Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Maty kapilarne w ogrzewaniu i chłodzeniu płaszczyznowym

odaro

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...

Witam,

Firma I-BS jest firma która nie jest dobra i rzetelna firma. Miała mi wycenić i zrealizować montaż kompleksowy mat Beka wraz z osprzętem . Na wycenę nie mogłem sie doprosić i dopiero po miesiącu raczyli mi przysłać ofertę. Oferta była ogólnikowa i trzy krotnie zawyżona. Na pytania czemu taka cena to odpowiedz była ze tak wychodzi. Osobiście polecam kupić maty na wyżej wymienionym adres lub u Hennlicha. U Hennlicha kupiłem po takiej cenie 120zl. Ostrzegam jednak ze trzeba sie targować bo ceny oferowane na poczatek siegaja 200zl. Co do sterowania poleca poszukać hurtowni takiej jak Em-Tor Marek Głowacki. Cena o połowe tańsza niż u Hennlicha. Oprócz dobrej ceny fachowa pomoc. Jeśli jednak dogadacie sie z firma Hennlich proszę o potwierdzenie oferty pisemnie. Słownie miałem ustalony cenę na pompę cieplną firmy Wtterkote. Dali mi 40procent upustu na 20kw pompe ale gdy zblizała sie realizacja przectawiciel Pan Grzegorz Zbik z złaska dał mi 25procet.

pozdrawiam

• 1 month później...
Witam mi maty robił pan z Tarnowskich Gór z firmy :spam: ,zresztą całą instalację i pompę powietrzną z rekupuracją człowiek o wiele bardziej kompetentny niż ludzie z Hennlicha z którymi też miałem małe problemy i po zagłębieniu się w temat doszedłem do jednej rzeczy że firma Hennlich nie wykonuje sama prac tylko zleca zewnętrznym firmą.Panowie z T-G mają swoje maty,montaż oraz służą pomocą.No i najważniejsze całkiem rozsądne ceny,polecam...;) Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

Nie wiem po co ta ironia, nie wiem również jakie znaczenie ma kto ile jest na forum. Jestem nowym użytkownikiem oraz od niedawna posiadaczem systemu opartego na matach. Wszyscy wyrażają opinie na temat producentów oraz wykonawców, ale moja opinia wzbudziła jakąś podejrzliwość. Dlaczego mam nie pisać o firmie dobrze, bądź źle jeśli były ku temu powody. To co napisałem wcześniej było wynikiem moich osobistych doświadczeń, z którymi chciałem się podzielić. Z resztą nie jestem przecież jedyny, inny użytkownicy również opisywali oraz wymieniali z nazwy firmy, z którymi mieli problemy bądź byli zadowoleni.

Pozdrawiam

• 5 months później...
  • 5 months później...
Witam,

Od niedawna jestem na razie szczęśliwym posiadaczem mat kapilarnych i pompy ciepła Waterkotte . Na razie pracuje dobrze. Nie wiem czy ktos inny moze podzielić sie wrażeniami jak te maty sie spisują. Czy opcja chłodzenia ktos uzywał jak to sie sprawdza.

Pozdrawiam

James

James,

czy mozesz sie podzielic patentem na montaz np. lamp nastropowych po pokryciu mat tynkiem? chyba, ze masz to jakos inaczej rozwiazane. Nam wlasnie klada na suficie, ktorego nie planujemy podwieszac i wlasnie mamy problem jak pozniej wiercic cos w suficie, zeby nie uszkodzic kapilarow..

Witam,

Co do sufitów to po założeniu mat instalatorzy wywiercili mi kołki do haczykow . Po tym wkręcili je a tynkarze musieli wokół ich obrobic. Wiec lampy beda przymocowana na hakach. Nie wiem czy to Ci cos pomoze. Jesli to nie tajemnica to jakiej firmy masz maty i jaka do tego pompe.

Pozdrawiam

Jamesbonk

Maty mamy BEKA a pompe IVT Geo 312.

Z tymi lampami to znaczy, ze wszystkie masz wiszace i oslonki hakow nie beda mocowane do sufitu? Zwykle nawet lampy wiszace maja taki montaz oprawy, ktory trzeba przykrecic do sufitu. Szczegolnie takie nastropowe, wiec de facto trzeba nawiercic dziure pod konkretna lampe. My mamy na czesci sufitu np plafoniery... i okazalo sie, ze przed tynkowaniem musimy nawiercic na nie dziury pod mocowanie co wiaze sie z tym, ze juz teraz musimy wiedziec jakie to beda lampy.... chyba, ze jest jakis inny sprytny patent?

jak na razie to maty rzucaja nam same klody pod nogi...