sylwiaimarek1 04.05.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Odmówiono nam ustalenie warunków zabudowy dla inwestycji polegającej na budowie budynku mieszkalnego jednorodzinnego na działace geodezyjnej nr XXX. Działka ta położona jest na terenie, dla której wymagana jest tylko decyzja o warunkach zabudowy. W decyzji odmownej stwierdzono brak spełnienia warunków tzw. "dobrego sąsiedztwa". Działki sąsiednie, dostępne z tej samej drogi publicznej nie są zabudowane w sposób pozwalający na określenie wymagań dot. nowej zabudowy w zakresie kontynuacji funkcji, parametrów, cech i wskaźników kształtowania zabudowy oraz zagospodarownia terenu. Reszta wrunków została spełniona. Prosimy o pomoc w napisaniu odwołania i jego uzasadnieniu.Pozdr [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M GR 05.05.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Raczej nie ma szans:( Może wyjściem jest zabudowa siedliskowa, jeśli powierzchnia gospodarstwa rolnego (nieruchomości) przekracza średnią powierzchnię gospodarstwa rolnego w danej gminie. Średnia powierzchnia gospodarstwa ogłaszana jest w uchwale Rady Gminy. Jeśli masz za mało metrów to może trzeba się zastanowić nad ich dokupieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geonet 05.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 są szanse ale mało danych chodzi głownie o definicję "dobrego sąsiedztwa" niektóre gminy traktują to literalnie - czyli sąsiednia działka i tyle sam miałem do czynienia z sytuacją kiedy działka sąsiadowała z drogą i urzednik powiedział że nie będzie możliwości budowy bo sąsiednia działka musi być zabudowana..a jak może być zabudowana droga?? za to za drogą domki rosły az miło za to urbanista wziął pod uwagę sąsiedztwo ale tak bardziej ogólnie uważane..czyli w promieniu kilkudziesięciu metrów i dał WZ na dom nie mam teraz pod ręką linka ale na forum przewijał się ten temat i ktoś podawał link do wyroku Sądu bodajże w Białymstoku z konkretną interpretacją przepisu o sąsiedztwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 06.05.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 może z tego skorzystasz w odwołaniuhttp://www.bialystok.wsa.gov.pl/wybrane_orze/zagosp_prze/II_677_04.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geonet 06.05.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 może z tego skorzystasz w odwołaniu http://www.bialystok.wsa.gov.pl/wybrane_orze/zagosp_prze/II_677_04.html dokładnie to miałem na mysli..dzieki za przypomnienie linka pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M GR 06.05.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ja też dziękuję, że mogłem go przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts