izela 30.12.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Dopiero czegoś szukam i Klaudyn mi się podobał, ale w tej sytuacji muszę się skierować chyba bardziej na zachód.PzdrIzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 30.12.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Drodzy Sąsiedzi i Goście z dalszych stron! Życzę Wam, w nadchodzącym Nowym Roku: deszczu pieniędzy, bogatego sponsora, wygranej w Totka, 100% rabatów w hurtowni, trzeźwych, tanich i pracowitych wykonawców, prostych ścian, więźby bez robali, łagodnej zimy, wszystkich mediów na działce, złodziei kradnących tylko śmieci, serdecznych sąsiadów, serdecznych urzędników w Starostwie, nieupierdliwych kretów na działce, autostrady odległej w czasie i przestrzeni, obniżki VATu i wszelkich innych podatków, wspaniałej zabawy w Sylwestra i w karnawale, dużo wolnego czasu .... (*) (*) Niepotrzebne skreślić, inne dopisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 30.12.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 jak ta trasa szybkiego ruchu ma przebiegać w okolicy Klaudynu? Czy warto podejmować budowę przy autostradzie? Izela Jak widzisz na zalaczonej przez Manieq'a mapce ja bede mial najblizej do trasy szybkiego ruchu w wariancie "czerwonym" - okolo 800 m. Absolutnie nie boje sie takiej odleglosci - tym bardziej ze trase szybkiego ruchu oddziela ode mnie las, trasa bedzie na wschod ode mnie - przy zachodnich wiatrach, ktore przewazaja w Polsce odpada problem spalin i halasu. Przy wariancie pomaranczowym w Klaudynie bedzie cichutko - trasa jeszcze dalej, oslonieta ekologiczna gora. Przez ostatnie 7 lat mieszkalem w Warszawie na Powislu - pociagi tramwaje Wislostrada pod nosem - na pewno nie bede narzekal, ze w Klaudynie jest glosno czy gwarno ...nawet jakby droga szybkiego ruchu bylaby o 500 m od mojej chaty. Jesli ktos ostatnie kilka lat spedzil w Bieszczadach - moze odczuwac dyskomfort z powodu halasu. Manieq napisal w swojej mapce ze "niestety bedzie trasa". Jezeli beda zjazdy z tej trasy w odpowiednich dla mnie miejscach - jestem za budowa trasy - najchetniej w jej "pomaranczowym" wariancie. Uwazam, ze ta trasa paradoksalnie moze wplynac na to, ze w Klaudynie bedzie ciszej - gdyz czesc ruchu (wcale niemalego) z ul. Sikorskiego (ST. Babice - Klaudyn) przeniesie sie na obwodnice. Oczywiscie nikogo nie przekonuje i nie przekonam, ze "warto budowac kolo autostrady" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 30.12.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Yoric, To ty przy tej przelotówce na Mościska? No to w twoim przypadku autostrada niewiele zmieni. Ankalenka, Planujesz jakieś prace na koniec stycznia? Bo ja bym chętnie wyjechała na narty a tu widzę wszyscy zaklinają wiosenną pogodę Ludziska w koło narzekają, że zima latoś jakaś nie taka, a naród budowlany się cieszy . Może wszyscy powinni budować to by im się humory poprawiły. Tylko przydałby się z tydzień śniegu dla dzieciaka co by sobie z górki pozjeżdżał (please?). Janek, Jak postępują roboty wykończeniowe? A może już mieszkacie? Świąteczne pozdrowienia dla żony i psa. Pozdrowionka dla wszystkich jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 30.12.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Janek, Jak postępują roboty wykończeniowe? A może już mieszkacie? Świąteczne pozdrowienia dla żony i psa. Pozdrowionka dla wszystkich jj Dołek finansowy bez dużych szans na sasypanie! Mam już elektrykę i zapłacone z 95% wod-kan/CO. Tylko to dokończyć, wyrównać ściany i można malować. Podłogi, kafelki, biały montaż i wyposażenie. Niby mało, ale za darmo się nie da. A w pracy znów wir reorganizacji - albo wessie, albo wyrzuci na zewnątrz. Nie wiadomo, co gorsze. Ale co tam - idzie Nowy Rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 No dobra, macie te swoje krechy^H^H^H^Hopki. Czy teraz lepiej? Teraz extra wielkie dzieki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 30.12.2004 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Jerzysio - dostałem cenę na okna - 15. tys. na biały profil, wobec 13. tys za kolor u konkurencji (na profilu Rehau) nie powala na kolana, ale pożyjemy, zobaczymy. Okna w standardzie w takiej cenie, to jednak chyba troszkę przegjęcie ze strony handlowca - a nóż widelec uda się sprzedać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.12.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Krzysiek .. no to normalka, a nuż się uda Ja za okno RU 865x1435 zapłaciłem 589,84 - 10%,a za balkonowe podwójne R+RU 1780x2310 - 1876,14 - 10% z kluczykami, aluminiowym progiem, zatrzask i pochwyt. Szyba TOP-GLAS 1.1 No to negocjuj, negocjuj..... Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 30.12.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 co do zimy, to niech będzie ale w górach. w styczniu mam nadzieję robić ściany kolankowe (nieosobiście oczywiście) bo przyjeżdża więźba. Jerzysio,jak się załatwia nadanie nazwy ulicy? nie chcę być "bez nazwy" a o ile pamiętam wiesz coś na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 30.12.2004 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Takie życzenia dostałem mailem, trochę tendencyjne, ale finał pozytywny, więc przekazuję dalej: Ile razy Miler sklamal, Ile Kwach obietnic zlamal, Ile owsa Berger zjadla, Ile Kalisz nosi sadla, Ile Kulczyk kradł na boku Tyle szczescia w Nowym Roku Miałem 'szczęścia' zmienić na 'forsy', ale chyba to pierwsze jest lepsze, bo poniekąd implikuje to drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 31.12.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 ManieQ ... a Tobie dwa wory piniędzoli .. Ankalenka Nazwa ulicy : 1. Wymyślasz nazwę - nie może być taka, która istnieje w naszej gminie ( najlepiej związana historycznie z miejscowością - dlatego Kontuszowa - a nie np. Prosta czy Krzywa ) odpada Zagłoby, ale chyba może być Bohuna. Sprawdzić można w geodezji na górze. 2. Łapiesz paru chętnych którzy mieszkają na owej ulicy, składają podpisy pod prośbą skierowaną do gminy, o nadanie nazwy ulicy ( z krótkim umotywowaniem !). 3. Idziesz do Rady Sołeckiej wsi ( tj. do sołtysa ) on ( jak mu się nazwa spodoba ) podpisuje Wasz wniosek. 4. Składasz w gminie 5. Czekasz na posiedzenie Rady Gminy, na którym nadadzą nazwę. Kiedy to będzie, możesz sprawdzić w sekretariacie Rady ( drzwi w drzwi z sekretariatem wójta ). ... a potem to Wam nawet tabliczkę przybiją i hepy nju jer 2005 ewry łan J A Sylwester u przyjaciół w Lipkowie, nastepny u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 31.12.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 oj tak Jerzysio - tez bym chciala nastepnego sylwestra u nas - wreszcie zaden sasiad nie marudzilby - a teraz czlowiek musi sie gdzies tulac no to wykapcie sie dzis w szampanie - ja juz wczoraj zaczelam i na razie mam srednie checi na dzisiejszy cd. ale chyba sie zmobilizuje wszystkiego naj .... i jeszcze wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 31.12.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 ..... Sylwester w Lipkowie musi być i ten huk korków bąbelkowych i kololowe kalifiorki co w górze lecieć będą I jeszcze raz - Najlepszego w 2005 dla Wszystkich J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 31.12.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Jerzysio, właśnie pokazywałam mężowi mapkę forumowiczów i zauważyłam, że nie jesteś tam zaznaczony! a takie piękne zagęszczenie kropek w Lipkowie by powstało..... noworoczne życzenia dla wszystkich gminnych sąsiadów: oby domy stały równo, ogrody rosły prędko i żeby następne pokolenia korzystały z kampinoskiego powietrza. Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 31.12.2004 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 PIERWSZY!!!! NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.01.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2005 DRUGA!!!!!!! Wszystkiego dobrego wszystkim sasiadom!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 03.01.2005 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Krzysiek .. no to normalka, a nuż się uda Ja za okno RU 865x1435 zapłaciłem 589,84 - 10%,a za balkonowe podwójne R+RU 1780x2310 - 1876,14 - 10% z kluczykami, aluminiowym progiem, zatrzask i pochwyt. Szyba TOP-GLAS 1.1 No to negocjuj, negocjuj..... Pozdro J Dzięki za odzew! Tylko jeszcze dwa pytanka ( narazie). Cena netto, czy z 7% VAT? Mogę się powołać na Ciebie i Twoje ceny, czy lepiej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 03.01.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Janek, Jak postępują roboty wykończeniowe? A może już mieszkacie? Świąteczne pozdrowienia dla żony i psa. Pozdrowionka dla wszystkich jj Dołek finansowy bez dużych szans na sasypanie! Mam już elektrykę i zapłacone z 95% wod-kan/CO. Tylko to dokończyć, wyrównać ściany i można malować. Podłogi, kafelki, biały montaż i wyposażenie. Niby mało, ale za darmo się nie da. A w pracy znów wir reorganizacji - albo wessie, albo wyrzuci na zewnątrz. Nie wiadomo, co gorsze. Ale co tam - idzie Nowy Rok! No to trzymam kciuki żeby w pracy się poukładało. Ceny mamy wprawdzie warszawskie ale za to rynek pracy trochę lepszy niż gdzie indziej. A domek bardzo fajny. Jeszcze raz wszystkiego dobrego w nowym roku. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 03.01.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Wszystkiego dobrego w nowym 2005 roku. Abyśmy wszyscy skończyli te nasze piękne chałupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 03.01.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Wszystkiego dobrego w nowym 2005 roku. Abyśmy wszyscy skończyli te nasze piękne chałupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts