ankalenka 01.08.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Melduję, że znalazłam mojego zaginionego sąsiada, chociaż spryciarz zastrzegł nawet nr telefonu, to i tak go dopadłam.... w miniony piatek podpisaliśmy u notariusza zgodę na likwidację drenów i poprowadzenie mediów w drodze. sąsiad okazał się być miłą rodziną w wieku moich rodziców. nie mogli sie nadziwić że ich znalazłam, próbowali się dowiedzieć, ale ja niestety nie mogę się przyznać.... ciężko było, choć na szczęście noszą bardzo rzadkie nazwisko, i to mi znacznie pomogło. tak przy okazji odkryłam że wybudowana już sąsiadka weszła dłuższą granicą swojej działki pół metra w moją prywatną drogę (jest jeszcze dwóch współwłaścicieli, ale ona nie). w ten sposó powiększyła sobie działkę o ponad 20 m2. co z tym zrobić? postawiła ogrodzenie z podmurówką..... moja mama i mąż mówią żeby nie ruszać bo będzie wróg....co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 02.08.2004 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Witam Wszystkich po urlopie, tynkarze w końcu umówieni, 11,5zł/m2, ale odliczają wszystkie otwory - bo nie obrabiają glifów, czyli wychodzi jakieś 11zł/m2, widziałem robotę - wyglądała nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.08.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Melduję, że znalazłam mojego zaginionego sąsiada, chociaż spryciarz zastrzegł nawet nr telefonu, to i tak go dopadłam.... w miniony piatek podpisaliśmy u notariusza zgodę na likwidację drenów i poprowadzenie mediów w drodze. sąsiad okazał się być miłą rodziną w wieku moich rodziców. nie mogli sie nadziwić że ich znalazłam, próbowali się dowiedzieć, ale ja niestety nie mogę się przyznać.... ciężko było, choć na szczęście noszą bardzo rzadkie nazwisko, i to mi znacznie pomogło. tak przy okazji odkryłam że wybudowana już sąsiadka weszła dłuższą granicą swojej działki pół metra w moją prywatną drogę (jest jeszcze dwóch współwłaścicieli, ale ona nie). w ten sposó powiększyła sobie działkę o ponad 20 m2. co z tym zrobić? postawiła ogrodzenie z podmurówką..... moja mama i mąż mówią żeby nie ruszać bo będzie wróg.... co myślicie? gratulacje chec wybudowania wlasnego domku czyni cuda, a tak swoja droga to ciekawe dlaczego ten zaginiony sasiad tak sie ukrywa jesli chodzi o ta druga sprawe to jezeli wezsza droga nie jest jakos specjalnie uciazliwa to chyba bym odpuscila - lepiej nie zadzierac od poczatku z sasiadami - ale z drugiej strony pol metra to lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 02.08.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Ja też gratuluję sukcesu. Może ktoś ma jakąś bazę danych z hurtowniami itp. poratujecie?Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 02.08.2004 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Bazy danych z hurtowniami na poprzednich stronach, moje spostrzeżenia z ostatniego okresu to:- zdecydowanie na plus Norma, St. Babice, ul. Pohulanka - praktycznie 90% zakupów,- zdecydowanie na minus Skład, Izabelin, kiedyś kupowałem u nich, teraz tanio mają tylko rury z kwasówki, reszta towarów dużo drożej niż u konkurencji,- jeszcze Budomix, róg St. Babice Sienkiewicza i skrętu do Izabelina, tam np. najtańsza papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.08.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 my tez duzo kupowalismy w Normie, ceny rzeczywiscie maja konkurencyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 02.08.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Te wczystkie namiary mi gdzieś umknęły, szukałam chyba z dwie godziny.Mogę prosić o powtórkę, lub nr strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim 02.08.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Witam, Mam pytanie do ludzi posiadających dzieci w wieku szkolnym, którzy przeprowadzili się z Warszawy do domku pod Warszawą. Jak zorganizowaliście sobie życie rodzinne ? Czy wozicie dzieci do szkół, przedszkoli do Warszawy ? Czy można zaufać lokalnym szkołom i przedszkolom ? Czy trzeba mieć 2 samochody ? Zakładam klasyczny model rodziny: mąż pracuje, żona zajmuje się domem i dziećmi. Mam dzieci w wieku 2 i 5 lat. Zastanawiam się nad budową domu pod Warszawą. A może lepiej po prostu zakupić tańszą działkę z domkiem letnim i korzystać z niej w weekendy i wakacje ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.08.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Te wczystkie namiary mi gdzieś umknęły, szukałam chyba z dwie godziny. Mogę prosić o powtórkę, lub nr strony? Kasiu Norma, Babice - Pohulanka 53, 722 97 99 lub 722 98 01 lub 0691 57 96 91 Izabelin- 3- maja 88, 722 63 34 lub 722 62 94, magazyn w Hornówku- Lipkowska 21, 721 80 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 02.08.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 03.08.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 ale się ostatnio buduje na tzw.nowym podziale na Kwirynowie ! za dwa lata będzie tam regularne osiedle......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 03.08.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Witam, Mam pytanie do ludzi posiadających dzieci w wieku szkolnym, którzy przeprowadzili się z Warszawy do domku pod Warszawą. Jak zorganizowaliście sobie życie rodzinne ? Czy wozicie dzieci do szkół, przedszkoli do Warszawy ? Czy można zaufać lokalnym szkołom i przedszkolom ? Czy trzeba mieć 2 samochody ? Zakładam klasyczny model rodziny: mąż pracuje, żona zajmuje się domem i dziećmi. Mam dzieci w wieku 2 i 5 lat. Zastanawiam się nad budową domu pod Warszawą. A może lepiej po prostu zakupić tańszą działkę z domkiem letnim i korzystać z niej w weekendy i wakacje ? Pozdrawiam, hej wprawdzie jeszcze nie mieszkam ...ale uwazam, ze szkoly podwarszawskie nie musza byc gorsze od tych stolecznych. Przedszkoli to juz w ogole nie porownywalbym - prawde mowiac nie slyszalem o "zlych" i "dobrych" przedszkolach. No chyba ze chcesz dzieciaka koniecznie poslac do przedszkola kanadyjskiego i do podstawowki z wykladowym japonskim - wtedy z warszawy moze byc blizej niz ode mnie ze wsi w klaudynie - chociaz nie zawsze. 2 samochody - tak - odpowiadam tak, bo nawet mieszkajac w srodmiesciu ten drugi sie przydaje DOMEK LETNISKOWY Nie chce miec domku letniskowego, do ktorego musialbym jezdzic w weekendy i na wakacje. Wole ten czas spedzic inaczej ...a dzialke miec na codzien w domu. Takie domki letniskowe czesto sa okradane i niszczone - trzeba ich jakos ??? pilnowac ...wywozic co cenniejsze rzeczy ... no i ciagle jezdzic w to samo miejsce .... * * - wszystko to moj subiektywny teoretyczny jeszcze poglad na postawione kwestie pozdroofki, Yoric ps: jutro wytyczam budynek - oby tylko geodeta dzisiaj nie zabalowal i jutro mial pewna reke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 03.08.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Ja też jutro wytyczam budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.08.2004 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Taaaaa...... Już temacik podwarszawskich szkół kiedyś się przewinął. Cóż, powtórzę, ja skończyłem wiejską podstawówkę, a teraz jestem magyster, a nawet inżynier po politechnice, nie odczuwam braków w wykształceniu na może troszeczkę. Karorka, wczoraj chcieliście się zatrzymać koło mnie i uciekliście? Czy ktoś zamierza późną jesienią zrobić zakup okien z PCV? - myślę o założeniu spółdzielni zakupowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.08.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Karorka, wczoraj chcieliście się zatrzymać koło mnie i uciekliście? sorki ze tak to wygladalo, ale pomyslelismy ze jest juz pozno i nie bedziemy zawracac Ci glowy - nastepnym razem nie popelnimy tak karygodnego bledu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.08.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Kasia No to gratulka, dołączyłaś do grona budujących !I powodzenia i 3mam kciuki !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.08.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Witam, Mam pytanie do ludzi posiadających dzieci w wieku szkolnym, którzy przeprowadzili się z Warszawy do domku pod Warszawą. Jak zorganizowaliście sobie życie rodzinne ? Czy wozicie dzieci do szkół, przedszkoli do Warszawy ? Czy można zaufać lokalnym szkołom i przedszkolom ? watek przedszkoli juz sie przewinal przez nasza grupe wiec mozesz poczytac wczesniejsze posty mysle ze nie masz sie co martwic o edukacje swoich maluszkow poza tym zajrzyj do grupy kampinoskiej bo tam Ozzie pisala o b. ciekawym przedszkolu na osiedlu kampinos w lipkowie - zapamietalam bo spodobala mi sie jego nazwa choc mnie ten temat akurat nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.08.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Kasia i Yoric wspolny start - to mozemy zrobic jakies zawody i przyjmowac zaklady kto bedzie pierwszy powodzenia w ciezkim ale jakze przyjemnym zywocie inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 04.08.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 KASIA GRATULACJE, tempo godne pozazdroszczenia jak tak dalej utrzymasz to chyba wigilija w nowym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 04.08.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Zobaczymy jak pójdzie dalej, dom jest duży.Dzięki za słowa otuchy i gratulacje. My kupujemy okna PCV, ale w firmie mojego taty, więc nie wiem jeszcze jak to rozwiązemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts