1kinia1 09.03.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 witam googulek,serdecznie zapraszam do dyskusji - zwłaszcza że gusta mamy podobne - tylko u ciebie tak cieplutko jest w domku - a mój taki zimny... [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 jaki tam zimny! zobaczysz jak zamieszkasz i wszedzie bedziesz zostawiac slady swojej osobowosci! u nas przestoj budowlany dlatego wkleilam zdjecia z obecnego mieszkanka, moze dlatego masz wrazenie ze u mnie cieplutko widzialam ze podobaja ci sie ''kamyki'', ja wlasnie robie remont w obecnej lazience (tzn maz robii ) i takie cos polozylam na scianach - wyszlo pieknie! wkleje ci zdjecie bo nad umywalka mam juz skonczone. Mysle ze w przyszlym domku wyloze podloge w lazience - no moze tylko w prysznicu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manissan 09.03.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Super pomysły, super realizacja Naprawdę mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 10.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 KINIA, dodalam do swojego dziennika zdjecia mojej lazienki w mieszkaniu, wylozonej czesciowo w kamyczkach. Lubisz?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 10.03.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Z ciekawości pytam udało się z lampą do łazienki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 10.03.2009 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 no właśnie.. - pan napisał że na razie tej podwójnej nie mają - mam nadzieję że wkrótce bedzie - bo ta właśnie mi się podoba - no i jej cena..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 16.03.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam i od razu dołączam do zakochanych w Twojej podłodze CUDO. Widzę, że połączyłaś drewno z ciemnym grafitowym(?) gresem, szukałam takiego połączenia, bo też to u siebie planuję . Wyszło przepieknie, gratuluję. Mogłabym wiedziec co to za gres? I jeszcze pytanko zwiazane z oknami. W jakis sposób zostały zamontowane rolety? Widziałam na poczatkowych zdjeciach, ze stanowiły one "część" okna, a potem zostały ładnie "ukryte". Przy zdjeciach stanu surowego otwartego nie doszukałam sie jakichś specjalnych "otworów" w nadprożach, więc prosze o oświecenie,co to za system rolet, tym bardziej, że bliska jestm podjeciu decyzji o zakupie okien z Oknoplastu Kraków P.S. Szara kanapa w salonie też jest zarąbista:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 17.03.2009 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 dziękuję za miłe słowa - fajnie tak jest przeczytać że coś co nie daje ci spać po nocach później ktoś podziwia i mu się podoba. jeśli chodzi o nasz gres to Iridium Paradyża - jedynym mankamentem tych płytek jest fakt iż nie produkują do nich cokołów i trzeba je przycinać a tną się nieciekawie. są takie troszkę chropowate i to przez te kropki płytka nie łamie się prosto tylko brzegi są takie poobrywane. wogóle żałuję że cokołów nie dałam drewnianych - bo lepiej je utrzymać w czystości - ale z drugiej strony - nasz domek już stoi trochę czasu i wygląda na suchy a mimo tego listwy w salonie w niektórych miejscach zaczęły się wyprężać i odchodzić od ściany - nie wiem czy to wina drewna czy wilgoci w domu.. acha - co mi się bardzo podoba w tych płytkach - mają na sobie takie brokatowe kropki - w świetle słońca fajnie to wygląda - fajowo sie błyszczą - fugę mamy czarną i grafitową na 1 mm (nawet w miejscach gdzie jest ogrzewanie podłogowe) i nic się jak na razie z nimi nie dzieje. co do okein - w fazie budowania domku nie robiliśmy rzadnych wpustów na rolety - okna są pomniejszone o szerokość rolet - jeśli jesteś w fazie budowania otworów okinennych to możesz dopasować sobie dziury do wysokości jakiej chcesz okna minus rolety - ogólnie u nas jest to dość skomplikowana sprawa bo w przyszłości nad okanmi marzy mi się atrapa takiej drewnianej belki - i wtedy ta atrapa zasłoni to co teraz widać - ale to co jest teraz też źle nie wygląda - tylko trochę okna wydają się nieproporcjonalne.. a belki nie wiadomo kiedy będą.. ale namieszałam - mam nadzieję że widać w tej wypowiedzi jakiś sens.. pozdrawiam - jeśli napisałam coś niejasno to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 17.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 dziękuję za miłe słowa - fajnie tak jest przeczytać że coś co nie daje ci spać po nocach później ktoś podziwia i mu się podoba. jeśli chodzi o nasz gres to Iridium Paradyża - jedynym mankamentem tych płytek jest fakt iż nie produkują do nich cokołów i trzeba je przycinać a tną się nieciekawie. są takie troszkę chropowate i to przez te kropki płytka nie łamie się prosto tylko brzegi są takie poobrywane. wogóle żałuję że cokołów nie dałam drewnianych - bo lepiej je utrzymać w czystości - ale z drugiej strony - nasz domek już stoi trochę czasu i wygląda na suchy a mimo tego listwy w salonie w niektórych miejscach zaczęły się wyprężać i odchodzić od ściany - nie wiem czy to wina drewna czy wilgoci w domu.. acha - co mi się bardzo podoba w tych płytkach - mają na sobie takie brokatowe kropki - w świetle słońca fajnie to wygląda - fajowo sie błyszczą - fugę mamy czarną i grafitową na 1 mm (nawet w miejscach gdzie jest ogrzewanie podłogowe) i nic się jak na razie z nimi nie dzieje. co do okein - w fazie budowania domku nie robiliśmy rzadnych wpustów na rolety - okna są pomniejszone o szerokość rolet - jeśli jesteś w fazie budowania otworów okinennych to możesz dopasować sobie dziury do wysokości jakiej chcesz okna minus rolety - ogólnie u nas jest to dość skomplikowana sprawa bo w przyszłości nad okanmi marzy mi się atrapa takiej drewnianej belki - i wtedy ta atrapa zasłoni to co teraz widać - ale to co jest teraz też źle nie wygląda - tylko trochę okna wydają się nieproporcjonalne.. a belki nie wiadomo kiedy będą.. ale namieszałam - mam nadzieję że widać w tej wypowiedzi jakiś sens.. pozdrawiam - jeśli napisałam coś niejasno to pytaj Wszystko jasne Dziękuję za wyczerpujaca odpowiedź. Co do okien to niestety nie mam już mozliwiści powiększenia otworów okiennych, bo domek już sobie stoi i czeka, aż inwestorzy zdecydują się na jakieś okna Na poczatku nie bralismy pod uwagę rolet,ale Twoje przypadły mi do gustu i okna wcale nie wygladają nieproporcjonalnie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 17.03.2009 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ogólnie temat rolet jest dla mnie tematem drażliwym - zamawiając je byłam pewna że będą w kolorze okien - tydzień po zamówieniu zadzwonił pan od okien i pyta jaki kolor do rolet wybieram bo mają albo brązowy albo brązowy nie lubię naszych rolet... ładniejsze są te w kolorze okien - a ty jakie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 17.03.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ogólnie temat rolet jest dla mnie tematem drażliwym - zamawiając je byłam pewna że będą w kolorze okien - tydzień po zamówieniu zadzwonił pan od okien i pyta jaki kolor do rolet wybieram bo mają albo brązowy albo brązowy nie lubię naszych rolet... ładniejsze są te w kolorze okien - a ty jakie planujesz? Jak to? Tylko brązowe rolety mają? Dziwne. Moje okna mają być w kolorze złoty dąb od zewnątrz, a od srodka bedą białe. Doszłam do wniosku, ze taki zestaw kolorystyczny bedzie najlepszy...Dziś w pracy koledzy przekonywali mnie ze nie powinnam inwestować w rolety i weź tu człowieku bądz mądry A jezeli nie jest to tajemnicą, to czy mogłabyś napisać o ile zwiekszyła sie cena Waszych okien z roletami w porównaniu z ceną okienek bez rolet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 18.03.2009 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 no z tym kolorem rolet to tak wtedy było - to było 2 lata temu w małej mieścinie - ja byłam pewna że będą one w kolorze okien więc wogóle na ten temat nie było z panem dyskusji - ale wydaje mi się że jest tak że oknoplast robi okna ze skrzynkami pod rolety a rolety montuje już podwykonawca - i to od niego zależy jaką ma kolorystykę. dziwne! zapytaj jak to jest w waszym przypadku. co do kolorystyki - ostatnio była u mnie koleżanka która ma okna całe białe - mówi że żałuje - ponieważ jej okna zżółkły - oknoplastowi pewnie się to nie zdarza bo to dobara marka a ona miała okna nie wiadomo skąd.. ale popytaj tych co maja biały oknoplast jak to jest z tym żółknięciem - moja koleżanka teraz okna musi cifem szorować - pozatym na ciemnych nie widać tak brudu, za to widać kurz... co do problemu - robić czy nie - ja na poczatku też żałowałam bo ogólnie rolet nie lubię - ale mają one w codziennym użytkowaniu plusy: mamy domek na polu więc strasznie wieje, wydaje mi się że jak zasłonię je to robi się przytulniej - tak jest też wieczorem w salonie - jeśli jest na dworze zimno a siedzę sobie w środku to zasłaniam je nie dlatego żeby nie było mnie widać, tylko dlatego że wydaje mi się że jest cieplej. mycie rolet jest uciążliwe ale mycie żaluzji wewnętrznych to koszmar. niestety nie pamiętam ile kosztowały. fakturę mieliśmy wystawioną na usługę montażu okien na 7% wszystkie okna wraz z roletami wyniosły nas coś ok 23 tyś. (12 okien) no to ci pewnie namieszałam w głowie - ale to tylko moje opinie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 18.03.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Całe białe okna w ogole nie wchodzą w grę.Na dzień dzisiejszy pozostaje koncepcja złotego dębu od zewnatrz i białego koloru od wewnątrz domu. Byc moze przed decydujacym zakupem zmienię zdanie Ale kosztem okien mnie przeraziłaś, ja w tej chwili mam wycenę z oknoplastu na 13 okien bez rolet oczywiscie, typ okna to platinium, profil 5 komorowy z termoramką - cena z montażem 14 tyś.Więc za rolety musiałabym dopłacić pewnie jakieś 10 tyś lekką reką..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 19.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Trzymaj się kobieto i zaglądaj tu do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 23.03.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 No kobieto trzymaj się i niestresuj za dużo...bo to niedobrze...a ja trzymam kciuku zebyś się w tych 5 osobach nieznalazła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 31.03.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Jestem pod wrażeniem Waszego domu, z zapartym tchem czytałam - łazienka wyszła rewelacyjnie, super też wyglada ta mozaika w przedpokoju. O dechach to już nie piszę w ogóle, bo....wiadomo Będę Wam kibicować - ja też pewnie parę rzeczy sobie "na później" zostawię - to tak dla otuchy piszę - w grupie raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 11.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam od jakiegos czasu ślędzę wasz dziennik, bo ja mam bardzo podobny projekt z tej samej pracowni. I doskonale Cie rozumiem, bo my zaczynamy życ na dwa domy i juz mam dość, A CO DOPIERO NA TRZY. - taka chwila w życiorysie to ciężka przeprawa, ale trzeba zacisnąć zęby, i odcinać dzien po dniu falę : ) JEDYNA RADA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Istana 17.05.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Domek przepiękny, muszę przyznać, że też miałam go w ulubionych wnętrza naprawdę mnie zachwyciły. Dechy dębowe po prostu R E W E L A C J A !!! Ja też planuję lite deski dębowe, ale fachowcy podpowiedzieli mi by kłaść węższe, z racji tego że będę miała ogrzewanie podłogowe na całości domu. Oczywiście mi podobają się takie jak masz Ty, są superowe! Pozwól, że zakoszę kilka fotek od Ciebie, by były moją inspiracją na czas wykańczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia161990 19.05.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 gdzie można kupić takie śliczne krzesła barowe jak te Twoje??? Strasznie mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 20.05.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witaj, czy podłogę układała Ci ekipa z tartaku, czy jakas inna? Podłoga wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts