jprzedworski 05.08.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 janku, dla pocieszenia moge dodac, ze chociaz na powislu parkow i trawnikow duzo - to idac chodnikiem czuje sie jak na polu minowym! a jezeli dla Ciebie al 3 maja = pod mostem to ja bezdomny jestem i ...prawie pod mostem mieszkam pozdrawiam, houmles Co do pierwszego - właśnie dlatego nie chcę psa przestawiać. On jest taki porządny, że chodnika nie "obzaniedba". Co będzie po kilku miesiącach w centrum, nie wiem. A ta aleja - moja rodzina tam mieszkała, ale oczywiście w normalnym domu, a nie pod filarem. Zawsze wysiadałem z tramwaju i schodziłem pod most. I tak mi jakoś zostało to skojarzenie. Poza tym, to ładniej brzmi, niż "pod mostem". Czyżbyś też mieszkał w tamtej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 05.08.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Ekipa tak ruszyła, że za nimi nie nadążam. Poradżcie gdzie zamówić beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 05.08.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Kasiu, my zamawialismy u Kucharskiego, jest to przy skrzyzowaniu Arkuszowej (przy szkole), z ulica ktora prowadzi do Starych Babic obok wysipiska smieci. Telefon: 0602 325904. U nas poszla masa betonu i udalo sie wynegocjowac dobra cene. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 06.08.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Kasiu, my zamawialismy u Kucharskiego, jest to przy skrzyzowaniu Arkuszowej (przy szkole), z ulica ktora prowadzi do Starych Babic obok wysipiska smieci. Telefon: 0602 325904. U nas poszla masa betonu i udalo sie wynegocjowac dobra cene. Powodzenia a dobra cena to ile za metr kwadratowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.08.2004 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 I mam jeszcze jedno pytanie laika. Które tynki są lepsze: cementowo - wapienne czy gipsowe? Jakoś do tej pory myślałam że cementowo - wapienne ale różnica w cenie jest duża więc może dać gipsowe (różnica nawet 6 zł na m2...) Chyba u pana G. Aga, dałaś mi namiar (za co b. Ci dziękuję) i rozmawiałem, więc tak: w okolicy cena tynków z gładzeniem piaskiem kwarcowym kosztuje 10-12 zł (bez materiału), pan G. chciał 16.........Wylewki krzyczą 10zł/m2, u pana G. 18/m2 Dawałem parę postów wcześniej namiar na dekarzy, oni mają i tynkarzy ale dopiero od połowy września, cena 10zł/m2. Moi za 11,5, ale będę ich trzymał pewnie prawie do końca października. Poszukaj ew. po innych budowach, ja sobie zrobiłem spacer po Koczargach i rozmawiałem z kilkoma ekipami. Co do wyboru tynku, jednak jestem zdecydowanie za tradycyjnym, zagładzony kwarcem wygląda jak gipsowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 06.08.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Ekipa tak ruszyła, że za nimi nie nadążam. Poradżcie gdzie zamówić beton skad ja to znam beton: TU-BET 0602 249 943, 0602 288 962 ceny w tej chwili nie pamietam, ale mieli najtansza pompe z tego co pamietam to nie tylko my tam kupowalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.08.2004 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Ekipa tak ruszyła, że za nimi nie nadążam. Poradżcie gdzie zamówić beton skad ja to znam beton: TU-BET 0602 249 943, 0602 288 962 ceny w tej chwili nie pamietam, ale mieli najtansza pompe z tego co pamietam to nie tylko my tam kupowalismy Ja też, jprzedworski też napewno i chyba ktoś jeszcze. Targuj się, jeszcze ich można troszkę spuścić z ceny. B. tani beton mają w Pruszkowie, nie wiem, jak z pompą, ale namiary mogę załatwić dopiero na poniedziałek, pewnie za późno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 06.08.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Krzysiek, dzięki za info - muszę przycisnąć jeszcze pana G. Zawsze co prawda wiedzialam że mu przepłacam (cena za to że nigdzie nie muszę nic załatwiać i marwić się o dowóz towaru jak również za jego pilnowanie) no ale chyba nie aż tyle . Aga ps. chociaż wczoraj była jedna pozytywna sprawa - po obmiarach mój domek okazał się mniejszy o 200m2 ścian do tynkowania niż wynikało to ze wstępnego kosztorysu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.08.2004 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Krzysiek, dzięki za info - muszę przycisnąć jeszcze pana G. Zawsze co prawda wiedzialam że mu przepłacam (cena za to że nigdzie nie muszę nic załatwiać i marwić się o dowóz towaru jak również za jego pilnowanie) no ale chyba nie aż tyle . Aga ps. chociaż wczoraj była jedna pozytywna sprawa - po obmiarach mój domek okazał się mniejszy o 200m2 ścian do tynkowania niż wynikało to ze wstępnego kosztorysu . Tylko nie zwalaj na mnie, że Ci dałem takie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 06.08.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Co do wyboru tynku, jednak jestem zdecydowanie za tradycyjnym, zagładzony kwarcem wygląda jak gipsowy Muszę się zgłosić na dokształt, bo o tym nie słyszałem. Już będziesz robić?? To się czegoś nauczę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.08.2004 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Jak będziesz w pobliżu, to zajrzyj na działkę, bywam tam dość często Piasek kwarcowy jest dość drogi, kosztuje ok. 120zł/tonę (netto) + dowóz. Tynkarz twierdzili jednak, że nie pójdzie go więcej, jak ze 2 tony. Możesz sobie obejrzeć próbkę takiego piasku w Tombudexie, albo u Rackiego, jest bielutki i b. miałki - dla mnie rewelacja. U mnie tynkarze, jak nie przesuną terminu, to powinni się zjawić za jakiś tydzień, etap gładzenia piaskiem kwarcowym - niestety pewnie nie wcześniej, niż za jakieś 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 06.08.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Czyżbyś też mieszkał w tamtej okolicy? tak, w okolicy - ale nie pamietam, przy ktorym filarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 06.08.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Kasia i Yoric wspolny start - to mozemy zrobic jakies zawody i przyjmowac zaklady kto bedzie pierwszy powodzenia w ciezkim ale jakze przyjemnym zywocie inwestora heh ..kiedys uwazalem, ze studia to nie wyscigi ..... z budowa jest chyba podobnie zreszta ..z tymi Twoimi sprinterami to nikt nie wygra spotlkalem Twojego majstra w skladzie budowlanym - szukal kielni chlodzonych woda, bo chlopaki jak sie do roboty wezma to kielnie tak sie grzeja, ze pracowac nie mozna. Nie bylo kielni z chlodzeniam ..to kupil wszystkim azbestowe rekawice. i scigaj sie z takimi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 06.08.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Całkowicie się zgadzam. Dodam jeszcze, że w kwestii budowy idzie raczej o jakość niż szybkość. Oby nic się nie zawaliło. Oni mnie zaskoczyli tą prędkością, obyśmy nadążyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 06.08.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 nie no pewnie ze jakosc przede wszystkim ale Wy tak wszystko na powaznie? pozdrawiam wszystkich i zycze udanego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 07.08.2004 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 A ja polecam BostaBeton - tylko trzeba rozmawiać z p. Kanclerzem (on się tak nazywa) - daje upusty, ludzki jest, pompę zamiast 4-ch godzin liczy np. za 1,5 godziny, no i przywożą beton niemal na zawołanie, i w każdej ilości (nawet b. mało - np. do nadproży).Pozdrawiam.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 07.08.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 BostaBeton zgarnia nagrody. Ale przeraziły mnię ceny pompy. dwa razy większe. Wybrałam TuBet. dziś betonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 08.08.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Pozdrawiam całe babickie i okołobabickie Towarzystwo We wtorek zalewają u mnie strop - nareszcie mieli drugi front robót, więc się trochę przeciągnęło - ale poza tym nie psioczę na nich za bardzo Poza tym zmieniam lokalizację- przedostatni raz, mam nadzieję - od września będziemy mieszkać w Truskawiu przy Lipkowskiej, prawie w lesie - tylko 5 km na budowę Jeszcze tylko muszę wybrać przedszkole dla mojej Marianki - a będzie to raczej szybka decyzja - bo nie mam zamiaru dowozić jej co rano na Mokotow Z negatywów - problem z internetem, a raczej z jego brakiem - nie wiem jak dam radę przeżyć pzdr Marsjanka - Kati P.S. Specjalne pozdrowienia i równie specjalne życzenia powodzenia w budowaniu dla Kasi Z., bo mamy nie tylko takie samo imię, ale i nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.08.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 hej Marsjanka milo Cie znowu uslyszec trzymam kciuki za strop i dalsze postepy pozdrawiam wszystkich w nowym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 09.08.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witam wszystkich w ten sloneczny poniedzialek Za dwa tygodnie beda u mnie robic wiezbe i dlatego mam prosbe o podanie namiarow skad braliscie drewno na wiezbe. Podobno za Koczargami w strone Leszna jest jakis tartak, ale nie moge znalezc na niego namiarow. Dzieki za pomoc! Ozzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts