zaba_gonia 26.06.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 dawno nie byłam w Twoim dzienniku....a tam takie fajne zdjecia Bardzo podoba mi sie kolor elewacji,taki zdecydowany, pieknie kontrastuje z bielą ram okiennych Zdjęcie domku z lotu ptaka..rewelacyjne.. No i te podłogi i koty....zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 26.06.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 bogus - pomysł z obłożeniem komina płytkami jest rewelacyjny !!!!!! Też tak uważam że żona miała b. dobry pomysł. Szczególnie że zimą jak się pali w kominku to ten komin się nagrzewa. Jest taki cieplutki - ale nie parzy. I obok będzie łóżko ... a co masz na podłodze w tym saloniku u góry? To jest parkiet przemysłowy merbau. Przyklejaliśmy sami, ale już do cyklinowania i lakierowania wzieliśmy specjalistów. PS. Bałaganu w kuchni to Ty chyba nie widziałeś toż na Twoich zdjeciach to prawie sterylna czystość To już taki styl kuchni ze nie może być zagracona. Tak właśnie wygląda przed sprzątaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 26.06.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 dawno nie byłam w Twoim dzienniku.... Cieszę się że wpadłaś. Zawsze jesteś miłym gościem a tam takie fajne zdjecia Bardzo podoba mi sie kolor elewacji,taki zdecydowany, pieknie kontrastuje z bielą ram okiennych Mi też się podoba. Co prawda prawie nikt takich kolorów nie stosuję - ludzie je uważają za zbyć ciemne - ale mi właśnie on przypomina dom mojej babci. Chodziło nam właśnie o efekt małego domku który tu stałł 'od zawsze'. Chyba się udało - wszyscy goście po wejścu mówią - 'a z zewnątrz wydawał się taki mały ' Zdjęcie domku z lotu ptaka..rewelacyjne.. Zawsze chciałem zrobić takie zdjęcie. Już nawet kombinowałem z latawcem itd. A tu przypadkowo okazało się że wystarczy porozmawiać z kolegą ... No i te podłogi i koty....zazdroszczę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 26.06.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Zdjęcie domku z lotu ptaka..rewelacyjne.. Zawsze chciałem zrobić takie zdjęcie. Już nawet kombinowałem z latawcem itd. z latawcem????? opowiedz o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 26.06.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 No to były raczej teoretyczne rozważania. Zero realizacji. Myslałem żeby do latawca przyczepić aparat z jakimś zdalnym wyzwalaczem. Tylko byłby kłopot z tym wyzwalaczem bo nie wiem czy są takie na dystans rzędu 30 m. I oczywiście kłopot z takim przyczepieniem aparatu do latawca żeby dom znalazł się w kadrze Alternetywnie myślałem o takiej kamerce bezprzewodowej. Na allegro kosztuje to rzędu 200 zł. Kamerkę przyczepić do latawca a odbiornik do magnetowidu. I nagrywać. Ale tu niestety niewielka rozdzielczość kamerki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 17.07.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Wpadłam tu przypadkiem i zostałam na dłużej w Twoim Dzienniku! Domek udał się znakomicie, zgodnie z pomysłem na "stoję to od lat, jestem większy niż się zdaje na pierwszy rzut oka, a do tego baaaardzo wygodny".Miło się czytało! Pozdrawiam, i gratuluję (po cichu też zazdroszczę troszkę) konsekwencji w realizowaniu marzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 21.07.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 witaj, ładny domek mam pytanie: oglądając zdjęcia widziałem, że miałeś podbitkę zrobioną przed ociepleniem, czy ja się mylę? K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.07.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 wyczytałam u yemiołki żeś miał dół - przybiegłam wyciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.09.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Wpadłam tu przypadkiem i zostałam na dłużej w Twoim Dzienniku! Domek udał się znakomicie, zgodnie z pomysłem na "stoję to od lat, jestem większy niż się zdaje na pierwszy rzut oka, a do tego baaaardzo wygodny". Miło się czytało! Pozdrawiam, i gratuluję (po cichu też zazdroszczę troszkę) konsekwencji w realizowaniu marzeń! Dzięki za dobre słowo - mówiąc prawdę ta konsekwencja to zasługa żony a nie moja - ja tylko konsekwentnie się z nią zgadzałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.09.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 witaj, ładny domek mam pytanie: oglądając zdjęcia widziałem, że miałeś podbitkę zrobioną przed ociepleniem, czy ja się mylę? K Gratulauje dobrego oka i czujności. Rzeczywiście podbitka była przed ociepleniem. Ale w moim przypadku nie był to błąd budowlany jakim byłaby zwykle taka sytuacja. Gdyż to ocieplenie - to tak naprawdę było docieplenie - miałłem ściany już ze współczynnikiem lambda = 0,3 i miałem je tynkować a że miałem bardzo tanią i dobrą ekipę machnąłem ręką na dodatkowy koszt kilku cm styropianu i dodałem (tylko nie mówcie o tym inspektorom PIB ) A ponad podbitką nie mam ścianki kolankowej w normalnym tego słowa znaczeniu tylko więźbę. Wiec powyżej podbitki ocieplenie jest z wełny - od środka domu - jest częścią ocieplenia dachu. Więc myślę że zmiana kolejności mi zbytnio na ocieplenie nie wpłłynęła - ekipa tynkarzy byłła też dobra i podbitki nie zniszczyła - a musiałem od razu dawać podbitkę - właśnie przez ten brak ścianki kolanowej - bez niej wiatr hulał po całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.09.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 wyczytałam u yemiołki żeś miał dół - przybiegłam wyciągać Dziękuję Ci Ivo - z opóźnieniem ale serdecznie. Jak to mówią - nikt nie obiecywał że wszystko będzie lekko łatwo i przyjemnie - a przynajmniej ja nie pamiętam że przy wysyłaniu mnie na ten świat padły jakieś tego typu obietnice. Dopóki stoję na twardym gruncie logiki - wszystko jest super - ale czasami włączają się uczucia i wtedy zaczyna się jazda bez trzymanki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza35 12.09.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ładny ten domek. Gust mamy podobny w każdym razie No i widzi mi się, że jesteśmy sąsiadami No i odnośnie zdjęć w kuchni... to ma być bałagan??? O rany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 12.09.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ładny ten domek. Gust mamy podobny w każdym razie Dziękuję No i widzi mi się, że jesteśmy sąsiadami Naprawdę? Ty też pod Grodziskiem pobudowałaś się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza35 12.09.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Pod Mazowieckim Powiem tak, do Adamowizny mam rzut beretem, żeby bliżej adresu nie podawać, ale kierunek może Ci dać obraz która to okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 12.09.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Pod Mazowieckim Powiem tak, do Adamowizny mam rzut beretem, żeby bliżej adresu nie podawać, ale kierunek może Ci dać obraz która to okolica Oooo - to my rzeczywiście jesteśmy sąsiadami :o Nawet żem nie myślał że takie miłe sąsiedztwo. Mój dom stoi przy samej drodze - to pewnie nawet go widziałaś w realu - teraz ja się rozejrzę za Twoim A przy okazji - nie wiem czy zauważyłaś że jest grupa grodziska - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=19329&start=4440 - wielu sympatycznych ludzi z okolic tam można spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.09.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 łubu dubu łubu dubu..... witam no niby piszesz że coś się dzieje, ale tak właściwie oprócz fontanyy to nic nie napisałeś czekam na cd pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 13.09.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 łubu dubu łubu dubu..... witam no niby piszesz że coś się dzieje, ale tak właściwie oprócz fontanyy to nic nie napisałeś czekam na cd pozdrawiam Bo inne to takie mniej widoczne są. Albo mniej fotogeniczne. Jakieś np. drewutnie na 30 mb drzewa. Albo posadzenie malin. Albo lutowanie przez dwa week-endy układów elektronicznych które sobie wymyśliłem przy instalacji elektrycznej na górze (żeby np. jak mi cos odbije móc w ciągu 2 minut zmienić któóry włącznik na górze włącza które światło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 witaj no wiesz....lutowanie to może nie jest ciekawe ...ale maliny albo szopy na drewno to jak najbardziej napisała ta co ostatni wpis w dzienniku własnym zrobiła w sierpniu, a przecież coś tam w międzyczasie dodsadziła w ogródku pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darpil 01.11.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Bogus dopiero dzisiaj wszedłem na Twoje strony. Jak zrobiłeś to zdjęcie z góry bardzo miły widok. W ogóle miło popatrzeć jak juz urządzasz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 darpil - dzięki Zdjęcie z góry zrobiłem z samolotu. Cesna. Kolega pilotował - ja fotografowałem. Zajrzałem do Twojego dziennika. Wyrazy wspłczucia z powodu tej spalarni śmieci. Nie znam się na tym ale na pewno są przepisy odnośnie poziomu emisji dioksyn itd. Nie wierzę żeby z tematem się czegoś nie dało zrobić: albo zablokować inwestycję albo tak ją zmodyfikować by ryzyko skarzenia sprowadzic do 0. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts