Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika _bogusa_

HenoK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak umieszczłem zdjęcia to spodziewałem się opini typu - Podoba mi się ten głaz. To bardzo fainy głaz (cytat - każdy wie z czego).;);)

Sciany, może nietypowe, bo zwykle jednak są pastelowe kolorki, miały być od początku w takim kolorze. Inne rzeczy (np. okna) do tego były dobierane. Oczywiście poprzez różne uwarunkowania (czytaj - forsa i pośpiech) nie wszystko zrobiliśmy idealnie jak chcieliśmy - ale ściany miały być właściwie dokładnie takie.

Ivo - powolutku idziemy dalej. Ostatnio stosuję terapię pracą: przychodzę do domu o 19-20 wypompowany psychicznie. Nic, ale tak już totalnie nic mi się nie chce. Jeno spać. To zaczynam coś robić - alarm rozbudowuję, wentylację wykańczam, światło na górze prowizoryczne zestawiam i tak o 23-24 łapię się na tym że właściwie wypadałoby sie już położyć a tu człowiek w najlepsze się bawi ...

a mnie te kolorki zewnętrzne naprawdę bardzo się podobają......wyszedł taki szwedzki domek :)......ja sama też sie zastanawiałam nad brązami...ale nie pomyślałam wcześnie, mamy ceglastą dachówkę i jakoś to nie bardzo ni pasuje :-?

pozdrawiam...i miłego majsterkowania ;-)

• 3 weeks później...

_bogus_

Mam pytanie odnośnie Twojej stronki.

Oba wskazane przez Ciebie programy już mam :oops:

Nawet udało mi się takie HTML stworzyć wkładając tam odpowiednie zdjecia, wiem już jak się robi tytuły, tylko za nic w swiecie nie mogę dojść jak rozbija się ramki na kilka. U mnie wszystko wychodzi elegancko w jednej i nie da się dzielić.

Jak Ty to zrobiłeś?

Dodam, że w obsłudze FlashViewa i Netscape'a jestem zupełną początkującą. Mam je od wczoraj :wink:

Aniu - jestem pełen podziwu - idziesz jak burza !!

Postaram się odpowiedzieć na Twoje pytnie o rozbicie tabeli na kilka :

Najprościej to nie robić tego graficznie. Jak już wejdziesz w Netscape w opcję File / Edit i bedziesz mogła edytować treść strony, to na dole będziesz miała 4 zakładki:

Normal - normalna edycja (graficzna - kopiujesz, przenosisz, dopisujesz itd)

HTML Tags - podobnie do tego powyżej ale dodatkowo coś tam - nie do końca wiem co :oops:

Source - treść strony w formacie tekstowym (trochę podobnie jak gdy wpisujesz na forum te wszytske URL itd.

Preview - podgląd jak wygląda strona.

Ja tabelke podzieliłem w tym modzie Source.

Po prostu w miejscu gdzie chciałem podzielić tabelke na dwie wpisałem (za ) następujący ciąg:

Sam tego nie wymyśliłem - po prostu w pliku znalazłem że pierwsze 2 linie są na końcu tabelki więc ich umieszczenie w tym miejscu spowoduje zakończenie tabeli na górze. Ciąg

oznacza naciśnięcie Entera (przejście do nowej linii)

A ostatnie dwie linie to jest rozpoczęcie dolnej tabeli.

W efekcie będziesz miała - z jednej tabeli dwie - jedna nad drugą.

Jak się przełączysz z powrotem do zakładki Normal to zobaczysz zmianę.

I jeśli już to zrobisz to z dumą będziesz mogła powiedzieć że stworzyłaś stronę programując w HTML-u ;);)

Pozdrawiam

• 2 months później...

bogus - i zaczął się nam kolejny rok pełen budowania ;-) ......ja ścianki działowe na poddaszu mam....ale nie mam skosów przykrytych płyta k-g :-? ...no i też musze zrobić schody...tylko całe drewniane....a Rintal niezłą cenę przyciął :o :o :o :o ja wiem na razie że ok. 4000 PLN będę musiała dać za stopnie, nie wiem jeszcze ile za balustradę, bo musze rozrysować i dać stolarzowi ...

....a kosz z jatoba na pewno jest oryginalny :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam

Czyli wszystko normalnie. Wielkie plany a potem po prostu odpoczynek i delektowanie się domem. To chyba nigdy nie przechodzi :lol:

_bogus_

A mógłbyś jeszcze troszkę fotek w domu popstrykać?

Te kilka zdjęć które pokazałeś tak działa na wyobraźnię, że aż wytrzymać nie można :lol:

Bardzo chciałabym móc obejrzeć więcej :lol:

Ivo - jak z taką szybkością będę pracował to Ty szybciej będziesz miała płyty GK niż ja ścianki ;-) ;-) Ciągle sobie zadaję pytanie czy ta góra to jest mi potrzebna.

Co do ceny schodów - z dwu innych firm - jedna milczy a druga dała ofertę niższą ale bez przesady (11 tys). Jak rozumiesz - jeszcze szukam.

Aniu podziwiam Twoją enegię. Co do zdjęć to mam ich tony (kilka tysięcy) - ale jakoś nie mogę się zebrać żeby je publikować. Jak bym wybrał tylko te do których nie mam dużych zastrzeżeń - to zostałoby jedynie 100 zdjęć kotów ;-) A chyba nie o to chodzi ;-)

Tak naprawdę to mój domek nie jest fotogeniczny - jest prosty i dla mnie funkcjonalny.

Może za kilka miesięcy jak słoneczko letnie zaświeci - i nastrój się poprawi wenę jakowąś znajdę ...

Pozdrawiam

• 2 months później...

bogus - z tym oraniem to jesteśmy na tym samym etapie ;-) przerzucili u nas wszystko i okazało się że oprócz wielkich ilości perzu to jest jeszcze mnóstwo kamieni :-? ...a ile już wczesniej wybraliśmy ......mówi się że ziemia rodzi cały czas kamienie ...i coś w tym chyba jest :)

pozdrawiam

bogus - z tym oraniem to jesteśmy na tym samym etapie ;-) przerzucili u nas wszystko i okazało się że oprócz wielkich ilości perzu to jest jeszcze mnóstwo kamieni :-? ...a ile już wczesniej wybraliśmy ......mówi się że ziemia rodzi cały czas kamienie ...i coś w tym chyba jest :)

pozdrawiam

Z tym rodzeniem kamieni przez ziemię - to zdecydowanie nie wyzbierasz wszystkich. Za każdym zaoraniem będą nowe. Po prostu tak jest i trzeba się z tym pogodzić ;-) A z drugiej strony - o ile pamiętam nie masz jeszcze płota - to może z tych zebranych kamieni płotek powstanie, a przynajmniej słupki ;-) ;-)

• 1 month później...
  • 2 months później...

andrzejka - miło czytać takie słowa. Może to mnie w końcu zmobilizuje i rozwiążę swoje problemy z siecią i umieszczę trochę nowych zdjęć na serwerze. Co do słońca - zdecydowanie go nie brakuje - kwiaty i koty je uwielbiają ;-) :-D . Z drugiej strony nawet w upały to nie przeszkadza - bo dom jest stosunkowo niski a podcienia duże (90 cm).

Pozdrawiam

• 1 month później...