sure 13.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A jeszcze jeśli chodzi o przemyślenia na temat zamieszczania w dzienniku zdjęć swoich domów, to pewno jest tak, że są rózne granice prywatności. Dla jednego to jest pisanie dziennika dość bogatego w treść, ale z malą ilością zdjęć, ktoś inny chętnie dzieli sie na forum wszystkim, z czego jest dumny i co mu się podoba, a cała rzesza budujacych pewnie nigdy nie założy wirtualnego dziennika budowy. Jedno jest pewne, nie można tutaj odgórnie ustanowić żadnej "normy", kazdy ma swoją wlasną granicę . Ja tam się cieszę, że istnieje takie miejsce - jest dla mnie dużo lepszym źródłem inspiracji, niż czasopisma na przykład. No i łatwiej dostępnym, przez jedno kliknięcie. I poradzić się można, wysłuchanie wielu opinii pozwala sobie wyrobić własny pogląd na daną sprawę... Masz bardzo fajny domek, 1kinia1, choc inny niż mój, zapowiada się bardzo sympatycznie. Z prądem za to miałam podobne doświadczenia, do zeszłego miesiąca pożyczaliśmy od sąsiada, az postanowiłam zadziałać w tej sprawie osobiście. Teraz już prąd mamy... pozdrawiam ciepło, będę kibicować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw7 18.01.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Hej KiniaNapisz gdzie zamawialaś te dechy, cena mnie dobija ale są piękne,pozdrawiamaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 19.01.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 http://www.tartak-racot.com.pl/ adres do producenta i wykonawcy dech. jak na razie bez zastrzeżeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw7 20.01.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 03.02.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 kiniu! Śliczna łazienka się wyłania! Ja własnie dziś zamówiłam szarości da naszej Co do fioletu w sypialni to uważam, że dobry wybór bo ja mam obecnie fiolet i bardzo dobrze mi z "nim" A biały jest pięknym kolorem i ja też raczej na niego postawię, choć kto wie, co mi jeszcze do głowy strzeli Czekam na zdjęcia i sama obiecuję, że w koncu trafię też do siebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 03.02.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Jeszcze chciałam dodać, że łazienka jest nie tyle śliczna, co - PRZEŚLICZNA!!! A jak będzie skończona to pewnie powali na kolana Trzymaj się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 04.02.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Piękna łazienka . ja też poleciałam na szaro Kinia z mojego doświadczenia tylko jeszcze tyle, że przekonałam się, że łazienki w ciemnych bądź szarych kolorach bardzo zyskują dzięki światłu - w jasnych tak nie widać lamp i różnych światełek, które dopiero na takim tle można właściwie wyeksponować pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 04.02.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 dziękuję za słowa wsparcia i porady. myślę że nowe fotki będą koło niedzieli jak po malarzu zdążę ogarnąć. łazienka też wygląda trochę lepiej z pomalowanymi ścianami.. gorzej z tą fioletową sypialnią - oczywiście to było do przewidzenia że kolor nie wyjdzie taki jak miał być - zamiast brudnego różo-fioletu jest taki bardziej denaturowy. no i w pokoju synka też jakaś żarówa z zielonego wyszła + niebieski. pokoju nr 3 jeszcze nie widziałam ale ponoć względnie (jasny beż z dekorala). jedyny kolor z którego jestem w pełni zadowolona to szary w korytażyku i holu.. no i biały wyszedł jak biały... pozdrawiam i pędzę zobaczyć co u was dziewczyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 12.02.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Trafiłam na Twój dziennik dopiero teraz, ale z przyjemnością sobie przejrzałam Ładny domek Ci wyrósł. Bardzo jestem ciekawa - pewnie pisałaś potem o tym, ale nie doczytałam - jaką wybrałaś tapetę do sypialni. Mnie się szalenie spodobała ta, którą podpisałaś: "ta pierwsza wpadła mi w oko: " Jest cudowna. Właśnie kombinuję, gdzie mogłabym takie cudo mieć - niestety dom buduję sporo ale jakoś strasznie mało w nim ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 16.02.2009 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 witam saraha,niestety albo stety nie wybrałam tapety do naszego domku żadnej. jakoś tak mi się odwidziało - stwierdziłam że jak już trochę pomieszkam i oswoję się z tymi ścianami to wtedy będzie najlepszy czas na zmiany i czas na decyzje i wtedy coś sobię przykleję - tak dla odmiany...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 16.02.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 witam. na początku dołącze do wszystkich achów i ochów.... domek na pewno będzie prześliczny i najważniejsze, że będzie Wasz!!!! Mam jedno małe pytanko odnośnie drzwi zewnętrznych (jeśli odpowiedź była wcześniej, to przepraszam że nie doczytałam...) jaka to jest dokładnie firma i kolor, no i cena!!!! Też mamy okna i bramę w orzechu, a teraz szukamy drzwi (to ciekawe, ale jak byliśmy u przedstawiciela oknoplastu, to też zaproponowali nam bramę z krispola...) Z góry dziękuję i pozdrawiam. Życzę samych udanych wyborów!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 17.02.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 drzwi są orzechowe PCV - robiła nam je lokalna firma z Grodziska Wlkp. - Pardo - są bardzo solidnie wykonane - na razie nie mam rzadnych zastrzeżeń - kosztowały chyba - jak sobie dobrze przypominam 2900 z montażem - Oknoplast za podobne drzwi zaśpiewał ponad 5000 zł - wiem że pewnie lepsze profile czy wypełnienia - ale po co mi one za taką kaskę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 17.02.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Mnie też się podobają Twoje drzwi zewnętrzne! Chciałabym tylko jeszcze z bocznymi naświetlami, nawet widziałam gdzieś w okolicy coś podobnego. Też chciałam robić w Oknplusie, bo nie wiem, gdzie u nas mogłoby być taniej a równie porządnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 18.02.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 o ile się nie mylę takie drzwi z naświetleniami ma Celt - kupował w oknoplaście chyba - zajżyj.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 19.02.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam przypadkiem znalazłam Tw.ój post o parapetach w orzechu - szukam własnie niedrogich parapetów, które pasowałby by do orzechowych okien - możesz mi zdradzić Twoje źródło ? Z góry dziękuję i pozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 19.02.2009 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 są to parapety z płyty MDF - nie wiem jak się producent nazywa - oferują je sprzedawcy okien z Oknoplastu Kraków. parapety fajne, niedrogie i ładnie współgrają z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 19.02.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Bardzo fajny dziennik! Lubię dużo fotek. O deskach nie będę się powtarzać - CUDO.Twoja podłoga przelała kroplę na olej, jeszcze się wahałam czy aby nie lakier.Czy możesz wyjaśnić jak to jest: olej i póżniej wosk? Łazienkę masz oczywiście w płytkach,które wymyśliłam dawno temu Namiętnie szukam jak najtańszych.Na razie mam w Cermagu IIgat za 59zł/m2.Chyba dobra cena.Łączy nas jeszcze jedno: "kobieta zmienną jest".Od lat marzyłam o kuchni prowansalskiej.A tu nagle zaczynam kombinować co by to było, gdyby....Właśnie, kuchnie na Twoich fotkach ,miodasek.Albo lakierowane, też fantastyczne.Jedyne i bardzo ważne co przemawia do mnie za kuchnią prowansalską to, to że klasyka będzie wygladać za parę lat dobrze, albo i bardzo dobrze ,a lakierowana kuchnia za parę lat może być bambrejewem.Przeglądam więc WERANDY i nie mam pojęcia co zrobić z kuchnią.Szkoda że nie ma kuchni w Almi Decor,bo pewnie taką bym zrobiła.Pozdrawiam i czekam na następne posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 20.02.2009 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 jankama - odpisałam u ciebie w komentarzach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmi6 20.02.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam! Jestem tu nowa. Przeczytałam Twój dziennik, domek oczywiście piękny! Na wiosnę zaczynamy budowę Polluksa to "brat" Idylli, różni sie tylko usytowaniem garażu. Zauważyłam, że zmieniłaś wielkość okna w kuchni, wygląda dużo lepiej niż w projekcie. Możesz podać wymiary? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 22.02.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam!Kinia obejrzałam sobie Twój domek- pięknie! Wypoczynek w salonie- śliczny, drewno na podłodze- rewelacja! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts