Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sie stalo w polskim radiu ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

lump praski

Recommended Posts

do Bugalskiego mam stosunek sympatyczny :D

za to nie lubie mlodej Kaczkowskiej...za taka maniere "na tatusia"

i "ciećkający" glosik :)

faktycznie co do Oli mam takie same wrażenie. Szydłoska też mi nie pasuje. Nejman-tragedia.

qrna, czemu ja wciąż słucham 3ki??? :o od ponad 20 lat...

pozdro

• Odpowiedzi 243
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Juz nie zdazylam posluchac Trojki bo musialam zmienic ponownie strefe czasowa - ale jesli jest cos naprawde fajnego w stanach to wlasnie radio a jesli jest cos naprawde pakudnego w Polsce to radiowe stacje komercyjne. Chlam i dno dna. Juz nie mozna gorzej.

Można przecież słuchać niekomercyjnych.Są 4 programy + RM, jest więc w czym wybierać nawet wśród stacji "misyjnych".

Nie wspomnę o komercyjnym radiu internetowym n-Radio nadającym programy tematyczne w systemie DTS od rocka ,przez jazz po klasykę 24 na dobę na niezłym poziomie.

Po co to szaty drzeć? Każdy sklep sprzedaje to, na co ma zapotrzebowanie.

Do Ameryki nam co prawda daleko,chociaż sam często slucham kilku stacji amerykańskich, najczęściej jednak biorę namiary na lokalne rozgłośnie. Wszytko zależy od pory dnia i nie zawsze jest sieczka.

W biednej Polsce też można słuchać spec- rozgłośni 24 godzinnych.

Polecam Classic Radio, nie trzeba nawet chadzać do filcharmonii , żeby duszę i uszy nacieszyć.

Do Filharmonii nie trzeba chadzac a ja mimo to chadzam z wolnej woli i wyboru choc niejednego to strasznie boli ( :D interesujace dlaczego :D ) - wlasnie umknal mi Tankred w Operze Kameralnej - musialam wylatywac tego dnia. A do Filharmonii chadzam regularnie od trzeciego roku zycia bo byly takie Koncerty Cioci Jadzi - klaniam sie nisko Pani Jadwigo.

Nikt nie drze szat tylko wyraza swoja opinie, jak sluchasz lokalnych amerykanskich stacji radiowych nie powinno cie to jakos specjalnie dziwic ani turbowac 8)

.........................

Nikt nie drze szat tylko wyraza swoja opinie, jak sluchasz lokalnych amerykanskich stacji radiowych nie powinno cie to jakos specjalnie dziwic ani turbowac 8)

Lokalne tutaj,lokalne tam,jaka to roznica?

Wiecej gadania,mniej muzyki,albo odwrotnie.

No chyba ze tam sluchasz country,no to tutaj jest z tym tak sobie.

A jesli chodzi tylko o polskie radio i tv tam,to masakra(przynjmniej byla za moich czasow),a byly to czasy pana Jozwiaka w tv i czasy bardzo wybiorczech wiadomosci z kraju.Ciekawe czy pan Jozwiak jeszcze sie pokazuje na antenie?

Ciekawe, ze wkradl sie nagle ni z gruszki ni z pietruszki motyw 'biednej Polski" , choc ani ludzie na tym forum ani komerycyjne stacje radiowe ( te tym bardziej ! ) w Polsce do biednych nie naleza. :D :D :D :D :D :D Lokalna stacja radiowa nie oznacza w stanach polskiej stacji :D :D :D :D :D ani tez muzyki country - bo country to jeden z wielu uprawianych tu gatunkow muzyki. :D :D :D :D

wlasnie umknal mi Tankred w Operze Kameralnej - musialam wylatywac tego dnia. A do Filharmonii chadzam regularnie od trzeciego roku zycia bo byly takie Koncerty Cioci Jadzi - klaniam sie nisko Pani Jadwigo.

Zastanawiam się czy to pustka i próżność, ze niektórzy na zwyczajny "ból ryja" mówią "migrena" ?