efilo 18.03.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 no tak to ja się nie dziwię że idziesz jak burza. u mnie nie ma szans na jeden dzień a o kładzeniu 220 metrów podłogówki w tydzień mogę zapomnieć ile Ty masz tych metrów że to wszystko tak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 18.03.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 no tak to ja się nie dziwię że idziesz jak burza. u mnie nie ma szans na jeden dzień a o kładzeniu 220 metrów podłogówki w tydzień mogę zapomnieć ile Ty masz tych metrów że to wszystko tak szybko podłóg jest 262m2, ale podłogówki będzie z 75m2 pójdzie tak szybko, bo ekipa mocna i mają dobry sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.03.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 no u mnie jednak tej podłogówki jest trzy razy więcej a w sumie to najwięcej czasu zajmuje tak sie przynajmniej pocieszam. za to wylewka to tylko... jeden dzień więcej. to nic że 100% zresztą zobaczymy jak wyjdzie. no i u mnie jednak podłóg zdeczka więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 18.03.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 no u mnie jednak tej podłogówki jest trzy razy więcej a w sumie to najwięcej czasu zajmuje tak sie przynajmniej pocieszam. za to wylewka to tylko... jeden dzień więcej. to nic że 100% zresztą zobaczymy jak wyjdzie. no i u mnie jednak podłóg zdeczka więcej Bo mój domek taki skromniutki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 tak tak malusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Wykonawca od obróbek balkonów i tarasów dogadany. Zaczyna od poniedziałku a to co za fachman? co on ma na celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Wykonawca od obróbek balkonów i tarasów dogadany. Zaczyna od poniedziałku a to co za fachman? co on ma na celu? Robi obróbki blacharskie balkonów ( krawędzie), między oknami i płytą balkonową, także izolacja tarasu i obróbka blacharska między płytą tarasową i drzwiami tarasowymi oraz izolacja tarasu wywinięta na ścianę budynku. Jak to zrobi to do końca nie wiem, ale jest polecany przez moich posadzkarzy i ma zrobić tak, żeby było dobrze i nie za drogo Jak już będzie coś zrobione to zrobię fotki i będzie wiadomo z czym to się je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 kurcze... nie wiedziałam że coś takiego istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 kurcze... nie wiedziałam że coś takiego istnieje Ja wiedziałem, bo mi o tym przypomniał Kierbud inaczej też bym o tym nie pomyślał. A Ci co przyjdą posadzki wylewać to od razu położą styro i wyleją taras i balkony - oczywiście jak obróbki już będą zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Nawiązując do Twojej uwagi w dzienniku o podłogówce w brodziku,. Mam nadzieję że inni forumowicze Cię nie posłuchają. Nie ma to jak z cieplutkiej podłogi przejść do lodowatego brodzika. Po pierwsze nie układa się rur tuż przy syfonie a po drugie można się przed wysychaniem zabezpieczyć - u mnie do syfonu będzie wkładka - suchy syfon. Brak wody w syfonie mi nie straszny. Pomyśl jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.03.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki za info obgadam z instalatorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Na wszelki wypadek załączam http://www.termicotychy.pl/KESSEL_SUCHY_SYFON_MULTISTOP_p764.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.03.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 z podziękowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina i Michal 24.03.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam, Mam pytanie. Czy nad garażem w tym pomieszczeniu zmieszczą się okna dachowe fakro o wysokości około 230 cm. Ostatnio takie wprowadzili i się mi bardzo podobają ale nie wiem czy w rzeczywistości się zmieszczą? Jeżeli nie, to jaka max wysokość tych okien może być? Dziękuję za odp. PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.03.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam, Mam pytanie. Czy nad garażem w tym pomieszczeniu zmieszczą się okna dachowe fakro o wysokości około 230 cm. Ostatnio takie wprowadzili i się mi bardzo podobają ale nie wiem czy w rzeczywistości się zmieszczą? Jeżeli nie, to jaka max wysokość tych okien może być? Dziękuję za odp. Pozdrawiam Michał Witam Podejrzewam, że się nie zmieszczą, bo jest ograniczenie w postaci jętek i płatwi. W projekcie nad garażem są okna 160cm, ale ja mam zamontowane 140cm. Dzisiaj po południu wjadę na budowę to zmierzę dla pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.03.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam, Mam pytanie. Czy nad garażem w tym pomieszczeniu zmieszczą się okna dachowe fakro o wysokości około 230 cm. Ostatnio takie wprowadzili i się mi bardzo podobają ale nie wiem czy w rzeczywistości się zmieszczą? Jeżeli nie, to jaka max wysokość tych okien może być? Dziękuję za odp. Pozdrawiam Michał Teoretycznie by weszło, bo od murłaty do płatwi jest 248cm, ale będzie problem z obudowaniem takiego okna - na to miejsca jest za mało. Od murłaty i belki płatwiowej okno musi mieć jakiś odstęp i dekarz powie, że nie da rady. Poza tym na zewnątrz na tej samej stronie dachu w porównaniu z oknami 78x118 (większe też będzie problem wstawić) w łazience i w garderobie od frontu będą wyglądać co najmniej nieciekawie. Poza tym takie okno pewno sporo musi kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 24.03.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam - zawsze z przyjemnością wchodze w Twój dziennik - takie tu wszystko uporządkowane i przemyślane, czas coś napisać, bo juz się nieswojo czuję, że tylko podglądam I co tu napisać sensownego tak teraz myślę, i ciężko w sumie, bo ja przez GW buduję w związku z czym doświadczeń własnych mam niewiele... Ale - zamieszczasz dużo zdjęć, co jest super - bo fajnie pooglądać, ale u mnie (a nie najwolniejszy mam net, z reszta w pracy też sprawdzałam, bardzo długo się Twój dziennik otwiera - kawke sobie w tzw międzyczasie parzę zazwyczaj Może ciut mniejsze byś te fotki zamieszczał, bo tak sobie wyobrażam, że jak ktoś na komórce, albo lichym necie ciągnie, to może się nie doczekać, a warto!!! Mam zapytanie w kwestii szamba - planujesz? gdzieś kiedyś mi się obiło... Jeśli tak to skąd - z zagłębia szambowego pod radomiem? Ja myślałąm o oczyszczalni, ale do końca prawnie to w moim przypadku nie jest i pewnie odpuszczę i szambo będzie.... Pozdrawiam i powodzenia dalej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.03.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witaj Te zdjęcia i tak mocno okrajam jak robię telefonem Nokia E50 to zmniejszam do 60% A jak aparatem Panasonic TZ-5 to robię fotki na matrycy 3M i zmniejszam o 50%. Pomniejszanie zdjęć robię w Paincie jakby co Z tym wolnym otwieraniem dziennika to nie jest tak źle, galeria jest na interii - jakby było na fotosiku to by było to: "zdjęcie czasowo niedostępne" czy coś w tym stylu, a to jest bardziej denerwujące W domu mam neo 1M i wczytuje fotki dość sprawnie, w pracy to już nie wspomnę, bo śmiga jak ta lala, ale i łącze o wiele szybsze. Jak zmniejszę fotki jeszcze bardziej to mogą być mało czytelne. Ale pewno niedługo dziennik wskoczy na 3 stronę to będzie lepiej O szambo się nie martwię, bo mam w cenie instalacji - podawałem w dzienniku zakres prac firmy instalacyjnej i między innymi jest tam szambo. Ma być betonowe 8m3 z szybko-złączką w ogrodzeniu i z czujnikiem zapełnienia. Tak sobie zażyczyłem I niestety muszę je zrobić, bo kanalizę w najlepszym przypadku będziemy mieć w przyszłym roku ( ale tak już obiecują od 2007), a na POŚ-a nie dali zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 25.03.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Hej, Ja też śledzę intensywnie Twój dziennik i korzystam z Twoich wskazówek (np wykonawcę na wszytkie instalacje ) co do zdjęć to faktycznie trochę czasu zajmuje wczytanie ale nawet na 3G komórkowym jest to bez wiekszych kłopotów możliwe... a zdjęcia są bardzo pomocne, więc ich nie zmniejszaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Hej, Ja też śledzę intensywnie Twój dziennik i korzystam z Twoich wskazówek (np wykonawcę na wszytkie instalacje ) co do zdjęć to faktycznie trochę czasu zajmuje wczytanie ale nawet na 3G komórkowym jest to bez wiekszych kłopotów możliwe... a zdjęcia są bardzo pomocne, więc ich nie zmniejszaj... Spoko, nie zamierzam ich zmniejszać A namiary na mojego Wykonawcę instalacji Ci dawałem ? bo nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts