gildor 08.01.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 na stronie Junkersa znalazłem zasadę działania solarów. jak widzę, można tym też się dogrzewać. C.O. jakoś nie wiedziałem http://www.junkers.com/pl/media/animacje/Solaranlage_pl~1.swf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remik123 08.01.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 witam jestem z wami mam działkę na Spacerowej + pięć osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 08.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 na stronie Junkersa znalazłem zasadę działania solarów. jak widzę, można tym też się dogrzewać. C.O. jakoś nie wiedziałem http://www.junkers.com/pl/media/animacje/Solaranlage_pl~1.swf Tylko po co dogrzewać się latem? Mój kolega ma solary i zimą uzyskuje z nich max. temperaturę 13 st. C. Mówi, że może się przydać do wstępnego podgrzewania CWU zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizap 11.01.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam, poszukuję kogoś w naszej okolicy kto wystawia świadectwa energtyczne budynków, najlepiej sprawnie i niedrogo. Będę badzo wdzięczna za każdy namiar dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizap 11.01.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 A ja z innej beki. Człowiek się narobił przy budowie i by coś zjadł . Czy na terenie naszej Gminy jest jakaś fajna włoska knajpa/ pizzeria ? Wszelkiej maści Telepizze i sieciówki odpadają . Ewentualnie jakieś inne fajne jadłodajnie ? Jedyne co namierzyłem to suhi (nie korzystałem ale czytałem dobrą recenzję na gastronautach), knajpa w Janowie (bez ochów i achów ale można coś przekąsić). Ale z dobrą pizzerią i fajnymi knajpkami jakiś chyba kibel jest Mam nadzieje, że się mylę. W Borzęcinie Małym jest pizzeria Roma wyglada brzydko, posiedzieć ta nie jest miło, ale pizze robią bardzo dobrą, naprawdę, można zamówić sobie na wynos w leniwe niedzielne popołudnie i zjeść w zaciszu domowym mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 11.01.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam, poszukuję kogoś w naszej okolicy kto wystawia świadectwa energtyczne budynków, najlepiej sprawnie i niedrogo. Będę badzo wdzięczna za każdy namiar dziękuję Przejrzyj moje wypowiedzi w Grupie Babickiej. Jakiś miesiąc temu komuś podawałem namiar. Nie wiem czy są z naszych okolic ale kobietka przyjeżdza po dokumenty pod wskazany adres i po kilku dniach oddaje świadectwo pod wskazany adres. Biora 500 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizap 11.01.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam, poszukuję kogoś w naszej okolicy kto wystawia świadectwa energtyczne budynków, najlepiej sprawnie i niedrogo. Będę badzo wdzięczna za każdy namiar dziękuję Przejrzyj moje wypowiedzi w Grupie Babickiej. Jakiś miesiąc temu komuś podawałem namiar. Nie wiem czy są z naszych okolic ale kobietka przyjeżdza po dokumenty pod wskazany adres i po kilku dniach oddaje świadectwo pod wskazany adres. Biora 500 pln. Tak dziękuje juz przejrzałam wczesniej, dzwoniłam juz do pana i sie umówiłam, ale jeszcze raz dziękuje za odzew. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 11.01.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 czesc macie kogos w gminie kto jest w stanie odsniezyc troche drogi??? k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 11.01.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 czesc macie kogos w gminie kto jest w stanie odsniezyc troche drogi??? k Też się dołączę. Wczoraj obdzowniłem wszystkich znajomych rolników. Nikt nie ma pługa do traktora. Wyczaiłem gościa co w mojej wsi boisko odśnieżał. Bardzo chetnie ale tyle sniegu dowaliło, że najbliższe kilka dni nie ma szans Mamy z sasiadem jakies 50m drogi o szerokości 7m. Raz, drugi mozna ręcznie. Ale wczoraj płakać mi się już chciało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 12.01.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 na stronie Junkersa znalazłem zasadę działania solarów. jak widzę, można tym też się dogrzewać. C.O. jakoś nie wiedziałem http://www.junkers.com/pl/media/animacje/Solaranlage_pl~1.swf Tylko po co dogrzewać się latem? Mój kolega ma solary i zimą uzyskuje z nich max. temperaturę 13 st. C. Mówi, że może się przydać do wstępnego podgrzewania CWU zimą a kto mowi o ogrzewaniu domu latem? to gdzie idzie woda z zasobnika, należy do sterownika pieca. solary jedynie ogrzewają wodę w zasobniku. a że kolega ma małą sprawność solarów... cóż już doczytałem, że próżniowe mają lepszą sprawność zimą i całkiem dobrze się sprawują w _dogrzewaniu_ nie grzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 12.01.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Też się dołączę. Wczoraj obdzowniłem wszystkich znajomych rolników. Nikt nie ma pługa do traktora. Wyczaiłem gościa co w mojej wsi boisko odśnieżał. Bardzo chetnie ale tyle sniegu dowaliło, że najbliższe kilka dni nie ma szans Mamy z sasiadem jakies 50m drogi o szerokości 7m. Raz, drugi mozna ręcznie. Ale wczoraj płakać mi się już chciało.... u mnie na ulicy jest sąsiad z koparką (ostrówek taki) i widziałem jak kilka razy wyjeżdżał, a jako że nie pora na wykopki, to pewnie cel miał właśnie odśnieżalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 12.01.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 a kto mowi o ogrzewaniu domu latem? to gdzie idzie woda z zasobnika, należy do sterownika pieca. solary jedynie ogrzewają wodę w zasobniku. a że kolega ma małą sprawność solarów... cóż już doczytałem, że próżniowe mają lepszą sprawność zimą i całkiem dobrze się sprawują w _dogrzewaniu_ nie grzaniu. Z solarami jest tak, że nie latem grzeją bo nie za bardzo da się je wyłączyć Jakoś nie wierzę w te opisy - tak jak napisałem poprzednio - kolega ma solary (właśnie próżniowe) i latem ma 80 st.C w zasobniku i musi go co pewien czas schładzać (np. wylewając gorącą wodę i zalewając zimną), natomiast zimą jest to 13 st. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 12.01.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 no to nie wiem. ja się opieram wyłącznie na opisach, gdyż nie mam doświadczeń ani kolegów z solarami na spotkanie obiecał wpaść forumowicz, który para się budową CO oraz podpowiada co i jak. zainteresował się dofinansowaniem i chce podjechac na nasze spotkanie. jak mi się uda go poznać, to zapytam jak to jest z ograniczeniem temperatury w zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki 11 13.01.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 WitamPoszukuję sprawdzonego hydraulika i elektryka do wykonania instalacji w domu. Macie kogoś godnego polecenia, działającego na naszym terenie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 13.01.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam Poszukuję sprawdzonego hydraulika i elektryka do wykonania instalacji w domu. Macie kogoś godnego polecenia, działającego na naszym terenie? Pozdrawiam Hydraulika - ArmaSan 505 171 404 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 13.01.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam Poszukuję sprawdzonego hydraulika i elektryka do wykonania instalacji w domu. Macie kogoś godnego polecenia, działającego na naszym terenie? Pozdrawiam Hydraulika - ArmaSan 505 171 404 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 13.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 no to nie wiem. ja się opieram wyłącznie na opisach, gdyż nie mam doświadczeń ani kolegów z solarami na spotkanie obiecał wpaść forumowicz, który para się budową CO oraz podpowiada co i jak. zainteresował się dofinansowaniem i chce podjechac na nasze spotkanie. jak mi się uda go poznać, to zapytam jak to jest z ograniczeniem temperatury w zbiorniku my równiez wybieramy się na spotkanie, widzę, że będzie burzliwa dyskusja i mam nadzieję, że odpowiedzą na wszystkie za i przeciw, moim zdaniem opłaca się w to zainwestować, bo realizacja tego potrwa pewnie "jakiś czas" a w tym czasie gaz podrożeje kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 13.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Z solarami jest tak, że nie latem grzeją bo nie za bardzo da się je wyłączyć Jakoś nie wierzę w te opisy - tak jak napisałem poprzednio - kolega ma solary (właśnie próżniowe) i latem ma 80 st.C w zasobniku i musi go co pewien czas schładzać (np. wylewając gorącą wodę i zalewając zimną) To jest podobno minus solarów, jak wyjedziesz na urlop i nie używasz, to się nagrzewa cała instalacja i ten płyn w solarach szlag trafia i trzeba wymieniać za konkretne pieniądze. Ja tam na razie przy gazie ziemnym kiepsko widzę tę opłacalność, ale na spotkaniu w szkole bedę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 14.01.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 > płyn w solarach szlag trafia niekoniecznie - to zależy od solarów. Poszukaj w wątku: SOLARY - mogę doradzić i pomóc w tym zakresie "stan pary" MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 14.01.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam Poszukuję sprawdzonego hydraulika i elektryka do wykonania instalacji w domu. Macie kogoś godnego polecenia, działającego na naszym terenie? Pozdrawiam Elektryk: pan Adam -664 546 732 Robił u mnie na Maczka i w Klaudynie. Juz rok mieszkam i wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts