1kinia1 05.05.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 komentatorzy i komentetorki na STARTbędę wdzięczna za każdą uwagę i poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 15.05.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Hej,Dziennik bez zdjęć to jak kryminał bez trupów. Dawaj foty.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 21.05.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witaj, bardzo Ci kibicuję, ponieważ budujemy podobny domek, wg projektu IDALIA. Zrobiliśmy sporo zmian, np. strop betonowy (nie drewniany) przez co zmienił się wygląd tarasu. Piszesz o nietrfnyhc decyzjach, a jakie to, jesli można spytać? Widziałam zdjęcia Twojego domku w dziale Lista płac i bardzo mi się podoba. Trzymaj tak dalej i będzie dobrze. U nas jest etap tzw. surowy zamknięty (docieplenie zewnętrzne + hydraulika) wkrótce rusza elektryk. Pisz co dalej i dawaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 21.05.2008 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 dziękuję bardzo za miłe słowa - właśnie dziś zabiorę się za dziennik - zdjęcia już wybrane - z ponad 1000 wybrałam 100 - teraz tylko pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.05.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witaj Kiniu, bardzo ładne zdjęcia I podziwiam Cie, że chce Ci sie teraz wracać do początku i zakładać dziennik Mamy podobne zmiany do Twoich, tzn. jedna łazienkę zamiast dwóch, zamurowane jedno okno tarasowe oraz przejscie między pomieszczeniem gosp. a garażem. Zamiast tego zrobiliśmy dodatkowe drzwi do garażu, wejscie z ganku na prawo. Można będzie bez wychodzenia na zewnątrz przenieść zakupy z samochodu. Na tarasie mamy tez dwa słupy (betonowe). W naszym projekcie był kibelek "pośrodku salonu" więc też go wywalilismu Ale co w zamian W zasadzie nie mamy tzw. kibelka dla gości Za to w pomieszcz. gosp. wstawimy dodatkowy aby móc korzystać gdy wpadamy w kaloszach z ogrodu Jak u Was to rozwiązaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 25.05.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 hehe to naprawdę duzo mamy wspólnego bo u nas w pom gospodarczym też ma stać kibelek - tzn. ja tego nie chcę, raczej druga strona - ale tak właściwie, przyznaję - to dobry pomysł... chce mi się - chyba najbardziej z zazdrości że inni potrafią się zmobilizować i zorganizować a ja jestem taka rozwalona że nie potrafię. dzięki za miłe słowa.. czy zdjęcia nie są zbyt duże? tak sobie myślę że chyba muszę je trochę pomniejszyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.05.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 ja buduję inny, w dodatku nic nie zmieniałam, ale kibicować mogę, prawda? te ostatnie zdjęcia to stan aktualny? czy mam czekać na reszte z tego tysiąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 26.05.2008 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 jasne że kibicować możesz! nie, to nie stan aktualny - jeszcze ok 80 zdjęć czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 no to daj chociaz ostatnie z tych 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.05.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zdjęcia mogą być trochę mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 27.05.2008 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 już są mniejsze - mam nadzieję że teraz dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.05.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 są superowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 jak to prądu nie ma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksanka 02.06.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam! Bardzo podoba mi się Twój domek. My dopiero zaczęliśmy. Co do sąsiada współczuję Będę zaglądać do Twojego dziennika . Pozdrawiam R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 02.06.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Kiniu, pamiętasz może jakie masz klamki okienne? Będziemy mieć okna z Oknoplastu, kolor orzech właśnie, a Twoje są bardzo ładne Co do betonowego płotu przecudnej urody, to też taki mam, częściowo betonowy a częściowo z szarej cegły (stan zastany). Po 5 latach walki wyglada tak: http://images31.fotosik.pl/146/02c4aa556a449908m.jpg pokryty słomianą matą i winobluszczem trójklapowym. oraz tak: http://foto.onet.pl/7nqfr,igwrgqhgga4s,eaicc,u.html (to z lewej strony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 16.06.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Gratuluję ! Bardzo fajny dom. Podobają mi się szczególnie okna orzech (profil koncept czy inny?) ze srebrnymi klamkami.Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 17.06.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 jak to prądu nie ma??? witam, dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim dziennikiem i za miłe słowa. no prądu nie mamy cały czas - ma być ponoć w lipcu-sierpniu... cały dom wybudowaliśmy na przedłużaczu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 17.06.2008 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 agakz - piękny macie ogród - taki tajemniczy - mi też bardzo zależy na tym żeby nasz taki był - powiedz jak ułożyliście tą cegłę na tarasie? - na zwykłą zaprawę? pod spodem jest beton czy piasek?jęsli chodzi o płot obrośnięty bluszczem - to dobry pomysł jeśli płot jest twój - gorzej jak jest własnością sąsiada - nie wiem czy nasz zgodziłby się na takie coś.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 17.06.2008 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 jeśli chodzi o okna - profil mamy ten najprostszy z możliwych - taki kanciaty - ale jak się nazywa muszę sprawdzić. co do klamek - były tylko takie - nie przypominam sobie żebyśmy mieli jakieś do wyboru..są na zdjęciach reklamowych oknoplastu w gazetach - nie brałam innych pod uwagę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 17.06.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 agakz - piękny macie ogród - taki tajemniczy - mi też bardzo zależy na tym żeby nasz taki był - powiedz jak ułożyliście tą cegłę na tarasie? - na zwykłą zaprawę? pod spodem jest beton czy piasek? jęsli chodzi o płot obrośnięty bluszczem - to dobry pomysł jeśli płot jest twój - gorzej jak jest własnością sąsiada - nie wiem czy nasz zgodziłby się na takie coś. pozdrawiam Cegła była kładzina tak, ze na stary beton szła posypka - gruz, piach a potem sucha zaprawa z piaskiem - tak jak się kładzie kostke pozbrukową. Ale zwykła cegła jest bardzo krucha - nasza sie łuszcy cały czas. Co do bluszczu na płocie, to ja nikogo nie pytałam Założyłam, że płot z mojej strony to nasza sprawa. Mnie też nikt nie pytał robiąc betonowe cudo. No, dokładniej to moich poprzedników, bo myśmy już tak kupili. Jeśli płot jest równo w granicy działki, to na pewno jest wspólny, chyba, ze jest na terenie sąsiada. Ale i tak sobie nie wyobrażam, żebym musiała patrzeć na beton, bo sąsiad mi każe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts