Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Wchodze, patrze... jaki dach :o domek robi wrażenie :p

Ad. wypowiedzi kolegi szysza. Miałem taki sam problem, z tym że u mnie szerokość elewacji frontowej do 15m !!! Szybki telefon do Pani urbanistki (całe szczęście wniosek jeszcze był w jej rękach) i po sprawie, obeszło się bez dodatkowych kosztów. Trochę się tylko zdziwiła, że mam już kupiony plan nie mając warunków zabudowy :roll:

Pozdrowionka

Gość Gosc_gość
Witam!

Wchodze, patrze... jaki dach :o domek robi wrażenie :p

Ad. wypowiedzi kolegi szysza. Miałem taki sam problem, z tym że u mnie szerokość elewacji frontowej do 15m !!! Szybki telefon do Pani urbanistki (całe szczęście wniosek jeszcze był w jej rękach) i po sprawie, obeszło się bez dodatkowych kosztów. Trochę się tylko zdziwiła, że mam już kupiony plan nie mając warunków zabudowy :roll:

Pozdrowionka

Ech, no nie powiem daszek ładny się zrobił - 2 miesiące latania za dachówką i teraz widać efekt. Będzie jeszcze lepiej jak solidnie popada i zmyje ten pył :p

Ad. wypowiedzi kolegi szysza

najgorsze jest to, że to zależy od konkretnego widzimisię konkretnego ludka w urzędzie - przez takie drobne decyzje mogą nie jednemu człowiekowi utrudnić życie :roll:

Gość Gosc_gość
Witaj,

Piękny dom, piękny dach! A komin... to po prostu cudny! :wink:

Ale nie napisałeś (albo już mam jakieś problemy z koncentracją?) - z czego ten komin jest zrobiony. Klinkier wygląda ciekawie, zaczynam żałować, że takiego nie wybrałam...

pozdrawiam ciepło,

Witam u się :D

Jest to cegła klinkierowa Vandersanden model Sepia.

i do tego zaprawa specjalna do klinkieru: Quick-mix WK-Plus ciemnobrązowa

Cegła klinkierowa należy do tych nasiąkliwych i jest zabezpieczona odpowiednio impregnatem BOTAZITŽ MS 80 :p

• 3 weeks później...
Gość Gosc_gość
przywitam się i powiem ,że całkiem przypadkiem wpadłam na twój dziennik z czego bardzo się cieszę, dom robi wrażenie a dach ech poprostu cudo

Witam w moich skromnych progach :p

Cieszę się, że się podoba :D

Zajrzę do Twojego dziennika, pewno coś ciekawego podpatrzę 8)

Gość Gosc_gość
Rossa, verunia dzięki :oops:

Swoją drogą verunia chciałbym być już na Twoim etapie :roll:

a u mnie jeszcze sporo pracy trzeba włożyć, żeby można było zamieszkać :-?

dużych wymagań nie mam, a ja bym chciała być przynajmniej na tym etapie

co ty a tu doooooopa

A to tak zawsze jest - pamiętam jak się nie mogłem doczekać rozpoczęcia budowy, a potem kolejnych etapów ech :roll:

Szczerze mówiąc po Stanie Surowym Otwartym wykonanym przez GW ( zamknięcie budynku to już moja brocha :p ) jestem pełen obaw i rozterek jak ja sobie poradzę ciągnąc dalej budowę systemem gospodarczym :-? aż mi się w głowie kręci od tego ile rzeczy trzeba dokładnie przemyśleć, nie wspominając o kupowaniu materiałów i zatrudnianiu ekip :roll: :o

witam cię o poranku

Na pewno nie jest to łatwe szukać na każdy etap fachowców ,ważne jest sprawdzić ich poprzednią pracę opinię inwestorów gdzie pracowali wiem ,że niektóre ekipy kantują na materiałach . Ja jak do tej pory miałam to szczęście ,że się nie spotkałam z czym takim ale znajomi moi owszem .Chodzi mi o to , że kupując materiał sam PRZYNAJMNIEJ widzisz go fizycznie .

Chyba ,że masz kogoś komu możesz w zupełności zaufać.Na pewno nie jest łatwo ,ale trzymam kciukasy coby było wszyćko OK.

Gość Gosc_gość
No, jak pięknie z okienkami. A czy montaż mieliście tzw "ciepły" czy nie?

Co do fachowców, no niestety, nie ma lekko. My najprawdopodobniej będziemy wszystkim sami kierować, od początku. A marzyliśmy o GW...

Montaż mieliśmy .... nie wiem jaki :roll: - chyba zwykły

- Kierbud mówi, że dobrze zamontowali 8)

Co do kierowania prac samemu to nie jest to takie straszne, mi co prawda robili GW do stanu surowego otwartego

(aczkolwiek jeszcze nie skończyli, bo nie posprzątali :evil: ) i dalej organizuję sam.

Największą zaletą samokierowania jest to, że sporo kasy zostaje w kieszeni.

Na samych oknach z roletami z 6 tys, a na elektryku myślę, że z 5 tys do przodu 8) .

Z Elektryka już jestem bardzo zadowolony ( w trakcie prac), bo dużo nie bierze i kładzie kabelki bardzo równo i estetycznie :p fotki niebawem.