Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika _bogusa_

HenoK

Recommended Posts

Hej!

Właśnie widziałam pnące się ku niebu wrzosowe mury!!!

Ty chyba masz jakieś chody u Pana Boga? :wink:

Zdecydowałeś stawiać ściany pod koniec listopada i masz pogodę wymarzoną, na termometrze + 12C. A w październiku nam woda zamarzała ...

Nasz dom też był projektowany z ewentualną myślą o wygodzie na przyszłość - najważniejsze założenia to "parterowość", mało zakamarkowych i ciasnych korytarzyków, szerokie otwory drzwiowe, stosunkowo spory prysznic - nie kabina. Tak jest po prostu wygodnie, także w pełni sprawności. Pozdrawiamy sąsiadów.

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
bogus - a jakie te drzwi wewnętrzne zamówiłeś i po ile?.....bo to dla mnie cały czas temat aktualny :wink:

pozdrawiam

Sorry że tak długo nie odpowiadałem. Zajmowałem się budową i przez ten młyn nie buszowałem po internecie. Ale już jestem w pracy :D

Odpowiadając na twoje pytanie - drzwi porty, 5 za 3 300 zł. Kolor mahoniowy, frezowane.

Powody - nawet nam się podobały, jakość wygląda na OK, a cena nie zależy od wielkości drzwi (mam wszystkie, nawet do łazienki, 90 czyli duże).

Cena może nie najniższa, ale miała na nią wpływ ościeżnica - na ścianę o grubości 29 cm musiałem dać odpowiednią ościeżnicę. I jak rozumiesz w obecnych warunkach udało mi się uzyskać jedynie 5% upustu.

W kwestii rekuperatora zajrzyj na stronę http://www.tywent.com.pl

Dzięki za namiar. Bardzo ciekawy. Niestety już kupiłem materiał na swój rekuperator typu "zrób to sam". Pewnie jak bym wcześniej miał ten namiar to bym się nie bawiał sam. Ale jest ciagle nadzieją że moja samoróbka nie zadziała :wink:

PS. Chciałabym być na Twoim etapie budowania :)

Nie martw się - będziesz szybciej niż myślisz. Pamiętam że pół roku temu tak mówiłem znajomemu który właśnie był na etapie końcowych wykończeń ...

Całkiem nieźle ci poszło z tą budową -tylko zazdrościć ale ja i tak swoje powoli będę robić.

Wiesz, ja nie miałem wyboru. Albo szybko, albo wcale. Z wielu powodów - np.

1) nie jestem już najmłodszy,

2) każdy miesiąc dłużej to jeszcze jedna opłata za wynajęcie mieszkania

Powiem - podobał mi sie twó dziennik. byle tylko z górki!!! :D :D

Dzięki za dobre słowo

Pozdrawiam

bogus - aleś śmigał podczas tego weekendu ;-) ...w przeciwieństwie do mnie - ja w sobotę oglądałam maluteńkie potomstwo u mojej znajomej a w niedzielę wraz z innymi okołowrocławiakami piekliśmy kiełbaski na majówce u Smoka :-)...i weekend zleciał ...

pozdrawiam