Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sie stalo w polskim radiu ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

lump praski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 243
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiam się czy to pustka i próżność, ze niektórzy na zwyczajny "ból ryja" mówią "migrena" ?

No co Ty...Wojtek bez portek

nad Niemnem nie był ??....to się globus nazywa

-Lump nicka masz zajebistego 8) ...pasuje ...pisze- to tak na wszelki wypadek

coby fopa nie popełnić ...

to oswiece.

narod sluchajacy sklada sie z tych co sluchaja reklamy, takiej sieczkowatej muzyki, piotra rubika co pol godziny przez rok, i czasem czegos ambitniejszego.

co poniedzialek rano taka komercyjna stacja robi badanie na grupie sluchaczy swojego radia i wychodzi im, ze:

- piotr rubik to jest klasa, niech leci jak najczesciej,

- reklamy sa fajne, ale zeby nimi nie przerywac piosenek

- im szybciej dj mowi to jest bardziej pro,

- im wiecej fajnych konkursow sms to jest fajniej, bo sie cos dzieje ciekawego

- ani slowa o polityce, bo przeciez kogo to interesuje

- wiadomosci to najlepiej jakby byly z mojego osiedla i kto siedzi na lawce przed blokiem.

itp.

wyciaga sie wnioski i leci taka mieszanka, jakiej chce narod. Misja, gusty? nie generuje przychodu to sie puszcza od 2 do 4 AM.

fajnie?

zdrowka, mrozek1

p.s. jak uslyszalem to od jednego z dyr jednej z radiostacji komercyjnej rece i cycki mi opadli...

btw, pr3 tez juz nie slucham...

Te badania to na czczo , dlatego taki wynik.

No i dobre radio od 2ej do 4ej nad ranem to regularna konspiracja - wnukom bedzie mozna opowiadac i papiery kombatanckie sobie zalatwiac.

Hej, hej, hej hiciory omijajcie gory, lasy, doly.... ale o globusie powinno im przynajmniej tez w tych badaniach wyjsc.....

na piatki zdradzilem pr3 na rzecz niedzwiadkowej listy w ZP.

Kiedys bylo super radio Merkury w Poznaniu (jakies 15lat temu). Nie wiem jakim cudem odbieralo u mnie w domu (jakies 250km w linii prostej), ale odbieralo. Pozniej zmienilem miejsce zamieszkania.

Ciekaw jestem jak i czy w ogole jeszcze sie trzyma RM...

zdrowka, mrozek1

Tzn wino sie dalo, ale muzyki nie .... do tego wystapily zaklocenia w postaci glosu prezentera.......ach, przezycie z rodzaju ekstremalnych. Tak sobie pomyslalam , ze wystepuje ochrona danych osobowych i o miejsce zamieszkania nie nalezy pytac. No a ze cierpie na jet leg i myslenie mi troche zajmuje to zdazono odpowiedziec zanim skasowalam post za co niniejszym przepraszam. A i tak myslalam, ze to Ojczyzna czyli Dojczland.

hmmmm - ja czegoś jednak nie rozumiem... :roll:

może mnie jednak ktos oświeci...bo ja z pokolenia X jestem...i nigdy mi nie przyszło do głowy wymagać czegoś szczegolnego od zjawiska komercyjnego...w jakiejkolwiek postaci... :roll: oczywiście zaskoczenie mozliwe choć jego oczekiwanie jest nonsensowne z założenia...

to jakby pytać ze zdziwieniem (za przeproszeniem :wink: ): a dlaczego ta kupa tak śmierdzi? :roll:

hmmmm - ja czegoś jednak nie rozumiem... :roll:

może mnie jednak ktos oświeci...bo ja z pokolenia X jestem...i nigdy mi nie przyszło do głowy wymagać czegoś szczegolnego od zjawiska komercyjnego...w jakiejkolwiek postaci... :roll: oczywiście zaskoczenie mozliwe choć jego oczekiwanie jest nonsensowne z założenia...

to jakby pytać ze zdziwieniem (za przeproszeniem :wink: ): a dlaczego ta kupa tak śmierdzi? :roll:

zjawisko komercyjne to otwarcie sponsorowane prze pilsnera audycje p. kydrynskiego i pozniejsza ich publikacja w necie. fajne to bylo, przynajmniej w mojej ocenie. Niezaleznie od tego czy sie lubi taki lub inny gatunek muzyki. Natomiast cala istota tego zjawiska wyglada tak:

1. jest osobowosc

2. sponsor daje wartosc dodana do roboty osobowosci i mowi: rob swoje, a my pomozemy (promocja, nowe kanaly publikacji audycji, itp)

3. dzieje sie jak zalozono...

zjawisko komercyjne w postaci radyjka, o ktorym wspomnialem:

1. osobowosc? charakter? no moze jakis jest. Ale jak on dzis wyglada decyduja badania. Jutro bedzie inaczej i nikt sie nawet nad tym nie zastanowi.

2. sponsorzy/reklamodawcy przychodza i mowia - robcie tak, zeby wyciagnac maksymalnie co tylko mozliwe

w otaczajacym nas swiecie wiekszosc zjawisk ma charakter komercyjny. Czasem kulawo przykrywany, czasem otwarcie komunikowany ale jeden jest cel - przyniesienie korzysci wykladajacemu kase. No, ale mozna to zrobic na kilka sposobow...

reklama Mini czy Apple'a sie podobaja? Są fajne reklamy? Wg mnie sa. Ale ile tych slabych? duzo wiecej. A to tylko dlatego, ze prosta (prostacka) komercje zrobic latwiej - ot tajemnica. No i efekt szybszy, bo dzialania inteligentne sie tak nie chca przekladac raz-dwa.

zdrowka, mrozek1

tez z X-ów :)

Jest komercja i komercja.

Mozna dac soie wcisnac kazdy chlam bo to komercja. " Nie wymagam' - slowo klucz.

chyba jednak non kapiśczi :wink:

jak nie lubię "wciskania" to sobie nie daję i już... :wink:

ale też pretensji nie mam do tych z komerchy że próbują sprostac wymaganiom swojej target grupy... :roll:

takie problemy rozwiazuję za pomocą przyczysku on/off i już :roll:

aha - dzieci za słuchanie Eski zamykam w ciemnej piwnicy... i tydzień o wodzie i suchym chlebie - w sposób cudowny kształtuje ich gust muzyczny :wink: 8) :lol: