Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze - do Odważnych świat należy.. - dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj, dopiero się natknęłam na Twój dziennik i z przyjemnością przejrzałam.

A tak z autopsji, nie bedziesz żałować szuflad w kuchni, zwłaszcza na talerze, mam kuchnię z ikei i szuflada z talerzami jest obok zmywarki, odpadła mi gimnastyka przy schylaniu się do wyładowania i w górę do szafki, wg mnie układ idealny, przy wyciąganiu również wygodnie, chyba ze jesteś b.wysoka -ja mam niecałe 170cm ( w nowym domu na dole będą same szuflady, oprócz tej ze śmietnikiem - na garnki to też dobre rozwiązanie, wszystko od razu widać i nie trzeba nurkować)

pozdr

kiniu!

Podłoga - totalny odlot!!!!! PRZEPIĘKNA!!!!!

Możesz zdradzić, w jakiej cenie jest taki dąb? I ile kosztule położenie z wszystkimi zabiegami pielęgnacyjnymi?

My planujemy dechy świerowe, ale troszkę się boję, że za miękko będzie. Twój dąb mnie powalił. Ma przepiekną barwę!

Ogólnie wyłania się piękny domek!

Co do Twoich rozmyslań odnośnie zdjęć i dziennika: mam dokładnie takie same wątpliwości. Zdarza sie, ze ludzie usuwaja zdjecia bo okazuje się, ze ktos ukradl ich pomysly i publikuje w papierowych gazetach jako swoje. To boli.

A z drugiej strony umieszczanie historii wlasnych domow tak wiele uczy innych. Gdyby nie to forum bylabym zielona jak groszek. Chocby Twoja fazowana decha na podlodze ( w której nadal i nieodwolalnie jestem zakochana :) ) . Wiesz ile sie trzeba nameczyc, zeby w sieci znalezc dokladnie takie ujecie, jak to ktore pokazujesz u siebie. Zeby bylo widac jak deski sie lacza, jak gleboka jest faza.

Byc moze pokazywanie zdjec odziera troche z prywatnosci, ale to jak z dziecmi, gdy je mamy, to chetnie je pokazujemy innym, bo to nasze, kochane, najlepsze, w przypadku domow wypracowane, z reguly wielkim nakladem sil i srodkow.

Tak, ze moim zdaniem warto (heh, kiedy ja zaloze moj dziennik :) ), choc podgladaczy z nieczystymi zamiarami pewnie nie brakuje. Uroki sieci. To tak jakby sie posiadalo kilka tysiecy (milionow) wscibskich sasiadow.

• 2 weeks później...

deski wyszły Ci pięknie!!! zazdroszcze olejowanych dech-...tez bedziemy robić ale z sosny... (cena)

tapeta do sypilani to nawet sama rozważalam tą taka kwiecista w delikatne kwiaty a tło w białe cegiełki- ja chciałam to dać na 1ścianę nad schodami-...

mam zapisane, nie wiem co wybiore ale ta mnie zainspirowała!!!

jeśli chcesz tapeta czarno-biało - srebna to:

nie dawaj takiej gdzie tło jest czarne- będzie za ciemno

nie dawaj też takiej na której b.dużó się dzieje- dostaniesz oczopląsu- a pamięaj że kilka razy dziennie bedziesz to oglądać!!

najlepiej jakąś taką umiarkowaną, spokojną, koniecznie z jasnym tłem i nie przedobrzoną- wybrać wzór niestety musisz juz sama!

pozdrawiam świątecznie i samych miłych chwil w gronie bliskich-..to nic że nie w TYM domu, spokojnie, na zajączka Wielkanocnego napewno zdążycie!!

• 3 weeks później...

Witam

Wpadłam z rewizytą :D

Widzę, że budowa już jest bardzo zaawansowana. W takim stanie spokojnie można już mieszkać. Kiedy wprowadzałam się do obecnego mieszkania miałam położone tylko panele w pokojach, płytki na przedpokoju i zrobioną łazienkę (bez łazienki mieszkać się nie da). Więcej nie miałam nic. W kuchni nie miałam nawet podłogi, bo chciałam ją dopasować do mebli, na które musiałam bardzo długo czekać z przyczyn jak najbardziej prozaicznych - wypłukałam się z pieniędzy na amen.

Ale i tak byłam zadowolona. To co miałam zapłacić za wynajem odkładałam na urządzenie własnego mieszkania i tak powolutku urządziłam wszystko. A ile miałam czasu na rozmyślania co kupić i gdzie postawić :D

dziękuję wszystkim za miłe słowa i porady -

Dorfi - pocieszyłaś mnie że bez kuchni i innych mniej istotnych rzeczy w domku da się przeżyć. ostatni weekend spędziliśmy w nowym domku - szorowanie, mycie , sprzątanie, odkurzanie.. i naprawdę nie chce się z tamtąd odchodzić - jest już cieplutko - mamy już telewizor, czajnik, wodę.. coraz bardziej jak w domku a nie jak na budowie pełnej kurzu i pyłu betonowego... pozdrawiam

Asia&Dominik - tyle tych kibelków się naooglądałam że już nie wiem co pisać - powiedz mi - kupowałaś swój kibelek na allegro u synio? jak wygląda on jakościowo? on najbardziej mi odpowiada i z wyglądu i cenowo. pozdrawiam

hahaha :D jasne że się gniewam, nawet gdyby był bezimienną chińszczyzną to i tak nadal by mi się podobał! (ale najpierw skrzętnie sprawdziłam czy nie jest haha) tak kupiłam na allegro(synio-linea blue), jakość absolutnie bez zarzutu, co prawda tego jak się będzie sprawował jeszcze nie wiemy bo wciąż stoi w kartonie :o

dzieciaki nasze Tosiek i Nelka mają dwa lata i nieżle nam teraz dają popalić :D

pozdrawiamy

ps kocham waszą podłogę, deski są piękne!

jezu! jesteś następną która ją kocha.. zresztą na czele fanklubu jestem ja - na początku bałam się o jej użytkowanie - teraz nawet mojego bąbla wpuszczam na nią samochodzikiem na pedałki - nic się nie dzieje..

Ale ja byłam druga ;)

PS. Nadal ją kocham.

no własnie o tobie myślałam. a twój dziennik kiedy obejżymy?

pozdrawiam

Hmm, dobre pytanie, wciaz sie zastanawiam czy go zalozyc. A w zasadzie byloby juz o czym pisac. Podobno 29 grudnia uprawomocnilo sie nasze PnB. Na wiosnę podobno mamy zacząc. I podobno to jednak sprawa dla zwyklych ludzi. :)

A ja zamiast pomyslec o koparkowym, humusach, ogrodzeniach i innych potworach rozliczam wysokość stropu i legarow pod deski wlasnie. Normalnie obsesja jakas :)