mario1976 22.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Poszukuję kogoś z okolic do wykonania ogrodzenia (podmurówka + słupki + ewentualna brama przesuwna). Jeśli macie jakies namiary na sensownych wykonawców bardzo proszę o info Zmieniłem ostatnio tel. i niestety w starym zostawiłem kilka kointaktów. Jakbyś odszukał mój post w Polecani na Mazowszu czy jakoś tak. Tak wypisałem wszystkich których polecam w tym Pana Marka. Podmurówkę + słupki (częśc z profila zamknietego 40*40 część zwykłych z naciągnięciem siatki) robił mi Pan Marek. Super dokładny, sumienny i bardzo konkurencyjny cenowo. Pełna kulturka Montował mi także bramę i furtki, które kupiłem w firmie http://www.uran.waw.pl/. Profile na przód działki + rygle/zamki poprzeczne (tam będa montowane sztachety) kupowałem w składzie ze stalą w okolicy naszej góry śmieci (taki skład na zakręcie w kierunku Janowa i babic). Kupujesz stzangi 6m i tną Ci na wymiar. Pozostaje pomalowanie. Kontakt do Pana Nowaka też miałem. Był i wycenił wszystko kompleksowo. Wyszło dośc drogo w stosunku do Pana Marka i bramy + słupki + siatka z Urana + do rzelastwo jakie sam kupiłem w składzie i 2h pracy spawacza, który mi wspawał rygle na przodzie działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 23.10.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Kasiu, A czy pan Janusz robił Ci łazienkę? Chodzi mi o to czy potrafi też dobrze zrobić półki kartongipsowe i podwieszany sufit. Pozdrawiam jj niestety lazienki robil ktos inny.Pan Janusz wykonywal u mnie rowniez drobne poprawki typu gipsowanie scianek. Takze nie moge sie wypowiadac co do jakosci polek kartongipsowych bo ich poprostu u mnie nie robil. Z czystym sumieniem mogę polecić wykonawcę, który właśnie u nas kończy. Tadeusz Orłowski 603832675. Zaczął od ocieplenia dachu, potem były wszystkie k-g - w tym sufity ścianki i zabudowy, a skończył na łazienkach, malowaniu itp. Potrafi też zrobić poprawki elektryczne, hydrauliczne itp. Przykład jego pracy - łazienka moich dzieci - jeśli uda mi się wkleic zdjęcie wink: http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1987725,2,2.img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rkardas 26.10.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam.Poszukuję około 40-stu sztuk stempli wys. ok 2m. Okolice Starych Babic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 26.10.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jakby ktoś potrzebował - kończy u mnie "gość od wszystkiego". Płytki, G-K, montaż drzwi, drobna hydraulika, drobne poprawki murarskie, obróbki blacharskie, malowanie, panele podłogowe, drobne elektryczne, wszelaki "biały montaż". Gość składa się z 1-2 ludzi na stałe, ale jak potrzeba to ściąga innego fachowca- tak np. u mnie było z pracami blacharskimi, których on sam nie robi. Piszę o tym co robił u mnie i za co ręczę. Podobno coś dużego mu wypadło i ma 2-3 tygodnie wolne - jak u mnie skończy do soboty mam nadzieję. Polecam szczerze p. Artur 606942654 - koniecznie trzeba powiedzieć, że namiar od Łukasza ze Starych Babic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zylko 28.10.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Kasiu, A czy pan Janusz robił Ci łazienkę? Chodzi mi o to czy potrafi też dobrze zrobić półki kartongipsowe i podwieszany sufit. Pozdrawiam jj niestety lazienki robil ktos inny.Pan Janusz wykonywal u mnie rowniez drobne poprawki typu gipsowanie scianek. Takze nie moge sie wypowiadac co do jakosci polek kartongipsowych bo ich poprostu u mnie nie robil. Z czystym sumieniem mogę polecić wykonawcę, który właśnie u nas kończy. Tadeusz Orłowski 603832675. Zaczął od ocieplenia dachu, potem były wszystkie k-g - w tym sufity ścianki i zabudowy, a skończył na łazienkach, malowaniu itp. Potrafi też zrobić poprawki elektryczne, hydrauliczne itp. Przykład jego pracy - łazienka moich dzieci - jeśli uda mi się wkleic zdjęcie wink: http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1987725,2,2.img Tamtu, bardzo ładna łazienka. Czy mozaika była na siatce w takim "mixie" kolorów czy układana przez poleconego z pojedynczych kawałeczków? Pomysł tak czy inaczej bardzo fajny, szczególnie z tymi wstawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domofil 29.10.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witam, po budowie została mi:1. RBtka ze słupem 2. 5 paczek wełny mineralnej gr 10cm Rockwool Wszystko tanio sprzedam - można mocno negocjować bo chcę się tego pozbyć.tel. 608355788 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 30.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 bardzo ładna łazienka. Czy mozaika była na siatce w takim "mixie" kolorów czy układana przez poleconego z pojedynczych kawałeczków? Pomysł tak czy inaczej bardzo fajny, szczególnie z tymi wstawkami Mozaika była na siatce, ale było to układane w formie puzzli. Z białej wyjęto część kafelków i włożono kolorowe. Ułożyłyśmy mu mozaikę na podłodze, a on potem przeniósł to na ścianę. Tak samo było z tą gdzie nie ma białej - ułożyłyśmy mu wzór na podłodze, a on to potem wyklejał. Sama mozaika kolorowa była mixem - to produkt Cersanitu: http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=1027&dzial1=153&nr_dz_gl=&lang=pl Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 30.10.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 My już zbliżamy się do końca (w grudniu mamy nadzieję się przeprowadzić), więc pora chyba podzielić się sprawdzonymi "namiarami". Mamy wrażenie, że dom budował nam się sam - niemal przez telefon. Nie trafiliśmy na żadną kiepską ekipę, więc wszystkich mogę polecić: 1. SSO i ocieplenia zewnętrzne - p. Wiesław Kawęcki - super fachowiec - uczciwy, solidny, ma bardzo rozsądne ceny. tel. 504 069 411. Po prostu "perełka w koronie". Wszystko jest dokładnie tak jak miało być. Kierownik budowy, który lubi się przyczepić - nie miał do czego. Pokrycie dachu robił p. Groń, ale jego chwalić nie trzeba 2. elektryk - p. Zieliński - jak "wyszedł" marudziliśmy, ale jak brnęliśmy dalej, okazało się że wszystko działa bez zarzutu i wszystko było przez niego przemyślane. Tak więc mogę polecić z czystym sumieniem. Cenowo - też bardzo rozsądnie - 604 720 856 3. hydraulik - p. Grobelny - 602 619 827 - nie jest tani, ale naprawdę dobry fachowiec. Jego praca nie kończy się na uruchomieniu pieca. Choć już dawno za wszystko zapłacone - przyjeżdża i reguluje instalację, jeśli jest taka konieczność. 4. tynki wapienno-cementowe - nie mam nazwiska, bo panowie za szybko pracowali i nie miałam kiedy zapisać - tel. 694 972 569. Tynki wykonane wzorcowo. 5. wylewkarze też byli rewelacyjni, ale namiary ma mąż, więc gdyby ktoś chciał to podam 6. Ocieplenie dachu, k-g, glazura, wszelkie zmiany elektryki (bo nam się coś zmieniło), drobne prace hydrauliczne, malowanie itp itd - p. T. Orłowski (namiary wyżej) - przy pierwszym kontakcie mało zachęcający, ale najwyższej klasy fachowiec i bardzo uczciwy. Polecił mi go kolega i było to nasze szczęście. 7. Kostka przed domem - p. Wójcik tel. 792 575 088 No i na koniec projekt i wykonanie instalacji gazowej - p. Freytag http://www.freytag.com.pl/ To juz było "mistrzostwo świata". Widzieliśmy go 2 razy - pierwszy gdy omawialiśmy projekt, a drugi raz gdy musieliśmy odebrać papiery aby podpisać umowę z gazownią. Tego pierwszego mogło nie być, bo można z nim wszystko omówić na mail i telefon. Instalacja zrobiona, przygotowane wszystkie dokumenty. Nic tak nam mało czasu nie zajęło jak właśnie instalacja gazowa. Mam nadzieję, ze komuś się przyda. Tamtu[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 31.10.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 No i na koniec projekt i wykonanie instalacji gazowej - p. Freytag http://www.freytag.com.pl/ To juz było "mistrzostwo świata". Widzieliśmy go 2 razy - pierwszy gdy omawialiśmy projekt, a drugi raz gdy musieliśmy odebrać papiery aby podpisać umowę z gazownią. Tego pierwszego mogło nie być, bo można z nim wszystko omówić na mail i telefon. Instalacja zrobiona, przygotowane wszystkie dokumenty. Nic tak nam mało czasu nie zajęło jak właśnie instalacja gazowa. Mam nadzieję, ze komuś się przyda. Tamtu[/i] jaki koszt projektu instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 01.11.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 jaki koszt projektu instalacji ? Z tego co pamiętam - 1800 pln, ale nic mnie nie interesowało. Dokumenty dostałam już włącznie z prawomocnym pozwoleniem. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 01.11.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Zostało mi kilka m3 desek "calówek" po budowie.Połowa pozbijana w podesty, połowa luzem. Większość desek jest raczej długa. Może ktoś potrzebuje? Odstapiłym za jakieś 1/4 ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marios76 02.11.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Jako, że zaczynam "wielką przygodę" z budową domu, także witam wszystkich i od razu prośba o namiar na miejsce gdzie można kupić piasek na zasypkę, piasek wiślak sort i żwir. Niestety nie mają tego w składzie budowlanym, z którego biorę materiały. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 02.11.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Jako, że zaczynam "wielką przygodę" z budową domu, także witam wszystkich i od razu prośba o namiar na miejsce gdzie można kupić piasek na zasypkę, piasek wiślak sort i żwir. Niestety nie mają tego w składzie budowlanym, z którego biorę materiały. Z góry dzięki do piasku i koparki polecam P Leszka502090126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewela_ 03.11.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Mam do sprzedania ok. 180 szt. stempli o długości 2,7 m. Odbiór w Wojcieszynie. tel. 660-521-143 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtDru 03.11.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Jako, że zaczynam "wielką przygodę" z budową domu, także witam wszystkich i od razu prośba o namiar na miejsce gdzie można kupić piasek na zasypkę, piasek wiślak sort i żwir. Niestety nie mają tego w składzie budowlanym, z którego biorę materiały. Z góry dzięki Wszystkie kruszywa znajdziesz w Babicach na ul.Kutrzeby. (ta ulica gdzie jest oczyszczalnia ścieków) Wielki skład. Ja się zaopatrywałem w Babicach na rogu Sienkiewicza i Izabelińskiej: tel.604423611 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof54 05.11.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Zostały mi po budowie 2 bele wełny mineralnej Superrock 50 po 7,2 m2 oraz jedna Toprock 150 3,5 m2. Opakowania nie naruszone. Odstąpię po atrakcyjnej cenie. Odbiór Kwirynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 06.11.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 a ja oddam za samo zabranie kilka paczek stopnic klinkierowych, jak ktoś chce o takich http://gildor.riders.pl/albums/dom/wykonczenie/pic147.jpg oddaje i oddaje i nikt nie chce. bo wyrzuce nie wiem dokładnie ile ich jest, ale cos koło 6ciu paczek po 11 szt. jak ktos zainteresowany, to policze, jak nie to wywioze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 06.11.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 to ja chętnie zabiorę pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 07.11.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Witam, ile płaciliście za m2 robocizny za ocieplenie dachu? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rainbow_123 08.11.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Mam do sprzedania stal żebrowaną, która została mi po budowie stanu surowego: 12 mm, żebro, długość: 12 metrów, ilość: 13 prętów 16 mm, żebro, długość: 12 metrów, ilość: 13 prętów gg:5454757tel. 888 271 723 Odbiór na terenie gm. Stare Babice, miejscowość Lubiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts