Katarzyna Zajac 20.10.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Pilnie potrzebuję namiary na dzwig. W poniedziałek przywiozą wiązary dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tina i Henio 20.10.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 "Moj zanajomy buduje w Kwirynowie - dal sie namowic na plyte betonowa.Toto strasznie duzo kosztowalo - okolo 35 000 zlotych! Tak ze z plyta ostroznie." Dzieki za przestroge, zanim podejmiemy decyzje chcemy wykonac badanie gruntu, tylko facet zaspiewal 1000 zl za 3 odwierty, chyba troche przyduzo, przejrzalem forum - mozna trafic taniej ok 400-500zl wiec bede szukal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.10.2004 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Yoric, a otworzyłeś szampana ...jeśli tak, to świntuch jesteś, bo nas nie poczęstowałeś Jeżeli chodzi o kontener na śmieci, to: - 5,5m3 - 240PLN netto - 7m3 - 290PLN netto. Cena może pozostać netto. Jeszcze szukam, może uda się coś taniej... Generalnie ceny zwalają z nóg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 21.10.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 1000,- zł za 3 odwierty to normalna stawka - przynajmniej jeśli chodzi o p. Traczyńskiego. Ale opinie robi jak malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 21.10.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 1000,- zł za 3 odwierty to normalna stawka - przynajmniej jeśli chodzi o p. Traczyńskiego. Ale opinie robi jak malowane. ale czy prawdziwe ? hyhyhyh Cygan tez konia farbowal przed sprzedaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 21.10.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Krzysiek, Szamapana to ja zasadniczo nie pyje. I nie wypilem. Ale swintuch to jestem i bez tego Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.10.2004 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Ale swintuch to jestem i bez tego Pozdro, Jak każdy szanujący się facet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 21.10.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Dzieki za przestroge, zanim podejmiemy decyzje chcemy wykonac badanie gruntu, tylko facet zaspiewal 1000 zl za 3 odwierty, chyba troche przyduzo, przejrzalem forum - mozna trafic taniej ok 400-500zl wiec bede szukal Ja bym nie demonizowal tej "grzaskosci". Przeciez Kwirynow to nie jakies bagna nadbiebrzanskie - jak czlowieka nie wciagnie to i chalupa stac bedzie. Moze sensowniej jest zaczac budowe, wykopac rowy fundamentowe i wtedy dopiero zastanowic sie, czy wzywac fachowca od odwiertow. Takie badania moze ??? mialy sens przed zakupem dzialki. I tak Wasz kierownik budowy bedzie decydowal o fundamentach / stopie - po co wybiegac przed szereg i go wyreczac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 21.10.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 [quote name="Tina i Heniofacet zaspiewal 1000 zl za 3 odwierty, chyba troche przyduzo, przejrzalem forum - mozna trafic taniej ok 400-500zl wiec bede szukal w Warszawie to normalna cena. jak wiecie że są problemy z gruntem to akurat na badaniu i konstruktorze nie należy oszczędzać. 500 zł oszczędzicie sobie później na mniej istotnych sprawach.Poza tym odwierty to jedna rzecz - kolejną jest dokładne badanie i przeliczenie zagęszczenia, nośności i opinia geologa zalecająca sposób wykonania fundamentów i prowadzenie robót. Ale, oczywiście, wolny wybór! pozdrawiam,Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 21.10.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Cena mniej więcej normalna. Mnie robił odwierty (3szt.) p. Szczeciński za 750. Jeśli chcesz namiary, wejdź na http://www.pf.pl , wyszukiwanie zaawansowane -> wpisz słowo kluczowe: Szczeciński, miasto: Warszawa i go z pewnością znajdziesz. Mieszka na Bemowie.A grunt kwirynowski określił, mimo wszystko, jako "łatwy". To prawda, że mokro, ale jest dużo piasku, a potem zwarte iły. Choć oczywiście są sporo różnice. Na przykład obserwuję, jak otrzymuje się woda po deszczu - są "bagienka" w jednym miejscu, a 100m obok nie, mimo że to bagienko jest wyżej, niż suche miejsce. Czyli tam, gdzie utrzymuje się woda, może być glina i składniki organiczne - mniejsza przepuszczalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 21.10.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Joasiu, Koniec swiata ...zeby kobita tak znala sie na stropach i jeszcze "technika budowlanego" czytala ... Teraz juz tylko czekam na zenskie ekipy budowlane. Sam chetnie bym taka zatrudnil. Uklony, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 21.10.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Moze sensowniej jest zaczac budowe, wykopac rowy fundamentowe i wtedy dopiero zastanowic sie, czy wzywac fachowca od odwiertow. I tak Wasz kierownik budowy bedzie decydowal o fundamentach / stopie - po co wybiegac przed szereg i go wyreczac? Całkowicie popieram, ale kierownik musi być dobry. Czy zamawialiście okna PCV? Dajcie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 21.10.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Ja już mam zamontowane. Firma Wacławek z Babic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.10.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Proszę bardzo :INTER-BUD OKNA Kraków, odd. Zielonka ul. Poniatowskiego 91tel. 799 7437, p. Marcin Pażuchowski 0 888 380 520.Okna mają być za 2-3 tygodnie, zapraszam do obejrzenia.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 21.10.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Halo halo! MOJ 200 post postanowilem napisac tutaj ...na Naszym forum. Wzruszenie odbiera mi mowe ...koncze juz. Ale fajnie! To ja tez sie dolacze do Waszego Forum z celebracja 200 postu!!! Wlasnie sie zastanawialem jak to uczcic? A tu u Was cieplutko, goscinnie, moze nie wyrzucicie od razu... To bedzie taka Nowa Babicka Tradycja. Hip! Hip! Hurrra! Oto moj 200 post! I pierwszy w Starych Babicach! Pieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.10.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Pieczara - fajny nick....No to gratulki .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 21.10.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Moze sensowniej jest zaczac budowe, wykopac rowy fundamentowe i wtedy dopiero zastanowic sie, czy wzywac fachowca od odwiertow. Takie badania moze ??? mialy sens przed zakupem dzialki. I tak Wasz kierownik budowy bedzie decydowal o fundamentach / stopie - po co wybiegac przed szereg i go wyreczac? a wg mnie ta wersja postępowania jest bezsensu. w przypadku mojego domu (teren "czysto piaszczysty" bez zalegania wody itp) na skutek wyników badań gruntu trzeba było posadowić budynek o 30 cm płycej niż przewidywał projekt, a dodatkowo poszerzyć ławy. robiąc tak jak piszesz musiałabym zasypywać fundamenty, zagęszczając i narażając się na obsypywanie wykopów. poza tym teraz w październiku wodę mam na -2,5 m, a w maju była na -1,10. geolog przewiduje dodatkowo możliwość "swobodnego lustra wody" nawet na -0,8 m. Kierownik budowy musiałby być jasnowidzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 21.10.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 anka Ktore to jest to 30 cm, co zbawilo swiat ? Te 30 cm pomiedzy 0.8 metra a 1.1 m? Do takich wnioskow, ktore przeczytalas w raporcie o stanie wod mozna dojsc nie bedac jasnowidzem, gdyz kazdy okoliczny chlop wie, ze "woda gruntowa w Babicach jest wysoko" i kazdy, kto chociaz troszke sie orientuje nie bedzie kopal glebiej jesli nie potrzeba. Ty widocznie bylas zupelnie niezorientowana, jesli wysoka wode gruntowa odkryl dopiero "fachowiec z Warszawy". 80 cm przy metrowej glebokosci przemarzania gruntu jest idealna glebokoscia do posadowienia budynku.- wiec po co kopac glebiej ?? Bo tak bylo w projekcie ?? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 21.10.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 anka Ktore to jest to 30 cm, co zbawilo swiat. (..) Ty widocznie bylas zupelnie niezorientowana, jesli wysoka wode gruntowa odkryl dopiero "fachowiec z Warszawy". Yoric, wyluzuj. zawsze jesteś taki kąśliwy jak ktoś się z Tobą nie zgodzi, czy masz gorszy dzień? pozdrawiam, Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 21.10.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Joasia napisał: 1000,- zł za 3 odwierty to normalna stawka - przynajmniej jeśli chodzi o p. Traczyńskiego. Ale opinie robi jak malowane. Yoric napisał: ale czy prawdziwe ? hyhyhyh Cygan tez konia farbowal przed sprzedaza Ooo, to do Ciebie też dotały te słuchy? Słyszałam o tym, jak to się robi - ale nie bardzo wierzyłam, bo widzialam na działce ślady po odwiertach. Choć z drugiej strony - głębokości nie sprawdzałam...No, ale w takim razie może zamiast zlecać te wszystkie ekspertyzy geotechniczne rzeczywiście lepiej pójść do urzędu i obejrzeć sobie mapy geologiczne naszego terenu. Podobno dla całych Babic są bardzo szczegółowe. Pzdr. Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts