ankalenka 16.12.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 kwadrans po odjezdzie ekipy policyjnej sporzadzajacej protokol po kradziezy okien dachowych. Marsjanka dwa pytania: 1. kiedy Wam ukradli te okna? 2. czy juniorka chodzi do "słonecznego domku" w Lipkowie? jeśli tak, to napisz coś więcej o tym przedszkolu... pozdrawiam, Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 16.12.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 peilin, patrzac na Twoj domek zaczynam dochodzic do wniosku ze moj jest taki strasznie "zwykly" . Fajny ten salon - duuuuzy!! ile metrow ? no i te wieelkie ona pomiedzy slupami - super! Czy nad salonem bedziesz miala ogromny taras ? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 16.12.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Yoric, A gdzie moge obejrzec Twoj dom Moj zwykly nie jest, ale i nie mial byc . Musze sie zebrac i obfotografowac projekt, to latwiej bedzie wszystkim zrozumiec co gdzie jest. Okna beda troch mniejsze niz teraz, bo dojdzie ocieplenie i klinkier, ale i tak beda duze. W salonie dojdzie jeszcze sciana miedzy dwoma slupami, ktora bedzie miala kilka zastosowan: oddzielenie salonu ok kuchnio-jadalni, zasloniecie schodow i bedzie jedyna sciana w salonie, na ktorej da sie umiescic tv. Salon ma 47m2 i bedzie w nim jeszcze klinkierowy kominek, na tle szklanej sciany. Niektore sciany tez beda z klinkieru. Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie, bo troche sie podlamalam - zdjecia w galerii sa od tygodnia i nikt nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 16.12.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 peilin, Moj domek mozna obejrzec we wsi Klaudyn, ale po wizycie na mojej budowie jedna z osob stwierdzila, ze pokazywanie domu bez dachu nie ma wiekszego sensu - tak tez czynie. Podlamalas sie zupelnie nieslusznie .... nie liczylbym na to, ze ktos z grupy ...krakowskiej bedzie ocenial moja chatke ...jak rowniez nie oczekuje pomocnej dloni, ktora wskaze tani sklep z gwozdziami pod Jelenia Gora. Ale "nasi" powinni spelnic swoja "powinnosc" i zobaczyc Twoj domek. Nie wiem dlaczego tego jeszcze nie zrobili ... Moze widzieli hacjende IRL pzdr, Yoric PS: Mi brakowalo kilku zdjec typu: - widok z tarasu na poludnie - widok z kuchni na salon - zdjec gory ...w tym takze top less Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 16.12.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 A nie masz zdjec? Pozdrawiam ps zdjec z tarasu na pld nie bedzie, bo wjazd jest od pld widok z kuchni do salonu sie zmieni, a wlasciwie go nie bedzie, jak stanie scianka miedzy slupami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 16.12.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 ankalenka 1. nad ranem 2 listopada - ukradli jedno okno dachowe i 3 obróbki (niezamontowane). Notabene - już 7.11 policja wysłała do prokuratury wniosek o umorzenie z powodu niewykrycia sprawców, a 20.11 przychylono się do tego wniosku 2. Nie, ale napiszę mimo tego cos więcej. Juniorka chodzi do przedszkola w Zielonkach-Parcelach na Wieruchowskiej. Ogladałam Słoneczny Domek podczas poszukiwań przedszkola i spodobał mi się tak srednio. Tzn. inaczej - najbardziej niespodobało mi sie przedszkole Krasnal na Bliznem (ciasno i koszmarnie mały ogródek), Montessori okazało się za drogie, Słoneczny Domek odpadł głównie z powodu godzin otwarcia (maks. do 17) i takiej dziwnej atmosfery (nie umiem wytłumaczyć - to było moje czysto subiektywne odczucie). Poza tym wydaje się za mały (w stosunku do ilosci dzieci). Przedszkole na Wieruchowskiej wydało mi sie najbardziej przestronne i ma duży ogród (hmm... muszę brać pod uwagę temperament i niespożyte siły juniorki Jest czynne do 18 (co nie jest bez znaczenia jesli chodzi o godziny pracy). Juniorka chodzi do tego przedszkola już czwarty miesišc i obie jestesmy z niego zadowolone. pzdr Marsjanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Peilin MY widzielismy Twoj domek, tyle ze z braku czasu nic nie napisalam, ale juz to naprawiam: OLBRZYMIASTY ten Wasz domek bedzie, bylismy pod wrazeniem, i te okna, ach jak ja uwielbiam takie przeszklone domy. Musimy sie spotkac i oprowadzicie nas Na razie jestesmy pod wrazeniem!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2004 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Yoric to powiedz chociaz na jakiej ulicy mozemy lokalizowac naszego najblizszego sasiada......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 16.12.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 peilin, ja też oglądałam i to dwa razy. jak były 3 zdjęcia i potem gdy pojawiło sie ich więcej. Dom jest ogromny. wiem że elewacja będzie z klinkieru (o ile pamiętam z 2 czy 3 rodzajów) ale pomimo dobrej wyobraźni nie potrafię zobaczyć efektu końcowego, głownie dlatego, że nigdy nie widziałam podobnej bryły w klinkierze. Jestem entuzjastką współczesnej architektury, dlatego z niecierpliwością czekam na zdjęcia choćby z projektu pokazujące elewację ...... pozdrawiam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 17.12.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Jak bede w weekend w okolicy to az sie przejade popodziwiac. Zdam relacje z wrazeń po ogledzinach . Na zdjeciach robi imponujace wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 17.12.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Dziekuje wszystkim za entuzjastyczne opinie. Czekam rowniez na te bardziej umiarkowane. Zapraszam na ogladanie, tylko w ten weekend moze byc ciezko. Jak ktos sam trafi, to zapraszam.Bryla, skladajaca sie z 3 czesci - czesc pietrowa, salon i garaz, jest bardzo nowoczesna. Obiecuje, ze dam znac jak wkleje elewacje i projekt, moze uda mi sie w weekend. Co do wielkosci to mial byc troche mniejszy, ale architektowi nie udalo sie zmiescic wszystkiego co chcielismy w mniejszym metrazu. Na razie nie zaluje, a jedyne co moglabym zmniejszyc o 10m2 to salon, reszta jest ok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 17.12.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 peilin juz chyba teraz nie martwisz sie brakiem zainteresowania Twoim domem - a ja juz w srode pisalam jeszcze przed tym jak sie zalilas ze nikt nie oglada mnie coraz bardziej podobaja sie te proste nowoczesne bryly - moze w stanie surowym wygladaja troche dziwnie ale potem - te okna a tak w ogole to na jakiej ulicy budujesz zeby obejrzec w realu? podczas mojej ostatniej niedzielnej wycieczki po okolicy wypatrzylam dom w Izabelinie - prosta bryla, z zewnatrz wylozony jakims oryginalnym kamieniem - b. mi sie podobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 17.12.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Peilin, Jeszcze raz obejrzalem fotki - robi wrazenie "domek". Ile domeczek ma metrow ? Na pewno nie zmniejszalbym salonu - w wielkim domu mialabys tyciunki salonik o powierzchni 37 m2?! Czy ta sciana oddzielajaca kuchnie od salonu bedzie pomiedzy slupami ? Podobaja mi sie te slupy i nie zabudowywalbym ich ...przynajmniej od razu . Strasznie duzo tych okien!!! chyba ze 40 !! Uwazaj na sasiadow z luneta . Zwrocilbym SZCZEGOLNA uwage na izolacje stropu nad salonem ... bo tarasy lubia przeciekac. Odwazny projekt ..ale z ladna odwazna elewacja bedzie naprawde super. pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 17.12.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Buduje na ul Lacznej, dojazd od XII poprzecznej w Hornowku.Pozdrawiamps ten dom z kamienia w Izabelinie to nie jest przypadkiem na Szkolnej w Hornowku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 17.12.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 ... a widzieliśta okienka u Kasi !?J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 18.12.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Zrobilem dziś maly objazd okolicy . podziwialem dach Kasi robi wrazenie . Znalazlem tez Peilin i musze powiedzieć ze mam dość mieszane uczucia. W tej chwili w stanie surowym robi wrazenie wielkiego i takiego eee no brak mi słow (widzialem tylko od frontu bo tabliczka " osobom nieupowaznionym..." powstrzymala mnie) ale mam wrazenie ze to " brzydkie kaczatko" i po wykonczeniu elewacji bedzie powalał na kolana. Zreszta lubie ciekawa architekture a ten dom niewiatpliwie bedzie sie wyrózniał wsród otoczenia Peilin trzymam kciuki i oczekuje na ciag dalszy. Musze powidzieć ze Twój dom , Karorki i Kasi Z stanowai awangarde w zdecydowanie stonowanej architekturze okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 20.12.2004 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Witam!!! Chciałbym z tego miejsca pozdrowić wszystkich zwolenników hibernacji na całym świecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 20.12.2004 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 ManieQ, żyjesz... Ostatnio byłeś tu chyba na pocz. września? Co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 20.12.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 ManieQ witamy hibernatusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 20.12.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 a Gdzie slajdy i wykresy????????? Tak tylko sie pytam bo jak ManieQ sie pojawiał to zawsze były a swoja droga to dziwna hibernacja ze dopiero w zimie sie obudził, anty niedzwiedz czy co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts