Rbit 12.10.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 P.S. Rbit - ja przypominam, że puki co też jestem twoim sąsiadem - mieszkam na Akacjowej, troszkę w stronę szkoły za Karorką. Upsssss przepraszam wszystkich szanownych sasiadów którzy moga sie czuć urazenie i nie tylko tych . Krzysiek ,postaram sie porozgladac natepnym razem bedac i zlokalizowac ja odkryłem ze mam nr 94 na Akacjowej a teraz jeszcze pozostaje mi literke uzgodnić . wyglada mi ze to bedzie gdzieś koło "d" Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i nie tylko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 12.10.2004 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Upsssss przepraszam wszystkich szanownych sasiadów którzy moga sie czuć urazenie i nie tylko tych . Krzysiek ,postaram sie porozgladac natepnym razem bedac i zlokalizowac Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i nie tylko . Jestem urażony jak cholera. Dla sprostowania - buduję w Babicach, a w Koczargach mieszkam (ale przy tak mizernym stanie moich finansów - to sobie jeszcze długo pomieszkam ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 12.10.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Kasiu, Mam ogrzewanie nadmuchowe, ale jeszcze nie mamy przylacza gazu, wiec nie mozna uzywac tego ogrzewania Zostaja tylko dmuchawy na prad...Nasz dom, to ten drugi nowy za stawami w Zielonkach (grafitowa dachowka i dach jest prosty, kopertowy). Ankalenka, prognoza pogody rzeczywiscie jest optymistyczna Pozdrawiam ozzie ktoś mi podpowiedział pomysł gazu z butli, może do tego pieca będzie można. Ja mam nadzieję, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 14.10.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 witka, coscie tak pocichli ? ledwo Nasza grupe na liscie znalazlem.Zdecydowalem sie na monolityczny strop, solidny zelbet - najpewniejszy w czasie bombardowan.Ma ktos z Was takowy ? zdroofka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 14.10.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Ja mam cały dom zazbrojony. ok 2000kg stali poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 14.10.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 a ja mam już ławy - pięknie zwibrowane, wylane w folię... uwinęli się w 3 i pół dnia - od geodety do zalania ław. oby tak dalej. jeśli zima dopisze (a raczej nie dopisze) to ciągniemy aż po dach.Yoric, coś długo Cię nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.10.2004 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Krzysiek Sw, jesli nie kupiles jeszcze papy termo, to ponegocjuj u Maniego - nam dali najwieksze rabaty.Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 15.10.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 witka, coscie tak pocichli ? ledwo Nasza grupe na liscie znalazlem. Zdecydowalem sie na monolityczny strop, solidny zelbet - najpewniejszy w czasie bombardowan. Ma ktos z Was takowy ? zdroofka, Na bobmardowania najlepszy jest z belek strunobetonowych, a jesli zelbet to tak od 2 m grubości . Zatem powodzenia zycze PS Gdybyś miał ochote zobaczyć jak to wyglada w oryginale to polecam Gierloz kolo Kętrzyna ( choć tam ulepszyli i te 2m potem zwiekszyli do 6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.10.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Czyżbyśmy mieli specjalistę od fortyfikacji w swoim gronie ? Miłego dnia, zaraz jadę sprawdzić co u mnie na budowie ? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 15.10.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 witka, coscie tak pocichli ? ledwo Nasza grupe na liscie znalazlem. Zdecydowalem sie na monolityczny strop, solidny zelbet - najpewniejszy w czasie bombardowan. Ma ktos z Was takowy ? zdroofka, Hej, ja miałem żelbet w projekcie,ale zdecydowałem się na gęstożebrowy. Zdaniem moich dostawców po wzroście cen stali gęstożebrowy jest tańszy. ale szczegółowego kosztorysu nie robiłem, by to zweryfikować. Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 15.10.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Rbit, A w ktorej hurtowni maja takie belki strunobetonowe - jeszcze moge przeprojektowac ...a moze taniej wyjdzie, bo tego pewnie szalowac nie trzeba ankalenka, ano nie bylo mnie troszke, kuracja odwykowa jest czasochlonna przeciez troche pozno te lawy ....zzzzziimy sie nie boisz ? Kasiu, U mnie na strop pojdzie 1,5 tony stali. Co do zazbrojenia to posiadam wiatrowke i kilka bagnetow - ale czy to wystarczy ? MarcinM, hihih a ja na odwrot -mialem TERIVE a poszedlem w zelbet Stal teraz staniala - w Normie po 2400 zl / tone (a byla po 3600) A udalo Ci sie zalac podciagi, wieniec razem z belkami ? czy betonowales na 2 razy ? Wszystkie stropy sa nasze lykend blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 15.10.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Yoric, zalewałem strop z podciągami i wieńcem razem. pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 15.10.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Rbit, A w ktorej hurtowni maja takie belki strunobetonowe - jeszcze moge przeprojektowac ...a moze taniej wyjdzie, bo tego pewnie szalowac nie trzeba Te które widzialem byly kupowane gdzieś w hurtowni koło Rzymu ( made in Italy) przez organizacje TOD ( czy jak to sie pisało) gdzieś koło 42 roku poprzedniego stulecia. Moze od tego czasu otworzyli jakieś filie w okolicy??? Dodatkowa zaleta jest to, ze można robić rozpietośc tak z 15 metrów bez dodatkowych podpór Zycze udanych poszukiwań PS Własnie sie dowiedzialem ze gdzieś w Polsce firma Pflayderer? robi strunobeton jak byś chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.10.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Yoric, Zapytam naiwnie: dlaczego ten monolit? Bo co: tańszy, lepszy? Ja mam w projekcie Terivę i tak się zastanawiam czemu ci konstruktorzy uparli się akurat na ten system przecież producentów stropów gęstożebrowych jak mrówków. Może ktoś mnie oświeci. A swoją drogą jak pomyślę, że ten suficik waży 250 kg na m to nie chciałabym a by w to jakaś bomba grzmotnęła. Po co oni te liczby podają? Lepiej chyba żyć w nieświadomości. Pozdrowionka jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 15.10.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 jj,Ja mam strop Porothermu (jutro zalewaja), na etapie szukania oszczednosci porownywalam cene z cena stropu monolitycznego i wyszlo to samo albo prawie to samo, podobno wynika to ze wzrostu cen stali.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.10.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Iwona i wszyscy którzy zmieniali rodzaj stropu, Na jakim etapie podejmowaliście decyzję o zmianie? W trakcie budowy? Czy konstruktor na nowo to przeliczał? Pozdrawiam , jj I jeszcze jedno - Iwona, czy budujesz ściany z Porothermu? Bo ja mam w projekcie pustak ceramiczny U. Różnica pomiędzy ceramiką tradycyjną a poryzowaną w ścianie trójwarstwowej jeśli chodzi o współczynnik nomen omen też "U" wyszła minimalna. Więc zastanawiam się czy warto iść w koszty. Jakie jest twoje zdanie? Pozdrowionka raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.10.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Ja zmienilam strop [sorry, a;e nadal nie mam polskich liter] - mialam projekt i na wylewany monolityczny, i na gestozebrowy, ale nie terrive tylko ceramiczny - fert 45. Zmiana nastapila w czasie budowy, gdy trzeba bylo zamowic belki. Przeliczylismy jedno i drugie, i przy 2-ch stropach 220 m kw i 180 m kw wyszlo nam, ze zelbetowy monolityczny bedzie drozszy lacznie o 5 tys zl. Zrobilismy wiec ferta. Monolit jest lepszy bo:- nie bedzie klawiszowal- gdy sa wykusze lub balkony - mozna go w tych miejscach zrobic cieniej tak by zostalo miejsce na ocieplenie- ma wlasciwie nieograniczona rozpietosc i mozliwosci ksztaltu, co ma znaczenie przy udziwnieniach roznych Fert jest lepszy bo:- jest tanszy (stan cen wedlug sierpnia i wrzesnia 2004)- jest cichszy. pzdrJoasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 16.10.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Właśnie rozmawiałem z hydraulikiem polecanym przez AniaK1. Życzy sobie 130 zł od grzejnika oraz 140 zł od innego punktu (np. umywalka, kibel rozumiane jako całość). Jeśli macie ma do polecenia jakieś tańsze ekipy bardzo proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 17.10.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Iwona i wszyscy którzy zmieniali rodzaj stropu, Na jakim etapie podejmowaliście decyzję o zmianie? W trakcie budowy? Czy konstruktor na nowo to przeliczał? Pozdrawiam , jj I jeszcze jedno - Iwona, czy budujesz ściany z Porothermu? . jj Widze, ze zmieniamy grupe . Przy okazji bardzo dziekuje za goscinnosc sasiadom zza lasu A co do stropu to nie zmienialam, tylko porownywalam ceny obu - poniewaz wyszlo podobnie, to zostal ceramiczny Porothermu. Co do scian to sa z tez Porothermu, przekonal mnie do niego architekt, nie porownywalam wiec tych wszystkich wskaznikow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 18.10.2004 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Krzysiek Sw, jesli nie kupiles jeszcze papy termo, to ponegocjuj u Maniego - nam dali najwieksze rabaty. Joasia Dzięki Joasia, ale od soboty jestem już po sezonie budowlanym Pozostało tylko trochę posprzątać i pofoliować okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts