_bogus_ 27.05.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Ivo,kze, magi - ten tulipan to rzeczywiście mutant - jak wszystkie tulipany Jak na tulipana kosztowal drogo. Ale jest tego wart. Zaś co do kwiatków - z pewnego punktu widzenia wszystkie są w moim ogródku - a z innego nie. Po prostu nie wszystkie kwitną jednocześnie - to co na zdjęciach to z okresu jakiś 2 miesięcy ... Więc nie ma czego zazdrościć. Ps. Teraz zaczęły kwitnąć nastepne cudeńka - różaneczniki, serduszka, pięcilistki, len itd. Pzymierza się lawenda, maciejka i ... klematisy. A że wczoraj kupiłem nowy aparat ... nowe zdjęcia niewykluczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 27.05.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Swietne zdjecia - ehhh i kwiatów (widac ze TY umiesz robic fotki (mowie to w odniesieniu do siebie ) no i domu - bomba!!!! Dzięki za komplement. Cały sekret to w miarę dobry aparat + setki zdjęć. Z takiej masy uda się w końcu coś wybrać. Zwłaszcza jeśli obiekt jest fotogeniczny jak koty lub kwiaty ... mam pytanie - ile m nad ziemaia lecieliscie ? to jest powiekszone zdjecie to w dzienniku czy mniej wiecej z takiej odleglosci widziales swoj dom???? Wstyd się przyznać ale byłem tak zafascynowany sytuacją że nie spytałem który przyżąd co pokazuje i nie wiem na jakiej wysokości lecieliśmy. Myślę że ok. 100 - 200 m - ale to raczej zgadywanie. Więc może to było i 500 m? Przy najbliższej okazji zapytam kolegę. Co zaś do powiekszenia - zdjęcia robiłem cyfrową lustrzanką. Nie miała dużego powiekszenia (maks. 2-3 razy). Patrząc przez obiektyw widziałem obiekty w takiej samej wielkosci jak gołym okiem. Ciężko jest odpowiedzieć na Twoje pytanie bo to zależy od ostrości wzroku, odległości z jakiej ogląda się zdjęcia, wielkości ekranu itd. Ja ogólnie mam b. dobry wzrok. W efekcie mogę stwierdzić że gołym okiem nie widziałem mniej szczegółow niż można zobaczyć na tej fotografi. Wydaje mi sie że na fotografi widać szczegóły ok. 10 cm. Gołym okiem widziałem gołębie siedzące na dachach domów. One też są rzędu 10 cm. Problem jest zaś w czymś innym - fotografię można oglądać długo - natomiast w czasie lotu krajobraz zmienia się bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 27.05.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Przy okazji weszlam do "fotek" i nie wiem czy juz to pisalam ... (chyba nie ) baaardzo podobaja mi sie takie wnetrza - biel polaczona z zieleniami (i brazem) sa takie "czyste" i lekkie... hmmm moja wizja urzadzenia chalupki w tonacjach bezowo-brazowych nie wiem czy sie nie przechyla w strone bieli Dzięki - moja w tym taka zasługa że godziłem się z każdą decyzją żony Stad taka konsekwencja stylu. I wyszły śmieszne rzeczy - może przez przypadek. Np. w części "publicznej" - jadalnia, salon, przedpokój - są same czarno-białe fotografie. Zaś w części "prywatnej" (sypialnia, gabinet) - same kolorowe obrazy. Zachęcony dobrym słowem postanowiłem umieścić jedno z ostanich zdjęć kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 27.05.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 z ta fotka z lotu ptaka - to pytalam czy powiekszane bo wlasnie chcialam sobie mniej wiecej uzmyslowic na jakiej wysokosci.... jesli nie powiekszales (lub tylko nieznacznie) zdjecie to dosyc chyba nisko.... a teraz o fotkach - o kuchni nie bede pisac - widac ze piekna - podziwiaj zone za swietne wyczucie barw i stylu (ma gust kobieta! ) ale koty to juz masz wogole najcudowniejsze.... a kot w doniczce to mistrzostwo swiata !!!! , wygodnie mu bylo? fotka spokojnie nadawala by sie do jakiegos albumu ze zdjeciami kotów... usmialam sie jak ja zobaczylam.... jak sie te kociska nazywaja - pisales ze masz jedna kocice a ten szary to kocurek? ile ty masz wlasciwie kotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 27.05.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Już 3 koty. A właściwie kotki. Były dwie: Punia (syberyjska) i Tuśa (dachowiec). Ale w lecie przyplątał sie taki malutki kłebuszek. To i został. Jadł za trzech to został Kluską. Też kotka. Najbardziej pasuje do niej słowo 'pogodna'. Minę ma jakby cały czas była ździwiona: szeroko otwarte, okrągłe oczy. Trzeci kot był brany z dużym niepokojem - jak sie pogodzi z wcześniejszymi. Ale okazało się to strzałem w 10. Dzięki swej 'pogodzie' zsocjalizował dwa pozostałe. Dochodzi nawet do tego że wzajemnie się wylizują! Jak by mi ktoś wcześniej powiedział że tak się będą zachowywać - nie uwieżyłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 28.05.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Witaj _bogus_! Uwielbiam oglądać Twój dom i Twoje koty Wnętrza Twojego domu wprowadzają mnie w taki harmonijny nastrój letniego poranka. Niesamowity styl, spokój, subtelne piękno. Twoja żona musi być niezwykłą kobietą A koty to... sam wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 30.05.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Dzięku Aniu za komplementy dla żony - przekazałem - wyglądała na zadowoloną (i rzeczywiście jest wyjątkowa bo nie usłyszałem że nie wiem jaki skarb posiadam ) Ja z przyjemnością czytam Twój dziennik i oglądam obrazki. Podziwiam stosunek do roślin i zwierzątek. Przyznam się że nie zamieszczałem zdjęć z mojego ogródka bo Twoje wydawały mi się ładniejsze W końcu sie przemogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 30.05.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Bogus!Co to za żółte drzewo tło ci robi?Cudnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 31.05.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 To jest dąb - chyba bezszypułkowy (cokolwiek by to znaczyło). Oprócz wyglądu ma tą zaletę że przyciąga wiewórki - z okien kuchni mogę je sobie obserwować przygotowując i konsumując śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.05.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 super chyba takie latanie mam kolegę który w zeszłym roku zrobił licencję pilota i lata takim samolocikiem - opowiadał właśnie jak wielka jest różnica gdy ogląda sie świat z góry....dokładnie to co napisałeś - ze nie można poznać znanych Ci zakątków zdjęcia kota są REWELACYJNE! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.06.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Niestety z następnych lotów wyszło niewiele - albo Papierz i zamknięty aeroklub, albo pogoda, albo wszystkie samoloty zarezerwowane i lecimy już prawie w nocy. Ale poważnie, ku przerażeniu żony, zacząłem się zastanawiać nad zrobieniem licencji pilota. Na razie chamuje mnie kasa gdyż wyszło mi ze to koszt bardzo niezłego nowego samochodzika (i nie ma jak z samochodami - preferencyjnych kredytów czy opcji połowa teraz a druga za rok). Więc chyba na razie trochę pozarabiam i dopiero później pomyślę jeszcze raz (a w tym wszystkim najśmieszniejsze że całe życie uważałem że mam lęk wysokości - cały cierpnę i zamykam oczy jak widzę Toma Cruisa zwisającego nad przepaścią w Mission Impossible II ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 ten mój kolega robił licencję w Pradze - podobno taniej - ale ile to taniej było to szczerze powiedziawszy nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.06.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 ten mój kolega robił licencję w Pradze - podobno taniej - ale ile to taniej było to szczerze powiedziawszy nie wiem Dzięki za radę. Wiesz, moze być rzeczywiście dużo taniej. O tym nie powyślałem. Z tego co widziałem to jest to tam bardziej popularne niż u nas. Ale boje się jednego - jak wieża kontrolna albo instruktor będą do mnie gadac po czesku to jeszcze w ziemię przywalę nie mągąc w paroksyźmie śmiechu drążka utrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 witaj i co tam w kwestii latania? Pogadaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.06.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Bogus dawno do ciebie nie zaglądałam a tu fajne zdjęcie domku z lotu ptaka Super A co do kuchni i jej zdjęcia to powiedziłabym ze mała ja na nim widac , prosze o jeszcze jedno z kuchnią tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 13.06.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ivo - jeszcze tak do końca nie pogadaliśmy. Może mail nie doszedł? Wyślę jeszcze raz. andrzejka - kuchnia właśnie jest taka dość prosta że nie powiem sterylna. Całej kuchni na zdjęciu nie udaje się zmieścić. I jest problem taki że jest bardzo duży kontrast pomiędzy oknem a wnętrzem - w efekcie albo widać kuchnię i jasną plamę okna - albo to co za oknem i kuchnie w cieniu. Ale spróbuje jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Ivo - jeszcze tak do końca nie pogadaliśmy. Może mail nie doszedł? Wyślę jeszcze raz. Mail na pewno doszedł bo Piotrek mi mówił, chyba zaraz w tym samym dniu jak podałam Ci adres, albo na drugi dzień. Ale mówił też coś, że odpisał i że chciał kontaktowac się telefonicznie z Tobą - więc nie wiem - może mail od niego do Ciebie nie doszedł To może rzeczywiście przypomnij się jeszcze raz, bo on był chętny na podzielenie się informacjami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 16.06.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Ivo - okazało sie ze rzeczywiście jeden mail przeszedł ale drugi nie. teraz już wszystko wyjaśnione. i dzięki ci za namiary - okazało sie że sprawa jest prostsza i tańsza niż ja se dumal. czasami lubię dzisiejsze czasy - wiele rzeczy kiedyś porównywalnych do gwiazdki z nieba obecnie staje się jeno kwestją kasy - i to nawet nie takiej dużej. gdyby nie to ze wyciągniety jestem finansowo przez to wykanczanie poddasza (wyjdzie ze 30 000 zł - nie myslalem ze az tak duzo za wykonczenie 80 m^2 z czego 50 użytkowej) to bym się już za to wziął (natomiast wyglada mi ze żona moja to ci nie podziękuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.06.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Ivo - okazało sie ze rzeczywiście jeden mail przeszedł ale drugi nie. teraz już wszystko wyjaśnione. i dzięki ci za namiary - okazało sie że sprawa jest prostsza i tańsza niż ja se dumal. czasami lubię dzisiejsze czasy - wiele rzeczy kiedyś porównywalnych do gwiazdki z nieba obecnie staje się jeno kwestją kasy - i to nawet nie takiej dużej. gdyby nie to ze wyciągniety jestem finansowo przez to wykanczanie poddasza (wyjdzie ze 30 000 zł - nie myslalem ze az tak duzo za wykonczenie 80 m^2 z czego 50 użytkowej) to bym się już za to wziął (natomiast wyglada mi ze żona moja to ci nie podziękuje ) fajnie że uzyskałeś informacje niefajnie że żonie się nie podoba PS. Mnie by się chyba też nie podobał taki pomysł męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.06.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 bogus - pomysł z obłożeniem komina płytkami jest rewelacyjny !!!!!! a co masz na podłodze w tym saloniku u góry? pozdrawiam PS. Bałaganu w kuchni to Ty chyba nie widziałeś toż na Twoich zdjeciach to prawie sterylna czystość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts