KrzysiekSw 22.11.2004 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Jerzysio, dziękujemy pięknie za oprowadzenie po budowie. Okna, jak i z resztą cała chałupka - niczego sobie Jak mi się wycenią, to się pochwalę. Pozdrowienia od sąsiada (prawie) zza miedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 22.11.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Witka Babiczanie egen po przerwie, Zmrozilo nie tylko nasze budowy - na forum tez sezon ogorkowy nastal. U mnie nieciekawie - dom nie nakryty ..czapki bidak ni ma .. znacie moze niedroga ekipe eskimosow, zeby mi lodowy strop jak w kosciele lukowaty zrobili taniutko ? To tak na pocieszenie pisze - pamietajcie, ze nie tylko Wam jest zle ...a nic ..hahahaha tak nie podnosi na duchu jak kleska blizniego zdruffka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 22.11.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 U mnie tez bez czesci dachu . Jade dzisiaj po pracy na budowe zorientowac sie co sie dzieje. Czy cos sie posuwa naprzod, czy nie. I co dalej, mam nadzieje, ze nie bedzie padac do wiosny i zrobia nam ten dach za kilka dni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 22.11.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Jerzysio, dziękujemy pięknie za oprowadzenie po budowie. Okna, jak i z resztą cała chałupka - niczego sobie Jak mi się wycenią, to się pochwalę. Pozdrowienia od sąsiada (prawie) zza miedzy. ja tez dolaczam sie do podziekowan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.11.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Mam nadzieję że dostaniecie dobrą ofertę na okna. Przy ostatecznych negocjacjach urwaliśmy jeszcze 10%.Miłego DniaJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 23.11.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Pilnie potrzebuję namiar na firmy wykonujące wylewki z agregatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 26.11.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Czesc, Niektorzy juz mieszkaja wiec ... Czy ktos z Was ma kominek z plaszczem wodnym ? Jakie sa ceny drewna u nas w gminie ? czy w ogole grzanie kominkiem (z plaszczem czy bez) jest ekonomicznie uzasadnione przy gazie z gazociagu ? Pytam tutaj, gdyz zmienne lokalne takie jak : - cena gazu - cena drewna maja kapitalne znaczenie przy takich wyliczeniach. Czyli tak prosto ..po babickiemu - ile lat bede musial hajcowac w kominku ..pracowicie sasiadom popiol noca podsypywac, drwa rabac ...zeby mi sie ten drogi i nie za piekny (rzecz gustu) kominek zwrocil? Teoretycy, praktycy (preferably) morde nuelkam Pozdroofki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.11.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Witam i o pomoc pytam Wniosek o pozwolenie zlozony, czekamy, czekamy, atu sie teraz okazalo, ze szambo szczelne nie moze byc z kregow, musi byc albo zelbetowe albo plastikowe. Jesli chodzi o plastikowe wystarczy podobno informacja od producenta, jaki model, jaka pojemnosc i zeby mial atest. Czy wiecie, gdzie moge cos takiego znalezc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 26.11.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 mbz, Zadzwon do jakiejkolwiek pracowni projektowej i zamow projekt szamba - podzwon i kup tam, gdzie najtaniej.Albo podzwon po firmach sprzedajacych szamba - niektore zakup projektu traktuja jako zaliczke przy zakupie zbiornika.Ja dla starostwa kupilem projekt za 50 zl w http://www.archipelag.pl pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 26.11.2004 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Witam i o pomoc pytam Wniosek o pozwolenie zlozony, czekamy, czekamy, atu sie teraz okazalo, ze szambo szczelne nie moze byc z kregow, musi byc albo zelbetowe albo plastikowe. Jesli chodzi o plastikowe wystarczy podobno informacja od producenta, jaki model, jaka pojemnosc i zeby mial atest. Czy wiecie, gdzie moge cos takiego znalezc??? Jeśli pasowałoby Ci betonowe, wiem, że wiele znanych mi osób ściągało z Radomia - ceny połowę niższe z transportem, niż w Wawie. Takie małe zagłębie szambiarskie Mogę poszukać na jutro albo na poniedziałek kontaktu - mnie to nie dotyczy bo jestem skanalizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 26.11.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Witam i o pomoc pytam Wniosek o pozwolenie zlozony, czekamy, czekamy, atu sie teraz okazalo, ze szambo szczelne nie moze byc z kregow, musi byc albo zelbetowe albo plastikowe. Jesli chodzi o plastikowe wystarczy podobno informacja od producenta, jaki model, jaka pojemnosc i zeby mial atest. Czy wiecie, gdzie moge cos takiego znalezc??? Projekt szamba do dostania od ręki w księgarni na Bartyckiej - składaliśmy w starostwie i przeszło. Jeśli kupisz w wersji o dwóch pojemnościach to jedną należy wykreślić. Pod projektem musi podpisać się twój architekt. Pozdrowienia jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.11.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Dzieki Jj, a w ktorym miejscu na Bartyckiej ta ksiegarnia, pamietasz moze? I ile kosztowal ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 26.11.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Dzieki Jj, a w ktorym miejscu na Bartyckiej ta ksiegarnia, pamietasz moze? I ile kosztowal ten projekt? W najstarszej części wystawy - w takim starym pawilonie gdzie można kupić projekty gotowe i jest też barek. W razie czego zapytaj w informacji na Bartyckiej - jest zaraz obok. Zdaje się że za 4 egz. daliśmy 150 zł. Pozdrowienia jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.11.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Witam i o pomoc pytam Wniosek o pozwolenie zlozony, czekamy, czekamy, atu sie teraz okazalo, ze szambo szczelne nie moze byc z kregow, musi byc albo zelbetowe albo plastikowe. Jesli chodzi o plastikowe wystarczy podobno informacja od producenta, jaki model, jaka pojemnosc i zeby mial atest. Czy wiecie, gdzie moge cos takiego znalezc??? Jeśli pasowałoby Ci betonowe, wiem, że wiele znanych mi osób ściągało z Radomia - ceny połowę niższe z transportem, niż w Wawie. Takie małe zagłębie szambiarskie Mogę poszukać na jutro albo na poniedziałek kontaktu - mnie to nie dotyczy bo jestem skanalizowany. Krzysiek - jesli mozesz, to poszukaj, szukam wszedzie, gdzie sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 26.11.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Yoric, A propos pytania o kominek. Planuję kominek z systemem DGP jako dodatkowe źródło ciepła. Podstawowe gaz + system wodny. Płaszcz wodny skreśliłam na wejściu bo instalacja bardziej skomplikowana a zapewne też bardziej kosztowna. Przy DGP dokupuję do wkładu dystrybutor ciepłego powietrza (np. w Jotul jakieś 240-360 zł), rury (elastyczne rozciągają się do 2,5m - 14-28 zł zależnie od średnicy) do tego wełna izolacyjna do dystrybutora, ewentualnie wentylator przy większych odległościach (może wcale nie być potrzebny) i nawiewniki. No i oczywiście niezastąpiona warszawska robocizna, która czyni dziwne sumy. Całość pewnie trzeba dać do wyceny. Na kominek jako główne źródło ciepła nie zdecydowałabym się bo to powrót do kotła na paliwa stałe tylko ładniej wygląda. I trzeba to ustrojstwo ładować raz na 8-10 godzin. A! I nie wyobrażam sobie siebie z siekierą. Z piłą elektryczną już prędzej ale raczej jako narzędziem zbrodni niż stale towarzyszącym wyposażeniem gospodarczym Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.11.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 JJ, Yoric Co do drewna kominkowego to wszystko powyżej 20 cm średnicy przy wkładzie powinno być rąbane ( ze wzgledu na równimierność spalania ).Zatem proponuje FISKARSA jako narzędzie zbrodni !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 27.11.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 JJ, Yoric Co do drewna kominkowego to wszystko powyżej 20 cm średnicy przy wkładzie powinno być rąbane ( ze wzgledu na równimierność spalania ). Zatem proponuje FISKARSA jako narzędzie zbrodni ! Pozdro J Jerzysio, Oświeć mnie co do tego Fiskarsa bo przyznam, że ugrzęzłam w głębokich mrokach średniowiecza. a tu wiek XXI i trochę informacji przydać się może. Pozdrowionka jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.11.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 FISKARS to producent m.in. prawie profesjonalnych siekier.... ja mam model 1400 z przedłużonym uchwytem ....... MWJ Tanie nie jest, ale warte swoich pieniędzy, kolor czarny z POMARAŃCZOWYM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.11.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Oferta specjalna na licytacji Fotel wraz z podnóżkiem od firmy Yanomebel,z zestawu Aplauz Wymiary 73x99x86 cmSiedzisko: pianka wysokosprężysta HRUwaga: możliwe inne koloryCena minimalna zestawu: 300 złCena katalogowa: 563 zł + 205 zł podnóżekZapraszamy na strone producenta http://www.yanomebel.plW razie pytań proszę o kontakt na e-mail: [email protected] zapraszamy na licytacjehttp://www.dlanikoli.prv.pl http://212.244.189.200/nikola/fotel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 01.12.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Witam no oczywiscie, nie moglam tu tez sie nie pochwalic Od dzis mam pozwolenie na budowe! Zajelo to 5 tygodni od zlozenia wniosku, ze 4 telefony i 2 wizyty w Starostwie, ale jest, jest, jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts