Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika _bogusa_

HenoK

Recommended Posts

Wiem :lol:

Pamiętam jak- teraz kolosalnych rozmiarów- nasz podwórkowiec Dominik był tak malutki, że pił mleko z mojego palca, a ja się nad tym tak rozczulałam, że mało co się nie posiusiałam :lol:

Dominik zostanie z moimi rodzicami, ale ponieważ dom bez kota to nie dom, więc zaklepałam sobie jedno maleństwo od znajomego, któremu rudo- białych kotków co pół roku przybywa :lol:

Mój mąż za to jest psiarzem więc sprowadzimy sobie na raz dwa maleństwa- kota i psa. Będzie się działo! :lol: :lol:

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mały piesek też jest super.

Pamiętam takiego małego owczarka. Pojawiło się toto, takie maleńkie i pewnie głodne. To nakarmiliśmy. Zjadł szybko. Więc pewnie jeszcze głodny. To daliśmy jeszcze. Zjadł. To jeszcze raz. Znowu zjadł. Tu już się opanowaliśmy bo jakiś taki pękaty się zrobił. I rzeczywiście - później nic tylko taka kuleczka chodziła i sikała :wink:

Nie zdawałem sobie wtedy sprawy że takie maleństwo nie ma instynktu i je ile mu się da...

bogus - a moje dziecko wysłało kiedys SMS-a do jakiś tam czipsów i nagrodą była tabliczka z nazwą ulicy...myśleliśmy że przyjdzie taka jakas tekturowa z wielkimi napisami nazwy czipsów....a okazało się że przyszła elegancka ciemnoniebieska tabliczka z białym napisem nazwy ulicy i numeru domu :p na razie nie mamy płotu żeby powiesić, ale chyba przykleimy ją na razie do drzwi garażowych :D

PS. Ale dałeś dziś czadu z tymi pracami progresywnymi i innymi :wink: :lol:

bogus - tak dobrze nie będzie :wink: mama im z reguły nie kupuje czipsów 8) ...to tatę czasami naciągną :lol:

...i nie myślałam ze taka tabliczka to tyle kosztuje :o

...a listonosz na pewno trafi :lol: ...u nas zaczął trafiać jak tylko zaczęliśmy mieszkać....znajomi przysłali kartkę gdzie było tylko imię i nazwisko, nazwa miejscowości i nazwa ulicy.....nie wiem jak trafił..chyba typował że takich to jeszze nie zna :wink: ....tym bardziej że własnie jakoś zaraz po nowym roku zmienione zosały nazwy ulic na naszym "osiedlu" :wink:

...a wiesz gdzie zostawia nam listy? ...na prowizorycznych schodach z desek, przyciśnięte połową cegłówki którą gdzieś znalazł :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam

Witaj Bogus. Cholerka jak czytam, to sobie myślę, ze trzeba Ci (minimum) gaz pieprzowy na psy, dubeltówka albo coś takiego... Żeby włamywać się na bezczelnego - z Wami w środku? toż to zagrożenie życia! Zaraz przypomina mi się opowieśc mojego tatusia, o tym jak w zamierzchłych latach 60-tych pewna badylarzowa i badylarz mieli dom. Ile razy wyjechali na wakacje, tyle razy ktoś ich obrabiał z dorobku życia. Wpadli na szatański pomysł - pod drzwiami wejściowymi (w środku) zamontowali zapadnię uruchamianą wtedy, gdy wyjeżdżali. A tak udawała klapa zwykłą podłogę. Wrócili z wakacji - chata cała, zero strat. Ale zaczęło się upalne lato i po 2-3 tygoniach coś zaczęło capić straszliwie w wilii. Faceta posadzili za umyślne spowodowanie śmierci. Złoczyńca rozłożył się troszkę w zapadni.

Wyszła opowieść z dreszczykiem :)

Też się zastanawiam gdzie te wszystkie książki pomieścić. Te, które już są i te, które z pewnośćią będą. I czy oprócz nich w gabinecie zmieści się jeszcze komputer, lampka, fotel do czytania :wink:

Na razie nie ma problemu bo i tak nawet na półki już nie mamy kasy, ale jak zarobimy parę groszy to bedę w kłopocie :wink:

Szafa (podaję z pamięci bo nie mam projektu przy sobie a to żona projektowała więc „nie jestem w temacie”):

3 drzwi, wysokość - 2,75 m (tyle mam od podłogi do sufitu), długość - 3,00 m, głębokość - 0,55 m (bo później są drzwi). Wewnątrz kilka szuflad, kilka drążków i półek. Cena: 4 300 zł. Obejmuje dostawę i montarz. Mi się wydaje że to drogo. Pewnie u Ciebie będzie taniej. Ale wykonawca jest polecany przez znajomych. Robił im szafy kilka lat temu i ciągle działają (te szafy) bezawaryjnie.

Cena zależała od tego jakie były "rączki" czy jak to się nazywa (te aluminiowe profile wokół drzwi). Oraz oczywiście od zabudowy wnętrza. Gdybyś chciała więcej szczegółów mogę przesłać na priva.

Pozdrawiam

Ivo - Drzwi będą z takich płyt, białych, matowych. Chyba to jakiś plastyk? Prawdę mówiąc nie wiem ale zapytam. Żadnego lustra - tu decyduje żona a jej lustro w tym miejscu nie pasowało do ogólnej koncepcji :wink: Ale chyba cena lustra była taka sama jak tych płyt.

A uważam że możesz mieć taniej, gdyż:

1) mam wrażenie, może nieprawdziwe, że w Warszawie i okolicach wszystko kosztuje drożej niż gdzie indziej (np. we Wrocławiu)

2) ja nie za bardzo umiem negocjować – a w tym przypadku dodatkowo zależało mi na czasie (na razie mamy jedną szafę w której się nie mieścimy)

3) dostawcę znajomi polecali dla jego solidności i jakości o cenie wyrażając się jako "rozsądnej"

Z drugiej jednak strony – wybraliśmy najtańsze profile z tych które nam zaproponował ... Akurat te nam się najbardziej podobały (no może nieco droższe były też OK ale – co najśmieszniejsze – najmniej podobały mi się te najdroższe – były zbyt masywne)

Pozdrawiam

ooooo a czemu to mi się 2 razy wysłało :o...forum szaleje ;-)

...to aż dziwne że coś nie podobało się i w dodatku było droższe :wink: ....z reguły tak jest - przynajmiej mi sie kilka razy zdarzyło - szukam czegoś, szukam.....nie takie...wreszcie widzę...jest znalazłam...to jest to !!!!...spoglądam na cenę :-? :-? :-? ...i niestety trzeba odłożyć z powrotem na półkę :(

....i z lustrem nie trafiłam 8) ...musze zawiesć te moje rysunki do wyceny...ale nie wiem kiedy, bo dziś miałam termin raty kredytowej i jakieś pustki na koncie się zrobily :wink: