mika1212 22.02.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Hej! Kochana mam pytanie w sprawie zwrotu podatku VAT, od czego trzeba zacząć. Domek śliczny, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 24.02.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 No droga koleżanko wpadłam z rewizyta i jestem w szoku jak u ciebie domowo się zrobiło ślicznie.... oglądałam tez stoły, komódki z dhl które masz w dzienniku no boskie ....powiedz mi czy widziałaś je na zywo?Wiem ze w poznaniu jest ich oddział byłas tam może?spytałam bo widze ze z wielkopolski jesteś...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 24.02.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 no wybieram się do tego DLH pod Poznaniem. te ich drzwi wewnętrzne mi się strasznie podobają - ceny też mają niczego sobie - a okleiny naturalne... tak bym chciała jakieś proste drzwi w naturalnych okleinach... meble też mnie u nich interesują i jeszcze forniry.. wszystko mają fajne. jak dotrę to może fotki uda mi się zrobić - co ciekawe na forum nikt sie nie odzywa - nikt nie był w DLH? pozdrawiam a te wasze schody - świetnie wyszły - zresztą wogóle to postępy co chwilę jakieś u was widzę. u nas zastój. i to konkretny. i nie ma nadziei na dalsze prace. szukam kibelka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanicka 24.02.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Wczytałam się w Twój dziennik budowy..piękny dom...świetne aranżacje ....co do wytroju to zupełnie w moich klimatach i kolory jak i reszta....mam pytanie gdzie i ile kosztował was zestaw do salonu, jaki typ płytek masz w łazience...bardzo mi się podoba szarość w połączeniu z drewnem w kolorze wiśni... Pozdrawiam i życzę sukcesów w realizacji planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 25.02.2009 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 mika1212zacznij od znalezienia faktur które chcesz odliczyć. następnie wydrukuj sobie spis materiałów które można odliczyć. http://www.pit.pl/att/wykaz_materialow_budowlanych.pdfnastępnie szukasz po numerze PKWiU czy możesz i wypełniasz formularz do US pozycja po pozycji.poczytaj sobie tutaj: http://www.pit.pl/budowlana-vat/index.phpmasz tam formularze i czytelne instrukcje.jeśli nie masz PKWiU na fakturze to najlepiej wpisać sobie w google (np. pianka PKWiU) i na pewno dowiesz się jaki ma numer, a później to już tylko sprawdzasz w spisie czy możesz i już.najgorzej jest znaleźć PKWiU i dowiedzieć się czy można odliczyć czy nie. wypełnianie wniosku to już z górki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 25.02.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 witam jjanicka,fajnie że ci się u nas podoba - płytki to Nord Ceram Charisma Bornit kolor asphaltgrau dekory to cokoły - albo cokoły to dekory. na temay kanapowe napiszę na priw.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmi6 25.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam! Jestem tu nowa. Przeczytałam Twój dziennik, domek oczywiście piękny! Na wiosnę zaczynamy budowę Polluksa to "brat" Idylli, różni sie tylko usytowaniem garażu. Zauważyłam, że zmieniłaś wielkość okna w kuchni, wygląda dużo lepiej niż w projekcie. Możesz podać wymiary? Pozdrawiam Witam ponownie. Jeszcze raz proszę o te wymiary, jeśli możesz sprawdzić?. Muszę podjąć decyzję, a wielkość Twojego okna wydaje mi się w sam raz. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 25.02.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 przepraszam ale całkiem zapomniałam ci odpisać - ich wymiary to: 180*200. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmi6 25.02.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 dziękuje, ale wys.180? trochę za dużo mi się wydaje, a może się mylę?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 26.02.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 aż zwątpiłam ale wysokie są na 2 metry a szerokie na 1,8 - zresztą sprawdziłam na początkowych zdjęciach widać że są wysokie na 10 bloczków - ytong ma 20 cm wys., a szerokie na 3 bloczki - czyli 60 cm szerokości ytonga. no wysokie są - trzeba wskoczyć na drabinkę by je umyć - na zewnątrz to już wogóle jak myję to Spider Women ze mnie... drabinka nie starcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmi6 27.02.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Chyba Cię jeszcze pomęczę z tymi oknami, ale już wiem o co chodzi. Na pewno podajesz mi wymiar okien w salonie a mi chodziło o okno w kuchni. Osobiście wyrzucam jedno z tych okien z salonu a to przy stole powiększam do 200*200, a może nawet do 230, ciężko się zdecydować.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 02.03.2009 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 asmi6,nie wiem co sobie wkręciłam że chcesz wymiary okien w salonie - w kuchni mamy - 140/210.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 03.03.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witam śliczny domek - pozwolisz, że będę częściej teraz zaglądać my też chcemy wprowadzić się do niewykończonego domu, jak to wyjdzie, czas pokaże ale z tym prądem - jest przesada nie da rady nic szybciej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 06.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dołączam się do kibicujący. Będę z zaciekawieniem patrzeć na przebieg i rezultat prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 06.03.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 witam, i dzięki. coraz was więcej - a ja najbardziej obawiam się tego że prace stanęły w miejscu i nie wiadomo kiedy ruszą... marzenia są zbyt kosztowne. czekamy na prąd - a później to już wprowadzamy się do tego co jest - jeszcze wypadałoby kupić WC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 06.03.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nieważne, że nieskończone, ważne że na swoim. Będzie dobrze, a kibelek chyba by sie przydał. Nam najprawdopodobniej też pieniędzy nie starczy, a mieszkania nie będzie nam się opłacało sprzedać, z powodu kryzysu, więc wprowadzimy się jak się tylko da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 06.03.2009 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 prawda jest taka że należy się cieszyć z tego co się ma - a ja cieszę się bardzo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 07.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 no to i ja sie wprosze do xaszych dyskusji i wiernie bede sledzic wykanczanie domku nie chce powtarzac ale dechy pikne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 08.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Bardzo mi się podoba Twój dziennik. Nasz domek jest poki co w stanie surowym, ale wypadałoby się rozejrzeć za wykończeniem, tyle, ze... zupełnie nie mam zmysłu plastycznego ani wyobraźni. Więc oglądam.... a szarości mnie zainspirowały. Mam pytanie: te ciemne płytki w salonie, obok desek jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 09.03.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 płytki na podłogach mamy wszędzie tekie same - kuchnia, kawałek salonu, hol, korytażyk - sprawują się dobrze. mam czarną i grafitową minimalną fugę więc ten problem już odpada. gorzej było z cokołami - trzeba je docinać bo nie mają takich gotowych a płytki tną się nieciekawie. jeśli chodzi o użytkowanie - trochę mnie wkurza że widać na nich wszystko - jak się wejdzie w brudnych lub zakurzonych butach to widać ślady - wczoraj potraktowałam je octem i zniknął problem kurzu takiego typowo budowlanego - teraz naprawdę ładnie się błyszczą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts