gildor 09.02.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Kosztuje tak coś koło 700-800. jeśli jest to cena za usługi geodezyjne (mapki), to pan Dominik Marchliński (ze 3-4 lata temu dostełem wizytówke w gminie) chciał 600pln - 4 mapki. btw. witam jako newbe. jestem mężem Przeszkadzajki (co to za nick? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 09.02.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 nick właściwy bo sobie netem przeszkadzam w pracy:) skutecznie zresztą ale fakt zawsze 6 stów to nie 8:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 09.02.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 "mój" geodeta wziął 900 zł za 13 mapek (do dzisiaj nie wiem po co mi aż tyle, 9 powinno wystarczyć) i w tej cenie było wytyczenie działki. Do tego jest atrakcyjny cenowo przy wyznaczaniu ław fundamentowych - wziął 600 zł za dom i garaż. UWAGA: nie ograniczył się jak większość geodetów do wyznaczenia narożników, lecz wytyczył WSZYSTKIE ławy. Wykonawca i kierownik budowy (mój wujek) byli w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 09.02.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Kosztuje tak coś koło 700-800. jeśli jest to cena za usługi geodezyjne (mapki), to pan Dominik Marchliński (ze 3-4 lata temu dostełem wizytówke w gminie) chciał 600pln - 4 mapki. Właśnie dlatego napisałem, że warto porównać ceny. Telefon do tej firmy w Babicach jest pod podanym linkiem. A te 600 to cena aktualna - jest atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 09.02.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 ankalenka 9???? mapek podzwoniłam po gedotach własnie i powiedzieli ,że max 4 wystarcza i to rózni z róznych firm. w jajo nas robia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 09.02.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 ankalenka 9???? mapek podzwoniłam po gedotach własnie i powiedzieli ,że max 4 wystarcza i to rózni z róznych firm. w jajo nas robia??? Pewnie, że 4 wystarczą. Zwykle jedna jest do projektu posadowienia budynku i po jednej do projektów przyłączy. Niby powinno się chyba używać oryginały, ale każdy projekt mam zrobiony tak, że 1 mapka oryginalna, a trzy kopie. Ta ilość egzemplarzy nie ma może dużego wpływu na cenę całości, ale .... Poza tym nie ma sensu trzymać dużej ilości mapek, bo mogą się zdeaktualizować, zanim się po nie sięgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.02.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Rbit W dobie kiedy firmy proszą się, żeby kupić u nich towar, czekanie na kabel 2 miechy to chyba przesada Pozdro J To piszesz, że już po 15 latach im założyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.02.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 W dobie kiedy firmy proszą się, żeby kupić u nich towar, czekanie na kabel 2 miechy to chyba przesada bo zamowienie to pewnie szybko jest realizowane, tylko zanim zamowienie trafi do kontrahenta, to gdzies sie zapodziewa regulaminowe 2 miechy na biurku pracownika telepsa bo im sie nie spieszy przeciez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 09.02.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 ankalenka 9???? mapek podzwoniłam po gedotach własnie i powiedzieli ,że max 4 wystarcza i to rózni z róznych firm. w jajo nas robia??? Nie wiem jakim cudem miałyby wystarczyć 4. 1 idzie do projektu zagospodarowania, 1 czy 2 już nie pamiętam, do ZUDu z przebiegiem przyłączy, 2 wziął gazownik plus tę z ZUDu do wglądu, do projektu Wod-Kan też poszła chyba jedna, do prądu również. to już podchodzi pod 7. Może to z uwagi na to że oprócz przyłączy mam wszędzie przedłużanie sieci i na to są osobne projekty i pozwolenia na budowę a nie same zgłoszenia.. za to nikt mi nie zakwestionował przeterminowania mapy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.02.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 nie zawsze potrzebny jest oryginał. czasami wystarczy kopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 09.02.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Właśnie, właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 09.02.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Tak to się zgadza. Ale ja np. robiłem wodociąg >100m i mapka do pozwolenia na budowę domu nie obejmowała całego terenu. Trzeba zrobić nową. I nie chodzi mi też o "przeterminowanie" w sensie czasu. Ale np. Energetyka w 3 miesiące zelektryfikowała cały teren. I już nowa mapka, bo na starej tego nie było. Stąd nie ma chyba sensu robienia np 9 mapek na zapas, bo teren się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 09.02.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Chyba , że cena przystępna ................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.02.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 13 map to chyba lekka przesada - mialem "tylko" 4 i jeszcze jedna mi zostala ....istnieje wszak cos takiego jak ...hm ...jak to sie nazywalo ...zero ...gziero ..o! KSERO!XERO! GEODETA - firma GEOBAX z BABIC tel 722 97 24, 722 97 25Za 4 mapki zaplacilem 600 zl.Wytyczenie budynku - 500 zl. pozdro dla tych, co jeszcze przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.02.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Moniś A kiedy Twoja sunia będzie miała młode....................? Jest cudna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Badi ona ma dopiero rok, wiec mysle ze jeszcze z tym poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 10.02.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Moniś To ja przepraszam . Po prostu jak zobaczyłam fotkę to sobie pomyślałam, że taki piesek jest idealny dla naszej rodzinki. Po prostu pytam..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansik 10.02.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Cześć, Mam pytanka do do tych, którzy już to mają za sobą: 1. Czy projekt budowlany (ja robię indywidualny) składany w Starostwie, w celu uzyskania pozwolenia na budowę, musi zawierać projekty branżowe instalacji wewnętrznych tj. elektrycznej, wodnej, kanalizacyjnej i gazowej. 2. Jakie jest kolejność czynności przy podłączaniu mediów (woda, kanaliz.,gaz, elektryka). Wiem, że trzeba uzyskać warunki przyłączenia i co dalej? Projekt przyłącza, ZUD itp. ... ? Pytam, bo mam mętlik w głowie po przeczytaniu iluśset postów zamieszczonych na tym forum. Proszę Was o pomoc w tej kwestii i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.02.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 1. Nie są wymagane projekty instalacji wewnętrznych.2. Piszesz o wydanie zgody i warunków tech. dla przyłączy( woda i kanalizacja Eko Babice przy oczyszczalni, wcześniej trzeba wpłacić haracz na rozwój gminnej sieci wod.-kan., energia ZE Pruszków,gaz - nie wiem gdzie teraz ).Geodeta w porozumieniu w projektantami załatwia ZUD przyłączy,projekty do uzgodnienia j.w. i gotowe.Generalnie po uzyskaniu danych będzie wiadomo jakie są wymagania.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansik 10.02.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Jerzysio, Dzięki za odpowiedź na moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 10.02.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 . 2. Piszesz o wydanie zgody i warunków tech. dla przyłączy ( woda i kanalizacja Eko Babice przy oczyszczalni, wcześniej trzeba wpłacić haracz na rozwój gminnej sieci wod.-kan., J Poprawka Ja do pozwolenia na budowę uzyskałam "zapewnienie o możliwości o przyłączeniu" a nie warunki (po co mam wpłacic, a jak nie dostanę pozwolenia na budowę), to wystarczyło w starostwie. a od 1 maja (I ja padłam ofiarą) podobno gmina nie ma prawa żądac tego haraczu (prawo UE zabrania), może warto o to zawalczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts