lump praski 20.05.2008 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Nie ma jesiotra drugiej swiezosci i nie ma placebo czerwonego, kalifornijskiego..... Zdaje sobie sprawe, ze Operai Filharmonia ( ktora lubie draznic co poniektorych swoich rodakow, ktorzy niby juz nie sluchaja disco polo ale mentalnosc im zostala... a ja tam i disco polo poslucham tylko w malych dawkach - czasami jest nawet zabawne ) to sprawa hobbystyczna a nawet fobbytyczna ( od fobii) i wiekszosc slucha czegos tam innego ....chodzi mi o to, ze nawet pop mozna podac profesjonalnie czego najlepszym przykladem jest Hot 93.7 a wiec : 1. prezenterzy i prezenterki o radiofonicznych glosach 2. jesli " najnowsze" hity to najnowsze a nie najstarsze 3. osadzenie stacji w realich -niekonieczie wielkiej polityk czyli nawet zrezygnowanie z wiadomosci co godzina bo co moze sie zmienc przez godzine w polityce rzadu - cos w rodzaju ' co powoduje, ze sie frustrujesz" ale krotko, i bez rozdzierania szat zeby dalo sie posluchac prowadzac samochod albo co powoduje, ze "jestes zadowolony z siebie ii przyjaznie nastawiony do Spoleczenstwa ":D 4. gdzies tak od 9 ej wieczor prezenterka o bardzo milym i glebokim glosie i moze byc polaczenie nostalgii iz koncertem zyczen i Abba moze nawet leciec choc ja slucham " czarnych" glosow bo sa takie, ze swoja skala wyraza wszystko. A ja w swej naiwnosci wlaczam rado w Warszawie a podnosi mi sie krzyk tubylcow " nieeeeee, tylko nie radio....", no, kurna, no. Ide sie wobec tego najesc, napic i jakiejs muzyki posluchac co bede se po proznicy jezor strzepic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.05.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Okrutnie ci wspolczuję tych tubylców.To dobrze , ze cywilizacja zapewnia ci tam czarne głosy.Ale...ty tu gadu , gadu a Filharmonia berlinska płonie.Pewnie Maazel łapki zaciera, bo mu konkurencja nagle siadła, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 20.05.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Ja też kocham Arethę, Raya Charlesa, B.B. Kinga, Tracy Chapman, Mahalię Jackson ale nie mam złudzeń - w polskim radiu ich nie posłucham. Nie ten target. Nie znam nikogo wokół mnie, kto by słuchał tych wykonawców, no to skąd ma sie brać zapotrzebowanie na czarną muzę? U nas gwiazdą soulu jest Edyta Górniak i Natalia Kukulska ( cudne skadinąd głosy, ale nie udawajmy, że czarne ) i to generalnie słuchaczowi polskiemu wystarczy - nie jest tak obce kulturowo jak gospel do którego nawet mój osobisty mąż przekonać się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 20.05.2008 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 No bo przekonujesz go ze zlej strony zacznij od Beyonce w sukni bez plecow - ona tez zaczynala jak wiekszosc czarnych wykonawcow w chorku koscielnym..... ech, nie tylko skala glosow czarnych wykonawcow, ale nowatotorskie arazacje....no i teksty. To lubie - rzeklam - to lubie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 20.05.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 A nie, z przetworzeniem obrazu Beyonce w sukni bez pleców mój mąż nie ma o ile wiem żadnych problemów Z tymi aranżacjami, dotknęłaś czegoś co uważam za największy problem polskiej muzyki - brakuje dramatycznie dobrych kompozytorów i aranżerów. Mnóstwo mamy ślicznych dziewczyn ze wspaniałymi głosami, które odchodzą w nicosć po paru kawałkach, bo te kawałki kiepskie są - a nie można budować kariery na odtwarzaniu starych dobrych hitów, jak Natasza Urbańska na przykład. Nie wiem, czy ogladałaś polskiego Idola - ja byłam zachwycona kreatywnością, ciekawymi aranżacjami, głosami finalistów - co z tego, kiedy nie ma kto im tych piosenek pisać, ponagrywali jakieś pitu pitu... Oczywiscie zdaję sobie sprawę, że piszę nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 20.05.2008 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Oczywiscie, ze na temat - tu zreszta nie wojsko tylko luzna gadka - no, aranzancje polskich piosenek to nieustajace pozne lata siedemdziesiate ...... bardzo mile dla ucha....... Jay Z i Beyonce sie pobieraja - slub i wesele tylko 4 miliony dolarow - skromnie A Barack Obama ma od wczoraj wiekszosc delegatow i nominacje z ramienia Partii Dem prawie w kieszeni. Yes !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 21.05.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ach wiem, teraz ze względu na globalne ocieplenie jest moda na skromne przyjęcia, zaprasza sie rodzine i najblizszych przyjaciół, w sumie nie wiecej niż 700, no góra 800 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.05.2008 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 No a kiedy zaczynali to nikt by za nich 50 Cent-ow nie dal....a teraz hip-hop i rap najlepszy produkt eksportowy. Ale to byla autentyczna muzyka ludzi biednych, bez pracy, bez perspektyw - z housingow, tradycyjnych fortec przemocy i narkotykow. I opowiadali o tym w sposob kreatywny ktory docieral i dociera do ludzi na calym swiecie. . Bo nie wystarczy wyjsc na scene i zaspiewac o milosci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.05.2008 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 jak zwykle, najlepsze to co nie naszełoj kulturotwórcy, radiowi tym razem,i tak nie wiecie co oferuje Teatr KamienicaPAWIEM I PAPUGĄ JESTEŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.05.2008 00:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 No tu ci musze przyznac racje - jesli chodzi o muzyke rozrywkowa to sie zglobalizowalam....ale jakbys troche watku przeryl to bys wiedzial dlaczego.......rozumiem, ze hip hop czy rap moze wydawac sie w Polsce czyms sztucznym czy narzucanym....ale nie w usa. To byla atentyczna tworczosc i muzyka ulicy. tak jak kiedys jazz . Chyba nie mozna miec ludziom za zle ze lubia jazz - choc nie jest to muzyka rodem z Polski. Te piosenki i poezja - tzw urbam poetr y- mowia o czyms co kazdy jakos tam przezyl, przezywa albo przezywac bedzie ...utrata prcy, brak perspektyw, psychiczne dolki, ostre zawirowania uczuciowe...... no i do tego skala glosu, aranzacje..... co ja tu bede gadac... Ale pociesze cie, ze dla mnie i Mickiewicz i Slowacki a takze Krasinski niezlymi raperami byli ..... Fredro zreszta tez - to on mial ta gadke - spusc sie na mnie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.05.2008 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 No tu ci musze przyznac racje - jesli chodzi o muzyke rozrywkowa to sie zglobalizowalam....ale jakbys troche watku przeryl a nie dzampnal do konkuzyn o bys wiedzial dlaczego.......rozumiem, ze hip hop czy rap moze wydawac sie w Polsce czyms sztucznym czy narzucanym....ale nie w usa. To byla atentyczna tworczosc i muzyka ulicy. tak jak kiedys jazz Te piosenki i poezja - tzw urbam poetr - mowia o czyms co kazdy jakos tam przezyl, przezywa albo przezywac bedzie ...utrata prcy, brak perspektyw, psychiczne dolki, ostre zawirowania uczuciowe...... no i do tego skala glosu, aranzacje..... co ja tu bede gadac... Ale pociesze cie, ze dla mnie i Mickiewicz i Slowacki a takze Krasinski niezlymi raperami byli ..... Fredro zreszta tez - to on mial ta gadke - spusc sie na mnie....... za cienka jesteś zebym się na ciebie spuscił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.05.2008 00:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Przeciez i tak ci dynda Odsylam do Aleksendra hr. Fredry . Jak ne odpowiada tworczosc zagraniczna to trzeba sie trzymac rodzimej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.05.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 mowia o czyms co kazdy jakos tam przezyl, przezywa albo przezywac bedzie ...utrata prcy, brak perspektyw, psychiczne dolki, ostre zawirowania uczuciowe...... no ale chyba nie w Hameryce To juz ustalilas - kraj to miodem, zdrowiem, mlekiem i dobra muza plynacy - w przeciwienstwie do lokalnych uslanych zwlokami chodnikow, wsrod ktorych nieliczna pozostala przy zyciu gawiedz tancuje w rytmie disco polo. Takie populistyczne pierdzielenie * * etymologia u Fredry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.05.2008 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ustalilam, ze Polska to dobrze zorganizowane mocarstwo. A Polacy nie uwazja, ze swiat kreci sie wookol nich, uprawiaja wiele gatunkow muzyki i robia bardzo dobre radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.05.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ustalilam, ze Polska to dobrze zorganizowane mocarstwo. A Polacy nie uwazja, ze swiat kreci sie wookol nich, uprawiaja wiele gatunkow muzyki i robia bardzo dobre radio. Hej, a ja juz myslalam, ze zniknelas, a Ty do elity dolaczylas. Gratuluje! Niedlugo wyruszam do kraju nic-nie-wartej waluty. Mam nadzieje, ze sie gdzies trafimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.05.2008 03:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Bylam w Polsce prawie trzy tygodnie - banzyna drozeje w stanach z godziny na godzine - robi sie groteskowo. No, elita moze zostalam, ale domu jeszcze nie zbudowalam....... Przyjemnego lotu - wyjatkowo zimny maj - moze jak przylecisz nie bedzie upalaow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Bylam w Polsce prawie trzy tygodnie - banzyna drozeje w stanach z godziny na godzine - robi sie groteskowo. No, elita moze zostalam, ale domu jeszcze nie zbudowalam....... Przyjemnego lotu - wyjatkowo zimny maj - moze jak przylecisz nie bedzie upalaow. Beda, beda. Ta mokra scierka juz od rekawa... Wysle Ci telefon na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.05.2008 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Oki. W Starbucku na Union ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Oki. W Starbucku na Union ? Nooo... East czy West? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.05.2008 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Aaaa dobre pytanie ..... ja to lubie ten przy akademikach NYU , ale czy to jest east ? No chyba east. Zdzwonimy sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts