Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasza dachowka, model HP 10 jest taka zupelnie plaska, zadnych fali, no i jest tez wieksza, bo mniej wiecej formatu A4 (ale to wszystko technicznie opisalam :wink: ). Nie wiem jakie ceny ma Creaton, nam dachowka HP 10 podobala sie od samego poczatku, wiec o innych nie myslelismy. Wyglada na dachu bardzo ladnie, do nowoczesnych domow tez pasuje, nasz dom nawiazuje troche do modernizmu lat 30tych XX wieku, wiec jestesmy zadowoleni. Podalam wczesniej link do strony www, tam sa zdjecia, wiec moze to troche pomoze.

Ozzie,

Oglądałam ich stronę i podobały mi się kształty. No i przy niektórych dachówkach mają fajne kolory - stary brąz i coś takiego z niebieskim melanżem. No ale z tymi cenami to mnie Ankalenka trochę zmartwiła.

Tak czy siak przejadę się popatrzeć.

Choć w moim przypadku to najbardziej odpowiedni byłby jakiś kolor szaro-bury (elegancko mówiąc kolor ziemi) :wink: żeby mchu nie było widać.

Pozdrawiam serdecznie

jj

Karpiówkę KeraBiber - to taka wypalana w podwyższonej temperaturze na klinkier; kolor czerwony naturalny (nie chcieliśmy angoby, bo się błyszczy - a ten wypał w 1000 czy 1100 stopni podobno zapewnia efekt porównywalny z angobą). Jeszcze nie jest na dachu - na razie jest zapłacona, a kłaść będą na wiosnę.