ankalenka 20.08.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Yoric,to ile czasu Ci się zeszło od złożenia do otrzymania pozwolenia?A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 20.08.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Yoric zadziwiająco szybko załatwił, skuteczne te telefony. A ja się głowiłam dlaczego moje leżu tak dłu.....ugo. (2 msce) Udanego weekendu w górach Karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.08.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 dlugo - prawie 2 miesiace ...ale nie spieszylo mi sie i naciskac zaczalem pozno Yoric, to ile czasu Ci się zeszło od złożenia do otrzymania pozwolenia? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 20.08.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Cześć! A ja byłem zmuszony dać swoim tynkarzom wybór - albo przyjdą robić w tym tygodniu, albo niech już w ogóle nie przychodzą. Takie bezrobocie, a ty się umawiasz i ciągle słyszysz - jutro. Cement kupiony na "jutro" już mi się zaczyna kawalić Witaj adrian w naszej skromnej grupce. Pierwsza rada dla przyszłego budowniczego - zacznij gromadzić tabletki z magnezem - ponoć regularne spożywanie działa uspokajająco No popatrz, już miałem się wybrać, żeby te tynki zobaczyć w celach dydaktycznych! A co do dydaktyki, wszystkim polecam pewną budowę przy Placu Kwirynowskim (jakieś 200m na północ od szkoły w Babicach). Chyba czwarta budowa po lewej stronie. Jeszcze dwa tygodnie temu był tam dom z więźbą, teraz jest sterta gruzu. Podobno za nisko zrobiono fundamenty i wszystko poszło pod kilof! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.08.2004 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 No popatrz, już miałem się wybrać, żeby te tynki zobaczyć w celach dydaktycznych! A co do dydaktyki, wszystkim polecam pewną budowę przy Placu Kwirynowskim (jakieś 200m na północ od szkoły w Babicach). Chyba czwarta budowa po lewej stronie. Jeszcze dwa tygodnie temu był tam dom z więźbą, teraz jest sterta gruzu. Podobno za nisko zrobiono fundamenty i wszystko poszło pod kilof! I po co ja się przechwalałem? Jestem zły, bo przeleżało wszystko 3 tygodnie, a robota w polu. Nie zawsze trafisz rzetelnego wykonawcę. Być może będę jeszcze dzwonił do p. Boćkowskiego. Co do chałupki w Kwirynowie, to słyszałem od kierowcy z Normy. Gdzie ludzie mają głowę? Zresztą - chyba - jeśli zdecydował się na taki krok, to na biednego nie trafiło. A co do wybrania się do mnie, to zapraszam, mimo braku tynków, od ostatniej Twojej wizyty troszkę mi przybyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 21.08.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Witajcie,pozdrawiam Grupę i z góy dzięuję za podpowiedź.zaczynamy poszukiwania więźby dachowej w okolicach Wwy. Proszę o informacje i opinie tych, którzy mają własne doświadczenia z ostatnich miesięcy.Gdzie kupować, jakie koszty...Byłem wczoraj w jednym składzie, ale przeraziły mnie liczne pęknięcia w kantówkach. Cena wyjściowa z impregnacją (zanurzają w roztworze impregnatu) to ca 630 zł za m3. Drewno to sosna.Z góry dzięki za opinieMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.08.2004 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Ładne, ale chyba najdroższe drzewo mieli w składzie drewna na pograniczu Zielonek i Babic (właściwie to już są Zielonki), jadąc od Warszawy po lewej stronie (po prawej serwis Man-a).Ale może spróbuj ściągnąć drzewko gdzieś dalej, ja ściągałem z Podlasia, bodajże ozzie gdzieś z gór - adresy podawane na poprzednich stronach - przy ilościach powyżej 10m2 kwadratowych opłaci Ci się napewno koszt transportu - ja przy 12m2 zaoszczędziłem chyba z 700PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 22.08.2004 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Rzeczywiście, skład w Klaudynie ostatnio przebija cenami stali nawet Normę. Karorka, dzięki za namiary na kierownika budowy - już go mam. Pozdrawiam wszystkich wakacyjnie. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.08.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Ankalenka Czy dostałaś wiadomość na prv ?PozdrawiamJ Nie mam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 24.08.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 nie, nic nie dostałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.08.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 No to jeszcze raz..... Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 25.08.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 No popatrz, już miałem się wybrać, żeby te tynki zobaczyć w celach dydaktycznych! A co do dydaktyki, wszystkim polecam pewną budowę przy Placu Kwirynowskim (jakieś 200m na północ od szkoły w Babicach). Chyba czwarta budowa po lewej stronie. Jeszcze dwa tygodnie temu był tam dom z więźbą, teraz jest sterta gruzu. Podobno za nisko zrobiono fundamenty i wszystko poszło pod kilof! Witajcie po dlugiej przerwie;) niestety niespowodowanej urlopem, tylko praca. Co do tego budynku, ktory stal i znowy powstaje, to podobno gosc sie zdenerwowal na ekipe, ze nie zrobila dokladnie tego co bylo w projekcie i kazal im wszystko robic od nowa. Widocznie koszty nie graly roli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 26.08.2004 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Co do tego budynku, ktory stal i znowy powstaje, to podobno gosc sie zdenerwowal na ekipe, ze nie zrobila dokladnie tego co bylo w projekcie i kazal im wszystko robic od nowa. Widocznie koszty nie graly roli.... Całe szczęście, że ja nie jestem taki nerwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 26.08.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Całe szczęście, że ja nie jestem taki nerwowy ja chyba tez nie, ciagle mam nadzieje, ze sie wprowadze na przelomie wrzesnia i pazdziernika, chcoaiz czasu coraz mniej.... ale takich wybrykow nie planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.08.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 A swoją drogą chłop ma nerwy ze stali , bo mógłby nasłać eskadrę bombowców na swoją budowę, przez co sąsiadów mógł na szwank narazić! A tak to klasycznie spychaczem do gołej....... ziemi i już. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 26.08.2004 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Ja tak z innej beczki..... Wrzesień idzie.....może jakieś spotkanko Babickiej. Jeśli będzie zainteresowanie, to uzgodnimy termin i miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 26.08.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Ja zgłaszam akces , byle tylko termin pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 31.08.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 witam po urlopie cos cicho w naszej grupce ja sie pisze na spotkanie ale pewnie nie wczesniej niz w trzeci weekend wrzesnia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 31.08.2004 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 CZeść! Tak, grupka jakoś zamarła. Rozumiem, że straszny ruch na budowach i nikt nie ma czasu na siedzenie przed komputerem i pisanie jakichś pierduł... Taaaak... widzę, że ze spotkania w najbliższym terminie też nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 31.08.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 ja też się zgłaszam pod warunkiem wybrania godziny i miejsca odpowiedniego dla małych dzieci. we wrześniu nie mamy ich gdzie zostawić - babcia ma urlop.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts