Mr_Negative 04.05.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja jednak zdecyduje się chyba na opcję z dwiema studniami z kregów lub z beczek plastikowych (dwie propozycje od wykonawców) po dwóch stronach domu . Czyli w takim przypadku zastosuję chyba rure pełną. Studnia jak najbardziej, ale rura drenarska jest giętka i łatwo ją położyć, połączyć, możesz ewentualnie nie stosować żwiru itp. Chyba że są rury pełne giętkie, ale nie trafiłem na takowe, może dlatego, że nie szukałem ) Dwie studnie na dom - czy "orurowanie" domu wokół nie wychodzi drogo ? Czy możecie polecić człowieka, który będzie potrafił położyć terakotę na półokrągłych schodach zewnętrznych i tarasie ? Dwie ekipy, które zobaczyły taras po prostu uciekły a trzeci zaśpiewał taką sumę, że chciałbym tyle zarobić w kwartał... Mam też pytanko, czy ktoś z Was podłączył się ostatnio do nowowybudowanej kanalizacji ? Chyba trzeba to teraz zinwentaryzować... może się jakoś zorganizujemy, to może w grupie będzie taniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 04.05.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 CZESC, Gdzie kupowaliscie piach do zasypania fundamentów? czy 400 pln za 10m3 to dobra cena? czy zasypując fundamenty była potrzebna koparka? czy wiecie gdzie można wypożyczyć zageszczarke (najlepiej stopkę)? dzieki MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 04.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 CZESC, Gdzie kupowaliscie piach do zasypania fundamentów? czy 400 pln za 10m3 to dobra cena? czy wiecie gdzie można wypożyczyć zageszczarke (najlepiej stopkę)? Piach 604 823 568 lub Piach2 604 570 819 - brałem najprawdopodobniej z pierwszego źródła (telefony mi się pomyliły) na wszystkie etapy prac. Gośc jeździ zielonym Kamazem. Cen nie pamietam ale był konkurencyjny cenowo i terminowy. Mieszka na końcu Pohulanki. Wypozyczalnia jest od razu koło rynku w Starych Babicach. Taki biały domek z reklamami sprzetu budowlanego na wynajem i budowy domów. Wypozyczalnia jest na tej ulicy gdzie stoi atrapa (mam nadzieję ) fotoradaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 04.05.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 duży wybór piachu na Kutrzeby (niedaleko oczyszczalni ścieków), a wypożyczalnia sprzęty tak jak napisał mario1976 na Sikorskiego zaraz za zakrętem w Babicach , ul.Sikorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 04.05.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 CZESC, Gdzie kupowaliscie piach do zasypania fundamentów? czy 400 pln za 10m3 to dobra cena? czy zasypując fundamenty była potrzebna koparka? czy wiecie gdzie można wypożyczyć zageszczarke (najlepiej stopkę)? dzieki MM 502090126-chyba będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocowa2 04.05.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Sprzedam drewnianą "budę" budowlaną, stoi na działce w Kwirynowe. Ja już kończe budowę i nie będzie mi potrzebna. Jest dość duża i pewnie przyda się na przecowywaniu materałów w trakcie budowy kontakt 601337917 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 05.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Gdzie kupowaliście tłuczeń, płukany żwir, dolomitu, kamienia polnego, lub otoczaków o frakcji 16-32 mm ( 20-50mm).Potrzebuje coś z powyższej listy do obsypania drenażu rozsączającego – im taniej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 05.05.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a ja mam pytanie do dyskusji na temat odprowadzenia wody z rynien, czy stosował może ktoś tunele rozsączające? http://www.allegro.pl/item612136574_tunel_300l_drenaz_dren_oczyszczalnia_nowosc_tanio.html wie ktoś jak się sprawdzają? Czy znalazłaś opinie na temat tego produktu lub zdecydowałaś się już na jego zastosowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 06.05.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 quote="matthet"]Gdzie kupowaliście tłuczeń, płukany żwir, dolomitu, kamienia polnego, lub otoczaków o frakcji 16-32 mm ( 20-50mm).Potrzebuje coś z powyższej listy do obsypania drenażu rozsączającego – im taniej tym lepiej. Ja kupowałem do drenażu żwir w Starych Babicach, na ul Generała Tadeusza Kutrzeby są dwie przesypownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 06.05.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 to jeszcze niech o szczelności ewentualnego szamba lepiej napisze., A co ma o tym napisać ? Mam papier od producenta, że jest szczelne i była próba i.....kierownik też coś musi na ten temat naskrobać ? niech napisze ze jest szczelne u mnie szukali czy mam taki zapis, mimo ze mam w projekcie oczyszczalnie wpis koniecznie kierownika szukali. oświadcznie. Nie miałam osobnego oświadczenia kierownika tylko wpis w dzienniku budowy o szczelności (oczywiście podpisany przez kierownika). Panienka w okienku się czepiała ale mimo to złożyłam dokumenty bez oświadczenia kierownika i dostałam pozwolenie na użytkowanie. Sam atest nie wystarczy. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 06.05.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Czy moglibyście polecić solidną ekipę do wykończeniówki - chodzi głównie o położenie gresu. I potrzebuję również dobrego hydraulika do przeróbek w kotłowni. Po sezonie grzewczym okazało się, że kaloryfery nie mają osobnego sterowania i trzeba będzie zamontować jeszcze jedną pompę. Ktoś wcisnął nam rozwiązanie tańsze ale gorsze. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatua 06.05.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, mam do sprzedania: 1. Blaszak 3 x 5 m - mieszkanie dla ekip 2. RB-tka czyli mini rozdzielnia do zasilania budowy 3. Uziom - kilkanaście metrów oddam: drewniane WC wszystko do odebrania w Koczargach, więcej info i zdjęcia na prv pzdr, Tatua i jeszcze paleta cegły K3 z Markowicz ( trochę ponad 200 sztuk ) pzdr, Tatua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 06.05.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 jesli chodzi o dobrego hydraulika to u mnie byl szybki i solidny Pan Dariusz Wrotniak a czy ktos poleci mi gdzie zdobyc dobry i tani humus bo trzeba rekultywowac teren po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.05.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 JJ, poszlo na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 07.05.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 WitamMozecie polecic kogos do podbitki i kolorku do elewacji. Nie potrzebuje nikogo na jutro wiec jezeli znacie kogos kto ma dłuzsze terminy rowniez moze byc. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 07.05.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Czy znalazłaś opinie na temat tego produktu lub zdecydowałaś się już na jego zastosowanie? mój mąż jest zdecydowany na to rozwiązanie w 90% i będzie robił to sam, ale pewnie najwcześniej w wakacje, nie znamy tez nikogo, kto by to użytkował, funkcjonalność z autopsji opiszę pewnie dopiero w jesieni, ale dla Ciebie to pewnie będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 07.05.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam sąsiednie Gminy Walczymy o las i nienaruszanie Parku Narodowego więcej aktualnych informacji z tematu j.w. i materiały z mediów są tutaj http://www.kochamkampinos.com.pl/ Aby rozszerzyć akcję założyłem grupę Kocham Kampinos na portalu Profeo , zapraszam wszystkich chętnychhttp://www.profeo.pl/group/view/2914/ również jest grupa Izabelin na portalu Goldenlinehttp://www.goldenline.pl/grupa/izabelin na Golden line tez Kocham Kampinoshttp://www.goldenline.pl/grupa/kocham-kampinos Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 07.05.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 mój mąż jest zdecydowany na to rozwiązanie w 90% i będzie robił to sam, ale pewnie najwcześniej w wakacje, nie znamy tez nikogo, kto by to użytkował, funkcjonalność z autopsji opiszę pewnie dopiero w jesieni, ale dla Ciebie to pewnie będzie za późno Rozwiązanie ciekawe, też bym je zastosował, ale z moich wyliczeń wyszło mi, że dużo droższe od "standardowego" żwiru i rur drenarskich. Oczywiście mogłem popełnić błąd w szacowaniu kosztów, jeszcze będę się to weryfikował. Chcę jak najszybciej skończyć temat rozsączania wody bo blokuje mi to budowę frontu ogrodzenia (dojazd koparki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piast 08.05.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 WitamSąsiedzi pomóżcie. Proszę o namiar, gdzie można kupić listwę cokołową (profil startowy) do styro o szerokości powyżej 17 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 09.05.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam Mozecie polecic kogos do podbitki i kolorku do elewacji. Nie potrzebuje nikogo na jutro wiec jezeli znacie kogos kto ma dłuzsze terminy rowniez moze byc. dzieki ja także prosze o namiary na fachowców od podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts