Snowdwarf 05.05.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 jedna ze ścian (drewniana) jest bezpoarapetowa. parapety chcę do niej oczywiście wstawić (drewniane, modrzew, lite, gr. 50mm)mam dylemat co do konstrukcjipoczątkowo miały to być nogi stalowe do obudowania płytami GK.ponieważ pojawiła się koineczność zabudowania pod parapetami (w sumie mają miec szerokość prawie 350cm (jeden parapet/półka pod oknami) szafki m.in na switcha i ewentualnie nadajnik do bezp. internetu, zastanawiam sie nad wykonaniem tej konstrukcji z profili do GK lub płyty OSB (22mm).czy ktoś z was robił już takie podpory pod np. blat.zależy mi prede wszystkim na wytrzymałości tej konstrukcji a takzę na nieskomplikowanym montażu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.05.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Gips w polaczeniu ze stala powoduje korozje. Zastosowalbym plyte OSB na ruszczcie stalowym i dopiero plyty g.-k. Podobnie jak przy zabudowie w lazienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts