HenoK 12.09.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Komentarz do wątku No to buduję - kolejny inwestor .Ambitne plany - zamieszkanie w trzy miesiące.Z ciekawością będę śledził opis Twojej budowy.Jedna prośba - popraw w temacie Twojego dziennika koleiny na kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 12.09.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Ale przyznacie drodzy Forumowicze, że na razie historia jak z bajki. Zadnych złych budowlańców itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 13.09.2003 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Ale przyznacie drodzy Forumowicze, że na razie historia jak z bajki. Zadnych złych budowlańców itp . Może dlatego, że budowa się właściwie jeszcze nie zaczęła ? Ale nie zapeszajmy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 13.09.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Komentarz do wątku No to buduję - kolejny inwestor . Jedna prośba - popraw w temacie Twojego dziennika koleiny na kolejny. Chętnie zmienię - jedynie nie wiem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 13.09.2003 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Komentarz do wątku No to buduję - kolejny inwestor . Jedna prośba - popraw w temacie Twojego dziennika koleiny na kolejny. Chętnie zmienię - jedynie nie wiem jak. W prawym górnym rogu Twojego pierwszego postu znajdziesz ikonę http://www.murator.com.pl/forum/templates/murator/images/lang_polish/icon_edit.gif. Pozwala ona zmienić treść Twojego postu w tym pównież poprawić jego Temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 16.09.2003 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 No i bajka, jak bańka prysła...A zamiast królewny , żaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 17.09.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 bogus trzymam kciuki za sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 18.09.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 cześć sąsiad ! z żonką budujemy pod Grodziskiem Mazowieckim, mamy Legalett - już zrobiony - jesli chcesz zobaczyć , zapraszam.bądź czujny przy układaniu rurek "powietrznych" , kanalizacji, rur od wody- my mielismy z tym kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 19.09.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Dzięki za zaproszenie. Chętnie skorzystam. Z tego co widzę będę miał dużo czasu w sobotę i niedzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 19.09.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 bogus, z legalettem i opóźnieniami miałem podobny problem. W końcu wziąłem za telefon, zadzwoniłem do Legalettu OSOBIŚCIE i po dwóch czy trzech telefonach miałem ustalone realne terminy wejścia ekipy. Przy czym okazało się że (1) projekt to oni muszą jeszcze zrobić (2) mają wszystkie ekipy zajęte na co najmniej miesiąc więc czekałbym jeszcze dłużej gdybym nie zdecydował się "samodzielnie" (tj wynajmując miejscową ekipę) wymienić i zagęścić grunt oraz położyć drenaż. Potem przyjechał Legalett, zaczęli w poniedziałek, płyta została zalana w sobotę. Z czego wynika REALNY termin wykonania średniej wielkości Legalettu 10 dni. 3..4 dni roboty ziemne, 4..5 dni układanie, 1 dzień zalewanie z gruchy. Jakiekolwiek krótsze terminy to hiperentuzjazm. No i póki wejdziesz na legalett ze ścianami, musisz zaczekać chociaż z tydzień aż beton cokolwiek zwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 19.09.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Dzwoń do p. Wojtka z Legalett Gdańsk - na pewno pomoże.Dzwoń do kierownika, czy mogą wejść wymieniać grunt. Jeśli projekt i wysłanie części będzie dla Ciebie w środę to w poniedziałek ekipa powinna zacząć.A w ogóle to wejdź na ambicje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 19.09.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Dziękuję za rady bardziej doświadczonych niż ja. Najgorsze w tym wszystkim jest to że 3 tygodnie temu rozmawiałem z Wojtkem z Legalettu. Miał ekipę w tym terminie który mi odpowiadał (od środy). Więc mogłem albo od nich albo z Warszawy. Ale wziąłem W-wę na zasadzie że łatwiej gadać z jednym i jakby co (odpukać) to nie będzie mi wykonawca ścian mówił że wszystko wina fundamentu a wykonawca fundamentu - że winne są ściany. Pan Jacek z Warszawy sprawiał przy tym wrażenie że zależy mu bardzo żebym budował fundamenty z nimi. Dlaczego - nie wiem - chyba z czystej życzliwości - bo przy okazji przekonywał że właściwie to do interesu dopłacają ... Jak widać na moim przykładzie - była to zła decyzja. Bo niestety założenia na podstawie których ją podjąłem okazały się błędne - że jak ktoś obiecuje że w jakimś terminie coś zrobi to rzeczywiście zrobi a przynajmniej spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 23.09.2003 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Bogus - co słychać ?Pisz - i pomóż innym w prawidłowym wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 24.09.2003 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Co się dzieje? Jednocześnie dużo i mało - zależy jak na zagadnienie spojrzeć. Ale rzeczywiście zaraz napiszę w dzienniku. Czy pomoże to innym w prawidłowym wyborze - wątpię. W końcu sam nie wiem czy dobrze robię czy nie więc ciężko innym doradzać. A na razie pozdrowienia dla Osówki. Super domek sobie postawiłeś. Bardzo chciałbym być na tym etapie. I dzięki na namiary do żwirowni i oczyszczalni. Pierwsze kontakty z obydwoma są bardzo zachęcające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 25.09.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Co z technologią? Zostaje Legalett/prefabrykat keramzytowy/moderndach - czy nastąpiła zmiana na "coś innego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 25.09.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Co do technologii - na razie zakładam brak zmian z wielu powodów w tym czasowych. Jednak wszystko zależy od wykonawców (znajdę szybko dobrych czy nie). Prawda jest taka że mi zależy na tym aby zamieszkać a technologia jest tu rzeczą wtórną. Ważne żeby miało odpowiednie parametry wytrzymałościowe, cieplne i użytkowe. A jak twoje wrażenia z BK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 25.09.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Jeszcze w tym nie mieszkam, więc trudno powiedzieć. Nie zawaliło się.. Łatwa obróbka - np pod instalacje - ale popracować przy tym trochę też trzeba., w kerazycie wtapiają w prefabrykat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 20.10.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Hej sąsiedzie! Kiedy jeździmy do swojego domu, to spoglądamy na Twoją płytę i rurę z daleka. Widziałam znajomą sylwetkę pana "niewysokiego z intensywnym z brzuszkiem", który i nam robił płytę, ale nie wpadł nas odwiedzić... Jeśli się nie śpieszysz z budową, to rzeczywiście dobry moment na odpoczynek. Pogoda trochę niesprzyjająca, ale ...mieszkać u siebie by się już chciało, nie? Życzę podjęcia szczęśliwej decyzji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 22.10.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Hej sąsiedzie! Kiedy jeździmy do swojego domu, to spoglądamy na Twoją płytę i rurę z daleka. Zaskoczyło mnie że ją widać. Ale rzeczywiście rura sterczy wysoko Widziałam znajomą sylwetkę pana "niewysokiego z intensywnym brzuszkiem", który i nam robił płytę, ale nie wpadł nas odwiedzić... Zgadza się, dobrze rozpoznałeś. Ale takich błędów jak u Ciebie nie popełnił. Wszystkie rury (poza tymi które powinny) nie wystają z betonu a płyta jest równa (przynajmniej na oko). Czy rury są w dobrym miejscu - mam nadzieję że tak acz to zależy od ostatecznej technologi bo od niej zależy grubość ścian. A zresztą część lokalizacji obliczałem i wymierzałem sam więc może się okazać że sam zawiniłem. Nie jestem jedynie pewien poziomu. Jak pożyczę niwelator i zdejmę folię to zmierzę. Jeśli się nie śpieszysz z budową, to rzeczywiście dobry moment na odpoczynek. Pogoda trochę niesprzyjająca, ale ...mieszkać u siebie by się już chciało, nie? Życzę podjęcia szczęśliwej decyzji! Oj chciałoby się zamieszkać, chciało. Więc raczej myślę w kategoriach jak tu dalej budować dużo nie ryzykując niż żeby zostawić tak jak jest i przyjechać dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 23.10.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Bogus. Nadal trzymam kciuki. Co do więźby i dachu jesli chcesz miec w zimę dzwoń do Moderndachu . Mi więżbe postawili w 3 dni ( w deszczu) i 3 dni kładli dach . Bez narzekań ( jak np u PIKa) że więźba jest krzywa itp .A Praefa ( leka) nadal nie wywiązała się ze swoich prac... Przynajmniej to miej na uwadze a nie kardiologa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts