Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja mam pytanko z innej beczki ( bynajmniej nie tytanowo cynkowej ani kamionkowej).

Nie wiecie jak odbywa sie przyjmowanie nowego plany zagospodarowania przestrzennego ? Bo wlasnie uchwała rady gminy SB XXIV/177/4 przystapiono do zmiany czesciowego planu zagospodarowaniu terenu pomiedzy rowem zwany struga ul, Akacjowa itd.

Ciekawi mnie kiedy nowy plan ma szanse być uchwalony i kiedy zmieni mi sie grunt z rolnego na budowlany? Czy to trwa kilka lat czy jest szansa np zacząć budowe w tym roku?

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy tez tak macie zeby obejrzec teraz watki w klubie budujacych a wiec i nasza grupke to musicie sie zalogowac ?

czyzby Redakcja zaczela ograniczanie dostepnosci do forum

co prawda na stronie glownej zawsze bylo to zdanie - "wstep do klubu za rejestracja" ale do tej pory to nie dzialalo i bez logowania mozna bylo sledzic watki klubowe

to chyba jakies echo "afery" pt. miriam :wink:

pozdrawiam :D

witam sąsiadów,

czy w ramach sąsiedzkiej współpracy moglibyście mi polecić solidnego i rozsądnego elektryka. Oczywiście dobrze by było aby był też niedrogi ;)

u mnie nic już nie pójdzie w górę (dach położony) więc czas najwyższy aby pomyśleć o rozprowadzeniu elektryki przed tynkami.

z góry dziękuję: lagerfeld

ps> za namiary na hydraulika do rozprowadzenia kanalizy pod wylewki także będę zobowiązany.

Samoloty z Okęcia owszem latają, czasem nawet co kilka minut, nie jest to uciążliwe (przynajmniej dla mnie).

Karorka, wybraliście już okna?

jeszcze nie - a Ty? za to na dole coraz bardziej zmniejsza sie liczba okien otwieranych co nie bedzie bez znaczenia dla kosztow :D

P.e.t.e.

co do samolotow to w tej odleglosci od okecia chyba sa juz albo jeszcze na tyle wysoko ze nie sa uciazliwe

od zawsze mieszkam w ozarowie a to w koncu troche blizej od okecia i nigdy samoloty mi nie przeszkadzaly

to raczej nie ten kierunek natezenia ruchu lotniczego :wink:, poza tym do ladowania i tak podchodza od pd. - przynajmniej ja innego kierunku nie pamietam :wink:

Samoloty z Okęcia owszem latają, czasem nawet co kilka minut, nie jest to uciążliwe (przynajmniej dla mnie).

Karorka, wybraliście już okna?

jeszcze nie - a Ty? za to na dole coraz bardziej zmniejsza sie liczba okien otwieranych co nie bedzie bez znaczenia dla kosztow :D

:

Zbieram jeszcze oferty, rozbieżność narazie pomiędzy 9 a 15 tys. Ale też i różne profile, okucia itd.

Myślę, że do końca miesiąca podejmę decyzję.

Może być gorzej, jeżeli zrobią lotnisko w Modlinie........................ :cry:

Hmm... Skoro samoloty startujące z Okęcia nie przeszkadzają, bo są już na tyle wysoko - to te latające z Modlina (jeśli w ogóle kiedyś będą) też raczej nie powinny latać dużo niżej... chyba :-?

W każdym razie jestem już coraz bliżej zakupu działki w Koczargach... uff, uff :p

A powiedzcie mi jeszcze, drodzy Babiczanie :wink: czy Warszawska bardzo korkuje się w godzinach szczytu? Ile rano trzeba liczyć na dojazd do centrum?

Może być gorzej, jeżeli zrobią lotnisko w Modlinie........................ :cry:

Hmm... Skoro samoloty startujące z Okęcia nie przeszkadzają, bo są już na tyle wysoko - to te latające z Modlina (jeśli w ogóle kiedyś będą) też raczej nie powinny latać dużo niżej... chyba :-?

W każdym razie jestem już coraz bliżej zakupu działki w Koczargach... uff, uff :p

A powiedzcie mi jeszcze, drodzy Babiczanie :wink: czy Warszawska bardzo korkuje się w godzinach szczytu? Ile rano trzeba liczyć na dojazd do centrum?

Jeżdżę przed szczytem, ale korki na Warszawskiej/Górczewskiej można ominąć np. Obozową (Babice za cmentarzem, przy kortach w lewo i wyjazd koło WAT-u)

Mam do Was (bardziej ode mnie zaawansowanych klubowiczów) pytanie.

Czy wiecie w jakiej postaci nasze Starostwo Powiatowe Wwa Zach. przyjmuje plan zagospodarowania działki?

Tzn, czy

ver. A: na oryginalnej mapce do celów projektowych jest ręcznie naniesiony projektowany budynek.

ver. B: mapka jest zeskanowana i na takim skanie architekt w jakimś CADzie umieszcza obrys budynku.

ver. C: mapka jest oryginalna, ale obrys budynku powstaje również w CADzie i wydrukowany na folii jest przyklejony na mapkę.

Mój architekt poprosił mnie o sprawdzenie tego zanim zabierze się do roboty. Ucieszyłby się, gdyby akceptowana była wersja B.

Z góry dziękuję.