asiulka 04.05.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 czym doprowadzacie do porzadku tzn. czyścicie kafle po pobojowisku remontowym,może są jakieś złote środki ,których jeszcze nie poznałam,ja moje łazienki myję i myje i kafle wciąż są matowe od wymywajacych się fug(chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.05.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 ja myłam wodą z octem zwykłym... tak po mies dopiero przeszłam na zwykły płyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.05.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Potwierdzam - po remoncie woda z octem prawie do wszystkiego, nie tylko kafelków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 04.05.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 ja myłam wodą z octem zwykłym... tak po mies dopiero przeszłam na zwykły płyn... o żesz,no widzisz o tym nie wiedziałam, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.05.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 jest też taki płyn (dolewasz do wody) do impregnacji fug i kafli.... bodajże Delfin z Atlasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 04.05.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 o tej wodzie z octem nie slyszalam, akurat tez pozsotaje tylko czyscic i czyscic kafelki wiec dobra rada sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.05.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Naprawdę polecam - jakoś tak dobrze działa na ten kurz pobudowlany, co wszędzie w kółko osiada, a przy okazji takie rzeczy jak resztki fugi na kaflach czy zaprawa gdzieś tam (choć mało miałam) też złażą ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.05.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 A jakie proporcje tej wody z octem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.05.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ja dolewam na oko, jak wszystko zresztą Mniej więcej tak, jak innych środków się do wody dolewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 04.05.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 można też użyć keranetu "mapei" w stos. 1:5 i delikatnie myc tzn przecierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 04.05.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 jest też taki płyn (dolewasz do wody) do impregnacji fug i kafli.... bodajże Delfin z Atlasa ale tylko na czysciutkie podloze , bo brud zostanie pod Delfinem na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.05.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 ło matko ...dobrze, że mi powiedziałaś zanim użyłam ...kupiłam Delfina co prawda ale stoi i czeka na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evil 04.05.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Co prawda jestem jeszcze jakieś 2 tygodnie przed dokładnymi porządkami i myciem kafelek po gruntownym remoncie, ale czy nie wystarcza zmyć ten "osad fugowy" wodą z płynem do mycia? słaszałem że to jest dobre. O wodzie z octem nie słyszałem. A nie chce stosować żadnej mocniejszej chemii w postaci preparatów, bo podobno to wyczyści, ale też zaszkodzi kafelkom i fugom, że będą tj. podatne na zabrudzenia - ktoś słyszał coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.05.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 u nas woda+ocet szla do wszystkiego, pani w sklepie po paru tygodniach nie wytrzymala, i zapytala "a co pan z tym octem robi ?" jedyna rzecz, jak nie pozostawiala nam smug po umyciu frontow wenge, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.05.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 u nas woda+ocet szla do wszystkiego, pani w sklepie po paru tygodniach nie wytrzymala, i zapytala "a co pan z tym octem robi ?" jedyna rzecz, jak nie pozostawiala nam smug po umyciu frontow wenge, Dobrze, że ja w różnych sklepach kupowałam Ale fakt, w małym stężeniu nawet do drewna używałam. Evil, płyn do mycia też może być i to najlepiej zwykły ludwik - ale woda z octem lepsza na pył i zacieków tak nie zostawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 13.11.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 a jak doczyścić z resztek zaschłej fugi kafle imitujące drewno? Maja porowatą, nierówna strukturę - w te żłobienia wsztstko włazi. Fugowane było 2 tygodnie temu, ale dopiero teraz się za to zabieram...Kafle są cieme i mają teraz pełno jasnych miejsc po fudze, wygląda to koszmarnie. Na to też pomo.że woda z octem? boję się drastycznych środków i szczoty ryzowej, żeby nie uszkodzić fugi. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 13.11.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 oj ciężko będzie, ciężko - może szczoteczka do zębów i dużo, dużo cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.11.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 a jak doczyścić z resztek zaschłej fugi kafle imitujące drewno? Maja porowatą, nierówna strukturę - w te żłobienia wsztstko włazi. Fugowane było 2 tygodnie temu, ale dopiero teraz się za to zabieram... Kafle są cieme i mają teraz pełno jasnych miejsc po fudze, wygląda to koszmarnie. Na to też pomo.że woda z octem? boję się drastycznych środków i szczoty ryzowej, żeby nie uszkodzić fugi. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia?? Prawde mowiac to masz roboty od... i jeszcze wiecej. Kup preparat do uowania zapraw murarskich i fug. Potraktuj te niedoczyszczone fugi tym preparatem. Roboty troche z tym bedzie ale tak to jest jak po fugowaniu nie wyczysci sie odrazu plytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 14.11.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 kwasek cytrynowy tylko trzeba uwazac na fugi bo moga stracic kolor ale generalnie bardzo dobrze schodzi brud z płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 15.11.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 co za szczęście że wspomnieliście o tym occie to chyba jedyne czego nie próbowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts