Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czołem!

Co do działki: zaproponowałbym biuro Olimp przy zdaje się Księcia Janusza. Mają chyba reklamę przy zjeździe z Połczyńskiej w Dźwigową - przed samym tunelem.

Co do składu: ja chyba większość materiałów brałem w PSB-HMB - Blizne Jasieńskiecho chyba, obok stacji z gazem (Warszawska? - przedłużenie Górczewskiej w każdym razie) - także polecam (choć to było w 2003r, więc trochę się mogło u nich zmienić).

kgb, a chodzi o same Stare Babice, czy o całą gminę? Bo jeśli o gminę - to wiem, że "mój" pan rolnik będzie sprzedawał następne działki, tylko doczekuje jeszcze parę miesięcy, żeby minęło mu 5 lat od odrolnienia, to nie będzie musiał płacić renty planistycznej. Gdybyś był zainteresowany, to pisz na priva.

Joasia.

Kupowałem blachodachówkę w Dach Profilu w Jankach, tel. 720-44-86, kom. 501-405-967. Mają też dachówkę, polecają swoich dekarzy, ja jestem b. zadowolony i z ceny i z jakości. Tyle, że cena wywoławcza u nich jest wysoka, trochę z nimi negocjowałem, na koniec okazali się najtańsi.

Drodzy Forumowicze,

Zwracam sie do Was z prośba o radę w pewnym dylemacie. Otóż w ciągu kilku dni muszę podjąć decyzję czy jestem zainteresowany zakupem działki na terenie gm. Stare Babice. Mam do wyboru dwie oferty, obie ładnie połozone w spokojnej i jeszcze niezbyt gesto zabudowanej okolicy. Jedna z nich położona jest w Zielonkach, po lewej stronie jadąc ulica Warszawska z W-wy, druga to Koczargi tuż przed Wojcieszynem. Obie maja po 1000 m2 i obie są w kształcie kwadratu. Cena pierwszej to 100 tyś. drugiej 140 tyś. W obu przypadkach wszystkie media są w ulicy przy działce. Co radzicie wybrać? Obie bardzo nam sie podobają, no i bardzo istotna jest cena, co skłania nas raczej ku Zielonkom, ale z drugiej strony Koczargi to chyba bardziej perspektywiczna lokalizacja, bliżej Kampinosu itd.

Co jeszcze powinienem wziąć pod uwagę rozważając obie opcje? Czy te ceny wydają Wam sie rozsądne, czy tez może warto poczekać na "okazję"?

Będe bardzo wdzięczny za Wasze opinie.

Tomek

Witaj Tomku,

My budujemy sie wlasnie w Zielonkach (Zielonki Parcela), to jest po lewej stronie jadac Warszawska z Warszawy. Rozmawialam w zeszlym tygodniu z agentem nieruchomosci, moim znajomym, pilnie szuka dzialek wlasnie w Zielonkach, bo ma chetnych. Wydaje mi sie, ze jest to miejsce, ktore szybko sie zmienia, okolice stawu zostaly juz uporzadkowane przez gmine, prace nad nowym boiskiem i placem zabaw zostaly ropoczete w zeszlym roku, gmina zrobila tez nowy chodnik/droge rowerowa. Nasza dzialka zostala kupiona przez babcie mojego meza w 1935 roku, takze w rodzinie jest przez kope lat :) My budujemy sie na ulicy Poludniowej, Aga75 buduje sie na ulicy Zachodniej. Ja jestem zadowolona, ze buduje sie w Zielonkach, jak narazie to ta czesc jest mniej zabudowana niz Zielonki po prawej stronie Warszawskiej. Watpie, ze za mniejsze pieniadze uda ci sie kupic dzialke w tej okolicy. Zycze powodzenia.

mnie za to bardziej podoba się okolica Koczarg, właśnie ze względu na las i wogóle zadrzewienie okolicy. Lewa strona Warszawskiej jest przeraźliwie pusta. weź pod uwagę jeszcze komunikację - jak daleko masz do autobusu, to ważne, nawet gdy się ma samochody. Z drugiej strony patrząc, Zielonki są kapkę bliżej Warszawy, dla niektórych ma to znaczenie.

Tomku,

co nagle to po diable ... jesli zdecydujesz sie na ktorakolwiek z dzialek - wielokrotnie bedziesz w przyszlosci dochodzil do wniosku, ze to byl dobry lub zly wybor ...;-) zaleznie od okolicznosci.

Na okazje w tych okolicach juz bym nie liczyl - dzisiaj w dobie przeplywu informacji, internetu, industrializacji i innych nacji nie pojedziesz do "cimnego chlopa" z Lipkowa i nie przekonasz go, zeby Ci dzialke oddal za pol darmo. Paradoksalnie teraz ...najkorzytniejsze oferty sa w agencjach, gdyz im zalezy na obrocie ..a gospodarze ustala sobie jakas cene i ..sprzedaja dzialki latami. po czym jak chca naprawde sprzedac - ida do agencji, ktora to ustali cene rynkowa.

A teraz analiza doktora Yorica ;-)

Trudno cos powiedziec nie bedac w zadnym miejscu ani nie znajac Twojego wieku, stanu spolecznego, upodoban itepe.

Napisales, ze wazna cena - musisz rozwazyc, czy ta dzialka w Koczargach jest warta tych dodatkowych 40 tysiecy.

ZALETY ZIELONEK

+ blizej do Warszawy

+ taniej

ZALETY KOCZARG

+ blizej do lasu

Wybralbym ZIELONKI gdyz do Warszawy jezdzic musze codziennie a do lasu niekoniecznie.

W Zielonkach jest .... pusto ale to moze okazac sie zaleta - powstana same ladne domy tak jak mowila Ozzie. Chociaz babcia musiala troszke poczekac ... ;-)

Zielony to moj ulubiony kolor.

Tomek

jesli obie dzialki tak samo Ci sie podobaja to chyba jednak ta roznica 40 tys. jest tu istotna

sama buduje w koczargach :wink: - ale wcale nie dlatego ze zielonki mi sie nie podobaja - tak wyszlo

a 40 tys to naprawde niezla sumka

a to ze z zielonek jest km czy 2 blizej do w-wy a z koczarg do lasu to chyba naprawde nieistotna roznica

a na okazje to raczej nie licz - obie ceny sa raczej rozsadne szczegolnie jesli media sa przy dzialce

powodzenia w wyborze :D

las tez jest ZIELONY :wink: