Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na kolor elewacji domu ,a ceglasty kolor dachu ?

Izabela Wawrzeń

Recommended Posts

nic mi nie przychodzi do głowy myśląc nad kolorem elewcji mojego nowego domu ,dach będzie w kolorze cegły w przybiżeniu ale jaki kolor wybrac na elewacje ,moze macie jakieś pomysły ,zastanawiam się nad kolorem zieleni nasyconej coś w kolorze trawy ,ale będe mieć brązowe ramy okien czy to się wszystko ładnie zgra :roll:

Ja też uważam, że zieleń zwłaszcza nasycona, do ceglastego dachu to nie najlepszy pomysł :-?

Do takiego "pomarańczowego" dachu i brązowych okien to ja widziałabym raczej jakiś jasny morelowy kolorek. Zajrzyj do wątku ze zdjęciami elewacji, znajdziesz tam bardzo wiele inspirujących fotek.

jezeli bedziesz miec dachówke koloru ceglastego to pewnie taka jak moja :)

Ja wlasnie tez przymierzam się do koloru elewacji ( okna w kolorze złoty dąb ) i myśle o czymś kremowym , jasnym brzoskwiniowym czy cos jasnego żółtego - te kolory chyba najlepiej się będą komponować z ceglastym dachem :)

ceglasty dach, ceglasty kolor obróbek i rynien i do tego...

biała elewacja i białe okna :p

będzie tak troszkę klasycznie i dostojnie 8)

ale polecam tylko jak ktoś ma dom osłonięty od ew. kurzących czynników

mam nadzieję, ze u nas się to sprawdzi i długo będzie wyglądać czysto,

dookoła las i 300m od lokalnej drogi, powinno ułatwić utrzymanie takiej elewacji

jezeli bedziesz miec dachówke koloru ceglastego to pewnie taka jak moja :)

Ja wlasnie tez przymierzam się do koloru elewacji ( okna w kolorze złoty dąb ) i myśle o czymś kremowym , jasnym brzoskwiniowym czy cos jasnego żółtego - te kolory chyba najlepiej się będą komponować z ceglastym dachem :)

No to tak, jak u mnie. Też ceglasty dach, okna złoty dąb i problem z kolorem elewacji. Marzył mi się zielony, ale wiem, że nie będzie pasował. Zostają więc żółcie, beże i morele. :-?