Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do rodzinnego dziennika budowy - Guliwer 1G

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, który czasem przez przypadek tu zaglądają.

Dostaliśmy wycenę więźby: 8400 pln netto. Deska 25mm do stropu - 1 kubik 550 pln netto.

Wstępnie też elektryk wycenił swoją pracę i materiały. Około 10k pln. Kładą też kable pod alarm i anteny.

Na dniach mamy dostać wycenę za całą hydraulikę (woda, CO, podłogówka). Znając życie też będzie "ładna" sumka.

W czasie ostatniej sesji zdjęciowej po zdjęciu humusa, pojawili się ludzie z ENEI, żeby naprawić skrzynki elektryczne co mnie bardzo ucieszyło :).

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...

Witam!!

W zeszłym roku kupiliśmy niedużą działkę, w tym roku wybieramy projekt i załatwiamy pozwolenia no a w przyszłym ruszamy z budową! Nam również najbardziej podoba się Guliwer (odbicie lustrzane). Bardzo fajny rozkład pomieszczeń, no i ta duża łazienka na piętrze Prawdopodobnie na ten właśnie projekt się zdecydujemy. Musimy przyznać, że jak na razie szybko Wam to wszystko idzie. Trzymamy kciuki. Fajnie że wrzucacie sporo zdjęć, czekamy na kolejne :) Przyznajemy że info o kosztach też ma dla nas duże znaczenie bo tak naprawdę jesteśmy na etapie czy będzie nas stać na ten projekt :) a sami nie za bardzo wiemy co i w jakich kosztach policzyć do kredytu który zbliża sie duuuużymi krokami :) Czekamy na dalsze wieści, powodzenia.

Pozdrawiamy

Witam :)

Jesteśmy na etapie kupowania działki (podpisana umowa przedwstępna i czekamy na kredyt) i gdy przeglądaliśmy projekty to bardzo spodobał nam się Guliwer.

Szukaliśmy jakiś realizacji tego projektu i trafiliśmy na to forum. Jesteśmy pod wrażeniem szczegółowej relacji, z zaciekawieniem oglądamy kolejne zdjęcia. Widać, że dużo przyjemności sprawia Wam budowa własnego domku. Cieszymy się z tego, że możemy śledzić kolejne etapy powstawania Guliwera.

Życzymy bezproblemowej realizacji projektu i czekamy na kolejne informacje z budowy.

Pozdrawiamy serdecznie :)

Jola i Krzyś

• 1 month później...

Witamy,

my też właśnie zakupiliśmy ten projekcik tylko w wersji 2G :).

Cały czas jednakże dręczy nas to, ze salon może być troszkę przymały...

Gdzie dokładnie budujecie ten domek? Bardzo byśmy chcieli zobaczyć Guliwerka w oryginale :) (jeśli oczywiście byście się na to zgodzili :) )

pozdrawiamy

• 1 month później...

Witam serdecznie,

dwa tygodnie temu wystartowaliśmy z budową Guliwera 2G dlatego z dużym zainteresowaniem podglądam Wasz dziennik.

I kiedy zobaczyłam zdjęcia i przeczytałam kwestie "zaczątki tarasu" oraz "udało się z tego nawet wylać taras" zamarłam...

Otóż jesteśmy na etapie fundamenty + płyta, a zaczątków tarasu zero?!Natychmiast tel. do majstra, a ten surprise! w projekcie nie ma tarasów, a on trzyma się ściśle projektu. Znaczy podpisaliśmy umowę na dom bez tarasów!

Buuu:-(

Jesteśmy z mężem totalnymi laikami w temacie budowy, zdaliśmy się całkowicie na kierownika bud.

Oczywiście omówimy z nim pierwszą drażliwą kwestię, ale zastanawiam się , jakie jeszcze niespodzianki nas czekają???

Pozdrowienia, jesteśmy z Wami :-)

a.a.

• 3 weeks później...
Dwie sprawy na dziś.

Pierwsza:

Wczoraj okazało się, że okna które mamy wstawione to nie są okna Jezierskiego, jak mi się wydawało i jakie zamówiłem. Sprawę wykrył Pan Piotr Jezierski, który po obejrzeniu fotek stwierdził, że nie są to okna, które produkuje. Dostałem dokładny opis jak powinny wyglądać te okna co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, że zostałem oszukany.

Okazało się, że przedstawiciel okien PPH Jezierski sprzedaje również okna produkowane przez Euro-color i to te okna mi "zafundował" w cenie okien PPH Jezierski.

Na szczęście dzięki interwencji Pana Piotra będziemy mieć okna które zamawialiśmy i to na koszt dilera, który prawdopodobnie nie jest już przedstawicielem PPH Jezierski. Czekam zatem na finish tej akcji, która jest pilotowana przez Pana Piotra Jezierskiego, któremu bardzo serdecznie dziękuję za okazaną pomoc.

Pozdrawiam.

No to niezly numer wyszedl z Waszymi oknami. Dobrze, że w pore sie zorientowaliscie hehe

Pozdrawiamy i zyczymy dalszych sukcesow! My ruszamy od pazdziernika :oops:

niezły odjazd z tymi oknami...

daj znać jak się sprawa dalej potoczy.

Drzwi garażowe super i rzeczywiście idealnie zgrane z wejściowymi.

Możesz napisać jakiej firmy masz rynny, fajnie pasują do dachówek, ja szukam teraz rynien do dachówki Balance w kolorze łupka i czarne okazują się za ciemne, a grafitowe za jasne, potrzebuję czegoś pośredniego

pozdr.

• 1 month później...