzenia??

pytasz o kurtuazję czy aspekt prawny?

w obu przypadkach nie musisz, zaś w pierwszy możesz.

Sugeruję sprawdzić czy sąsiad nie cofnął swojego ogrodzenia (odrobinę) w głąb swojej działki a może zrobił je w granicy Waszych działek.

Tak czy owak zawsze można/warto porozmawiać - no chyba że sąsiad z tych niekontaktowych.

Stosowałeś rury drenażowe w otulinie czy owijałeś geowłukniną?

wiesz... tą rynne, którą sam robiłem, mam w otulinie i obsypaną żwirem. ale mam wrażenie, że pozostałe, to mam bez otuliny, bez geowłókniny i bez żwiru :( jestem na etapie przeróbek i wkładam w otulinie (w sumie, to one sa w otulinie geowłókniny). fi100.

Czy możesz podać mi ile masz m2 dachu i ile drenażu na to przewidziałeś (i jakie fi)?

nie pamiętam ile mam dachu.

http://www.archiprojekt.com.pl/projekt.php?id=96

ten dom mam, tylko garaż powiększony o drugie tyle.

Jak podszedłeś do sprawy śmieci/liści – dawałeś osadniki pod rynnami czy jakąś studzienkę/rewizję przed drenażem?

kupiłem gotowe rozwiązanie. w środku sa koszyki. liście sie zatrzymują. jak wsadziłem tam gęste sitka (testowo), to woda nie nadążała odpływać.

Ja zrobiłem odprowadzenie wody z rynien rurą 160 – wyszedłem już poza podjazdy/ścieżki i pora to rozsączyć.

ja generalnie wszystko teraz bym przerobił, ale nie chce mi się trawnika już rozkopywać.

po prostu mam gline i słabo to wsiąka. powinienem zrobić studnię chłonna, lub przynajmniej zbiornik, a wode do podlewania wykorzystac...

Poszukuje dobrej ekipy od tynkow cementowo wapiennych i od gladzi. Moze mi kogos polecicie?

Polecam Antoniego Jawora - 781 936 602 - ale obawiam się, że wolne terminy dopiero późnym latem :)

Niestety numer ktory podales jest zly. Zupelnie ktos inny jest wlascicielem tego numeru.

A dzwoniłaś na komórkę? To nr komórki - nie sądzę aby Antonii ją zmienił - kontaktowałem się z nim na ten numer jeszcze w połowie lutego.

wiesz... tą rynne, którą sam robiłem, mam w otulinie i obsypaną żwirem. ale mam wrażenie, że pozostałe, to mam bez otuliny, bez geowłókniny i bez żwiru :( jestem na etapie przeróbek i wkładam w otulinie (w sumie, to one sa w otulinie geowłókniny). fi100.

Został mi odcinek 10m rury w otulinie, chcesz? :-)

Pozdr

Łukasz

niestety nie. mam już. czeka na dobre chęci.

niestety nie. mam już. czeka na dobre chęci.

A może mnie ktoś oswiecić bo te roboty przede mną? Czyli łączycie rynnę z rurą i ta rurka pod ziemią odprowadza wodę do studni/kręgów etc. Tyle, że to nie zwykła pełna rura tyrko rura drenarska obsypana żwirem i w geowłókninie. Dobrze kombinuję ?