Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

tak, dostałem juz jakis czas temu na priva - niestey jeszce nie zdążylem podjechać do niego. :(

Na razie walczę z "cudowną" pogodą tzn czekam az mi działka wsychnie aby mógl wjechać CAT i zrobić wykop pod ławy - humus juz od 2 lat ściągnięty (trochę będzie trzeba poprawić) :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość

No to tego CAT-a możesz szykować, bo jeszcze jutro ma trochę popadać, przez weekend obeschnie i w poniedziałek pewno ruszysz z kopyta, bo ma być ładna pogoda i ciepło :wink:

No i zachęcam do założenia dziennika, będzie wiadomo na jakim etapie jesteś :p

Gość Gosc_gość

Spoko, będzie dobrze - wiaterek przewieje i wyschnie.

Mój sąsiad też czeka na pogodę, też ma zdjęty humus i już tupie nogami, żeby już zacząć budowę :D

Z resztą mnie ta pogoda też zaczyna denerwować, bo majster od obróbek tarasów i balkonów nie może zrobić swojej roboty. Codziennie dzwoni i się tłumaczy, jakby to on odpowiadał za pogodę :roll:

Gość Gosc_gość
Mam pytanko: dachóweczkę jakiej firmy macie? Taka ładna...Będę wdzięczny za odpowiedź...:) Pozdrawiam

Cieszę się, że się podoba, jest to dachówka Jacobi J12 Edelschwarz - angoba szlachetna - na cały dach prawie 300m2 kosztowała 20 tys i zostało jeszcze 15m2 na daszek altany :p

Gość Gosc_gość
Krzysiek nie bądź wisnia - wklej zdjecia obróbki

Spoko, spoko - jutro będą :lol: :lol: :lol: :D

Zamieszczę jak będą zrobione, żeby nie było niedomówień i tłumaczeń, że coś jeszcze tam dojdzie :wink:

Gość Gosc_gość
w przyszłym tygodniu? to już pewne? no to trzymam kciuki co by wszystko dobrze poszło! no to faktycznie o spaniu możecie chwilowo pomarzyć. z drugiej strony Kruszka ma dwa latka a nie pamietam kiedy ostatnio się wyspałam

W zasadzie tak - na 99% 03.04.2009 :p

I mam nadzieję, że przy niej też się wyśpimy, tak jak przy naszej pierwszej, ma już 6 lat i nie może się doczekać siostrzyczki :D

Witaj!

I tak możesz być szczęśliwy bo na 36 m masz dobra wode a ja na 36 m miałem

tzw. ił. Trzy odwierty i tylko 400 l wody i dużo kasy w ziemi. To jest dopiero loteria. Tak więc doskonale rozumiem co przeżywałeś czekająć na wieści.

Czy mogę Cie prosić o namiary na Twoich wiertaczy.

Pozdro

Gość Gosc_gość
Witaj!

I tak możesz być szczęśliwy bo na 36 m masz dobra wode a ja na 36 m miałem

tzw. ił. Trzy odwierty i tylko 400 l wody i dużo kasy w ziemi. To jest dopiero loteria. Tak więc doskonale rozumiem co przeżywałeś czekająć na wieści.

Czy mogę Cie prosić o namiary na Twoich wiertaczy.

Pozdro

Info poszło na P.W. :wink:

Nachodzi nas od jakiegoś czasu odmienna koncepcja kominka niż mamy zaprojektowany.

Ścianę, przy której ma stać kominek i stoi przy niej komin tak zabudować z kominkiem na równo, żeby ją jakby wyprostować - żeby także schować komin.

O coś takiego mi się strasznie podoba, ale żoneczce trochę mniej ta półka w ciemnym kolorze brązu, bo będzie się kurzyć - kobita ma fioła na punkcie czystości :evil:

Jak tą półkę zrobić jasną to kominek może się stać mdły, a tak ten ciemniejszy kolor rozbija ten jasny kolor :roll:

Może macie jakieś pomysły z tą półką co by się "nie kurzyła" ? :wink:

Ale kominek pikny, może mi się uda ją przekonać, żeby coś takiego zrobić :wink:

http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i872945.jpg

źródło obrazka/inspiracji: http://www.spartherm.com.pl

Wkład na zdjęciu to Varia Ah, Kafle: Jasba - u nas się nie zmieści, trzeba szukać mniejszy, bo od komina do końca tej ścianki mam 100cm, a nie chcę żeby kominek zajmował za dużo miejsca w salonie :roll:

Może Dovre 2175 CBS albo 2180 CBS :p

Ze względu na wentylację mechaniczną musi mieć ( wskazane) szczelne doprowadzenie powietrza z zewnątrz.

Witaj,

Po pierwsze gratuluję postępów na budowie. Szukuje Wam się piękny "kawałek" podłogi :D

Jakiś czas temu też byłam fanką tego kominka. Jednak stwierdziłam że tylko takie gabaryty jak na zdjęciu ładnie wyglądają. Potem natknęłam się na zdjęcie tego kominka z wersji zmininalizowanej i byłam bardzo rozczarowana. Zresztą sam zobacz

http://images48.fotosik.pl/94/46f3bbd150db7de4.jpg

to już nie to samo, dla mnie czar prysł. Potem "dokopałam się" do tych kafli i okazało sie że 1 sztuka kosztuje 900 zł :evil: brrrrrr...

J-E-D-N-A-K

Wszystko zalezy od wykonania i materiałów, jakie sobie dobierzemy. Znalazłam jeszcze jeden kominek, chyba mc_gregor'a,wzorowany na oryginale, cudowny.. jednak znowu potrzebne jest miejsce. W tym modelu znajdziesz podpowiedź co zrobić z półką i jak przekonac żonę. Powodzenia :wink:

http://images49.fotosik.pl/94/9c03b9f4dc000eb3med.jpg