Anna Wiśniewska 31.05.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Wiem Pamiętam jak- teraz kolosalnych rozmiarów- nasz podwórkowiec Dominik był tak malutki, że pił mleko z mojego palca, a ja się nad tym tak rozczulałam, że mało co się nie posiusiałam Dominik zostanie z moimi rodzicami, ale ponieważ dom bez kota to nie dom, więc zaklepałam sobie jedno maleństwo od znajomego, któremu rudo- białych kotków co pół roku przybywa Mój mąż za to jest psiarzem więc sprowadzimy sobie na raz dwa maleństwa- kota i psa. Będzie się działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 31.05.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Mały piesek też jest super. Pamiętam takiego małego owczarka. Pojawiło się toto, takie maleńkie i pewnie głodne. To nakarmiliśmy. Zjadł szybko. Więc pewnie jeszcze głodny. To daliśmy jeszcze. Zjadł. To jeszcze raz. Znowu zjadł. Tu już się opanowaliśmy bo jakiś taki pękaty się zrobił. I rzeczywiście - później nic tylko taka kuleczka chodziła i sikała Nie zdawałem sobie wtedy sprawy że takie maleństwo nie ma instynktu i je ile mu się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 31.05.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 gratulacje wielkie i miłego mieszkania na nowym i swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.06.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 bogus- a ja wczoraj zamówiłam Portę.....i też czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.06.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Oj, mam nadzieję że Tobie to zrobią wcześniej. Ja zamawiałem 19 kwietnia. A więc wczoraj minęło dokładnie 6 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 03.06.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 _bogus_ Ty to jakiegoś pecha masz Kup sobie wilczura, najlepiej lekko wściekłego, porozsypuj jakieś niemile pachnące substancje wkoło domu, wykop parę wilczych dołów... No nie wiem, co jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.06.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Aniu - to nie pech tylko parszywi ludzie. To dwie zupełnie różne rzeczy. Pech byłby wtedy gdyby np. w mój dom udeżył meteoryt. Tu mamy do czynienia z ewidentnie złą wolą parszywych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 03.06.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Chodzi mi o to, że Ty masz pecha dlatego, że takich parszywych ludzi coś pcha w Twoim kierunku A żeby sobie nogi połamali na Twojej ziemi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.06.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 co za paskudnicy znów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.06.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 bogus - a moje dziecko wysłało kiedys SMS-a do jakiś tam czipsów i nagrodą była tabliczka z nazwą ulicy...myśleliśmy że przyjdzie taka jakas tekturowa z wielkimi napisami nazwy czipsów....a okazało się że przyszła elegancka ciemnoniebieska tabliczka z białym napisem nazwy ulicy i numeru domu na razie nie mamy płotu żeby powiesić, ale chyba przykleimy ją na razie do drzwi garażowych PS. Ale dałeś dziś czadu z tymi pracami progresywnymi i innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 08.06.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Ivo - no to dziecko pozwoliło Ci zaoszczędzić 110 zł (bo tyle mnie tabliczka kosztuje). Może z tej okazji kupisz mu następną paczkę chips-ów Też nie mam płotu a ponieważ i garażu brak - tabliczka zostanie umieszczona na rogu domu. Może wtedy listonosz trafi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.06.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 bogus - tak dobrze nie będzie mama im z reguły nie kupuje czipsów ...to tatę czasami naciągną ...i nie myślałam ze taka tabliczka to tyle kosztuje ...a listonosz na pewno trafi ...u nas zaczął trafiać jak tylko zaczęliśmy mieszkać....znajomi przysłali kartkę gdzie było tylko imię i nazwisko, nazwa miejscowości i nazwa ulicy.....nie wiem jak trafił..chyba typował że takich to jeszze nie zna ....tym bardziej że własnie jakoś zaraz po nowym roku zmienione zosały nazwy ulic na naszym "osiedlu" ...a wiesz gdzie zostawia nam listy? ...na prowizorycznych schodach z desek, przyciśnięte połową cegłówki którą gdzieś znalazł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 09.06.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Witaj Bogus. Cholerka jak czytam, to sobie myślę, ze trzeba Ci (minimum) gaz pieprzowy na psy, dubeltówka albo coś takiego... Żeby włamywać się na bezczelnego - z Wami w środku? toż to zagrożenie życia! Zaraz przypomina mi się opowieśc mojego tatusia, o tym jak w zamierzchłych latach 60-tych pewna badylarzowa i badylarz mieli dom. Ile razy wyjechali na wakacje, tyle razy ktoś ich obrabiał z dorobku życia. Wpadli na szatański pomysł - pod drzwiami wejściowymi (w środku) zamontowali zapadnię uruchamianą wtedy, gdy wyjeżdżali. A tak udawała klapa zwykłą podłogę. Wrócili z wakacji - chata cała, zero strat. Ale zaczęło się upalne lato i po 2-3 tygoniach coś zaczęło capić straszliwie w wilii. Faceta posadzili za umyślne spowodowanie śmierci. Złoczyńca rozłożył się troszkę w zapadni. Wyszła opowieść z dreszczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.06.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Też się zastanawiam gdzie te wszystkie książki pomieścić. Te, które już są i te, które z pewnośćią będą. I czy oprócz nich w gabinecie zmieści się jeszcze komputer, lampka, fotel do czytania Na razie nie ma problemu bo i tak nawet na półki już nie mamy kasy, ale jak zarobimy parę groszy to bedę w kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.06.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 bogus - jak ta szafa do sypialni duża i za ile?...ostatnio właśnie rozrysowywałam sobie naszą i chcę zanieść do wyceny....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 14.06.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Szafa (podaję z pamięci bo nie mam projektu przy sobie a to żona projektowała więc „nie jestem w temacie”): 3 drzwi, wysokość - 2,75 m (tyle mam od podłogi do sufitu), długość - 3,00 m, głębokość - 0,55 m (bo później są drzwi). Wewnątrz kilka szuflad, kilka drążków i półek. Cena: 4 300 zł. Obejmuje dostawę i montarz. Mi się wydaje że to drogo. Pewnie u Ciebie będzie taniej. Ale wykonawca jest polecany przez znajomych. Robił im szafy kilka lat temu i ciągle działają (te szafy) bezawaryjnie. Cena zależała od tego jakie były "rączki" czy jak to się nazywa (te aluminiowe profile wokół drzwi). Oraz oczywiście od zabudowy wnętrza. Gdybyś chciała więcej szczegółów mogę przesłać na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.06.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 bogus - dzięki serdeczne ...wystarczy mi takie info....gabaryty szafy mam podobne więc i orientacyjnie cene mam....dużo ...a czemu zakładasz że u mnie będzie taniej?....i z czego masz drzwi? zakłądam że jedne są lustrzane...a reszta? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.06.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 bogus - dzięki serdeczne ...wystarczy mi takie info....gabaryty szafy mam podobne więc i orientacyjnie cene mam....dużo ...a czemu zakładasz że u mnie będzie taniej?....i z czego masz drzwi? zakłądam że jedne są lustrzane...a reszta? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 15.06.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Ivo - Drzwi będą z takich płyt, białych, matowych. Chyba to jakiś plastyk? Prawdę mówiąc nie wiem ale zapytam. Żadnego lustra - tu decyduje żona a jej lustro w tym miejscu nie pasowało do ogólnej koncepcji Ale chyba cena lustra była taka sama jak tych płyt. A uważam że możesz mieć taniej, gdyż: 1) mam wrażenie, może nieprawdziwe, że w Warszawie i okolicach wszystko kosztuje drożej niż gdzie indziej (np. we Wrocławiu) 2) ja nie za bardzo umiem negocjować – a w tym przypadku dodatkowo zależało mi na czasie (na razie mamy jedną szafę w której się nie mieścimy) 3) dostawcę znajomi polecali dla jego solidności i jakości o cenie wyrażając się jako "rozsądnej" Z drugiej jednak strony – wybraliśmy najtańsze profile z tych które nam zaproponował ... Akurat te nam się najbardziej podobały (no może nieco droższe były też OK ale – co najśmieszniejsze – najmniej podobały mi się te najdroższe – były zbyt masywne) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.06.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 ooooo a czemu to mi się 2 razy wysłało ...forum szaleje ...to aż dziwne że coś nie podobało się i w dodatku było droższe ....z reguły tak jest - przynajmiej mi sie kilka razy zdarzyło - szukam czegoś, szukam.....nie takie...wreszcie widzę...jest znalazłam...to jest to !!!!...spoglądam na cenę ...i niestety trzeba odłożyć z powrotem na półkę ....i z lustrem nie trafiłam ...musze zawiesć te moje rysunki do wyceny...ale nie wiem kiedy, bo dziś miałam termin raty kredytowej i jakieś pustki na koncie się zrobily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts