przeszkadzajka 08.02.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 wybaczcie ,że ja tak na dzień dobry zarzucam pytaniami ale z ciekawości na "naszym" terenie nie mozna chyba myslec o przydomowych oczyszczalniach co?? z uwagi na dośc wysoki poziom wód gruntowych o ile sie nie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 08.02.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 jak na mamę bliźniaków to dużo czasu spędzasz w internecie )) też tak kiedyś miałam. odpędzałam starsze dziecko żeby nie przeszkadzało mamusi siedzieć w sieci. potem dotarło do mnie jaką głupotę robię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 08.02.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 bład własnie wróciłam do pracy:) i nadrabiam netowe zaległości akurat dziś nic sie nie dzieje (tfu fu obym nie zapeszyła) siadam też wieczorami ale po położeniu smrolków spać. Kto by tam sie w dysputy z meżem wdawał, albo obiad na jutro gotował bp sprzatac sie na szczęscie wtedy i tak nie da bo maluchy sie budza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Moniś , a jakiego masz psiaka ? Ja w przyszlości też o jakimś myślę . Może Rodezjan, a może Golden ? Mam roczna goldenke wlasnie Super pies, przyjacielski, nie szczeka Polecam http://p3.labfoto.pl/photos/t/3/e/3e43d1b93e8e3f2803509eaace8a01f8-719027.jpg To nasz sunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Przeszkadzajko witaj w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansik 08.02.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witam Grupę Babicką. Właśnie skończyłem czytanie postów (od początku) zamieszczonych na łamach Grupy i muszę powiedzieć, że są one dla mnie cennym źródłem wiedzy. Miło mi będzie przyłączyć się do waszej grupy, jeśli zechcecie mnie przyjąć. Myślę, że spełniamy (tzn. ja z żonką) "wymogi formalne" t.j. posiadamy działeczkę w Kwirynowie przy ul. Granicznej i w maju/czerwcu planujemy rozpoczęcie budowy. Pozdrawiam całą Grupę i do zobaczenia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witaj Ansik!!!!!! No i gratulacje za cierpliwosc (mowie tu o przeczytaniu wszystkich postow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di_Di 08.02.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Sąsiedzi, nie wiecie może o co chodzi z tą "aferą" dotyczącą budowy obwodnicy Warszawy przez Babice (chyba chodzi o teren gminy) - zawsze nadążam na sam koniec wiadomości i nie wiem, co dokładnie się dzieje. Macie jakieś niusy? Pozdawiam,Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 08.02.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 dzieki za przywitania:)chyba musze do gminy dzwonic z pytaniem o oczyszczalnie bo wy wszyscy blizej i pewnie kanalize macie. a my mamy jamika miniature długowłosa:) niezwykle przydatne stworzenie przy dzieciach potrafi je zająć na chwil kilka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Przeszkadzajka zadzwon do gminy, albo do eko babic, nam ostatnio powiedzieli ze moze w tym roku uda sie z kanalizacja, ale na razie mamy w planach zrobienie szamba niestety A jamniki to fajne psiaki, mialam szortkowlosa sunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 08.02.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Ansik to fajnie:) jak uda nam sie zdązyć z paierami jakims cdem!! to tez zaczniemy w tym roku bedziemy was gonic i korzystac z doświadczeń. Jessu co wy wszyscy tak blisko te działki macie??? Nas ceny pamietam (jak przez mgłe;) połozyły wtedy. 30 - 40 dolarów za działke wtedy po 4,5 przerosło mozliwości raczkujacego małżeństwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 08.02.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 acha ja własnie wyczytłam na naszym forym osiedlowym ,że wymyślono ,że lokalizacja przez babice, groty dotknie w negatywnym sensie mniejsza ilośc mieszkanców niz lokalizacja pierwotnie planowana od xxxxxxx lat bowiem w domkach mieszka mniej mieszkanców niz w blokach. Ale przeciez trasa biegłaby wtedy wdłuz sciany alsku a nawet przez lasek co na to ekolodzy??? Bo przeciez widuje sie tam sarenki , kuropatwy itp............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Przszkadzajka a masz juz pozwolenie na budowe??? Bo my wlasnie czekamy i jesli nie uda nam sie znalezc zadnego dojscia, to poczekamy troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 08.02.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 nie mamy:( tez pewnie poczekamy dlatego mam nadzieje na ten rok chocby grudzień Moniś a ile juz czekacie ???? i ile myslisz ,że jeszcze poczekacie bo pewnie szacujesz to juz mając jakąś wiedzę większa niz ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Z informacji jakich udzielila nam pani urzednik wynika, ze 65 dni musza dokumenty lezakowac i koniec, jest malo sympatyczna wiec ciezko ja wyczuc Wlasnie poszukujemy dojsc, zeby udalo sie szybciej. Na razie pani jest nieprzejednana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 08.02.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 ha dojrzec musza jak serek:) albo winko no chyba ,że ktos "bożole" pije. Ale 65 dni nam niestraszne oby sie z tego 165 nie zrobiło:) pani pewnie na nagrode za swoje starania liczy jak zawsze. No dobrze jako matka karmiąca zegnam sie i uciekam do domku zabawiac moje pełzaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 08.02.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Moniś, z tym czekaniem nie jest tak źle. Pisałam już kiedyś jak to się załatwia. mnie zeszło 6 tygodni ale da się i w 5 tyg. Trzeba być upierdliwym i dzwonić codziennie lub co 2 dni i pytać czy już przejrzała papiery. Warto mieć jakiś dobry argument. Ja np mam tak wysoko wody gruntowe na działce, że prowadzenie prac na wiosnę jest prawie niemożliwe bo woda zalewa wykopy, więc muszę zrobić stan zero na jesieni. I pani się zlitowała... może uda Ci się coś podobnego wymyśleć. Lepiej nie szukać sposobów nielegalnych bo są bardzo czujni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansik 08.02.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Moniś i Przeszkadzajko, Dziękuję za powitania. W nawiązaniu do tematu przebiegu trasy szybkiego ruchu, to jakiś czas temu było to omawiane w tej Grupie. Ja ostatnio (chyba w Życiu) wyczytałem, że wariant trasy biegnącej przez Łosiowe Błota raczej nie będzie brany pod uwagę, gdyż Unia nie wyłoży na to środków na wariant antyekologiczny. Może więc ekologia nas uratuje. Moniś, czemu musisz tyle czekać na pozwolenie? Z tego co słyszałem urząd ma na to 1 miesiąc. Ja, w swojej naiwności, mam nadzieję złożyć dokumenty na początku marca a odebrać pozwolenie na budowę na początku kwietnia. Czy ktoś chce mnie wyprowadzić z błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Widzisz Ansik z tego co wiem, to starostwo ma na wydanie pozwolenia 65 dni i obawiam sie, ze tyle bedzie to musialo lezakowac niestety, a poza tym teraz wszyscy ci co chca wystartowac na wiosne skladaja dokumenty wiec grupa oczekujacych stale sie powieksza.Nam zalezy na czasie, poniewaz dopiero z pozwoleniem bedziemy mogli sie starac o kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 08.02.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Moniś,kiedy złożyliscie papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts