Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sie stalo w polskim radiu ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

lump praski

Recommended Posts

Jestem czlowiekiem radiowym - w Stanachi w samochodzie towarzyszy mi radio a w Polsce zawsze towarzyszyl mi w domu bo telewizji z zalozenia nie posiadam. Ale to co daja teraz na antenie komercyjne stacje radiowe w Polsce to gorzej niz dno. Jakies smetne wycia z lat osiemdziesiatych a i to nie najwyzszego lotu, od czasu do czasu pan zapowiada "hiciory" i jezyk, ktory nie razi moze w mtv brzmi jak zgrzyt tramwaju na zakrecie - zreszta te "hiciory" sa tylko takimi z nazwy bo nikt na swiecie ich nigdy nie slyszal, - brak jakiegolkolwiek muzycznego tematu przewodniego stacji - no oczywiscie oprocz " hiciorow" - wszystko podlane sosem reklam.

Jedynie Radiostacja jakos starala sie rownac w gore, ale oczywiscie jakis komercyjniak ja kupil i sie skonczylo w miare prezne i dobre radio i jest totalna k i c h a z reklamami w tle.

Podobno leci jeszcze czasami zeszloroczne rosyjskie disco polo, ale juz do tego hiciora nie dotrwalam....

• Odpowiedzi 243
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze że można pokręcić gałką i już inna stacja leci. :wink:

A moje typowania: trójka i radio Katowice.

Komercyjnych nie za bardzo da sie słuchać bo:

1.wałkują 5 piosenek na krzyż do znudzenia.

2.mają bardzo duży poziom kompresji dynamiki w celu zwiększenia zasięgu (słyszalności),wychodzi z tego taka miazga dla uszu i mózgu.

Poinformowano mnie, ze owszem, istnieje fajne radio j a z z ale od drugiej w nocy - jak kiedys radio wolna europa czy cus jak slowo daje.

A tak na marginesie :roll: :roll: :roll: ci co kreca radiem komercyjnym zamiast zatrudniac prezenterow po znajomosci i koneksjach rodzinnych niech zaczna zatrudniac prezenterki i prezenterow z audiofonicznym glosem ( zapewne znajda sie tacy w 40 milionowym narodzie) i wtedy .......

A tak na marginesie :roll: :roll: :roll: ci co kreca radiem komercyjnym zamiast zatrudniac prezenterow po znajomosci i koneksjach rodzinnych niech zaczna zatrudniac prezenterki i prezenterow z audiofonicznym glosem ( zapewne znajda sie tacy w 40 milionowym narodzie) i wtedy .......

zapewne.

jestem zdruzgotana glebia wypowiedzi ,recepta na sukces i wiara w 40to milionowy narod.

ide wrzucic trojke . dobranoc :D