wodzu1 25.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 tak, dostałem juz jakis czas temu na priva - niestey jeszce nie zdążylem podjechać do niego. Na razie walczę z "cudowną" pogodą tzn czekam az mi działka wsychnie aby mógl wjechać CAT i zrobić wykop pod ławy - humus juz od 2 lat ściągnięty (trochę będzie trzeba poprawić) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.03.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 No to tego CAT-a możesz szykować, bo jeszcze jutro ma trochę popadać, przez weekend obeschnie i w poniedziałek pewno ruszysz z kopyta, bo ma być ładna pogoda i ciepło No i zachęcam do założenia dziennika, będzie wiadomo na jakim etapie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 25.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 właśnie myślę nad założeniem ale jakoś tak czasu brakuje... Na działce glina więc chyba tak szybko nie wyschnie.. ale dzięki za otuchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.03.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Spoko, będzie dobrze - wiaterek przewieje i wyschnie. Mój sąsiad też czeka na pogodę, też ma zdjęty humus i już tupie nogami, żeby już zacząć budowę Z resztą mnie ta pogoda też zaczyna denerwować, bo majster od obróbek tarasów i balkonów nie może zrobić swojej roboty. Codziennie dzwoni i się tłumaczy, jakby to on odpowiadał za pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 25.03.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 no to idąc za namową, dziennik został założony - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEwelina 26.03.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Mam pytanko: dachóweczkę jakiej firmy macie? Taka ładna...Będę wdzięczny za odpowiedź... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 26.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Mam pytanko: dachóweczkę jakiej firmy macie? Taka ładna...Będę wdzięczny za odpowiedź... Pozdrawiam Cieszę się, że się podoba, jest to dachówka Jacobi J12 Edelschwarz - angoba szlachetna - na cały dach prawie 300m2 kosztowała 20 tys i zostało jeszcze 15m2 na daszek altany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.03.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Krzysiek nie bądź wisnia - wklej zdjecia obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 26.03.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Krzysiek nie bądź wisnia - wklej zdjecia obróbki Spoko, spoko - jutro będą Zamieszczę jak będą zrobione, żeby nie było niedomówień i tłumaczeń, że coś jeszcze tam dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.03.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Krzysiek nie bądź wisnia - wklej zdjecia obróbki Spoko, spoko - jutro będą Zamieszczę jak będą zrobione, żeby nie było niedomówień i tłumaczeń, że coś jeszcze tam dojdzie To jutro to Ci w nawyk weszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.03.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Zapomniałam o najważniejszym GRATULACJE z tytułu studni. Możesz wreszcie spać po nocach, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.03.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Dzięki, ale niezupełnie będę mógł spać - w przyszłym tygodniu kolejna lokatorka przyjdzie na świat i będzie komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 27.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Gratuluję studni:-))) Trochę cię przeczołgała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.03.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Gratuluję studni:-))) Trochę cię przeczołgała I jeszcze przeczołga jak mnie podliczą za nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.03.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 w przyszłym tygodniu? to już pewne? no to trzymam kciuki co by wszystko dobrze poszło! no to faktycznie o spaniu możecie chwilowo pomarzyć. z drugiej strony Kruszka ma dwa latka a nie pamietam kiedy ostatnio się wyspałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.03.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 w przyszłym tygodniu? to już pewne? no to trzymam kciuki co by wszystko dobrze poszło! no to faktycznie o spaniu możecie chwilowo pomarzyć. z drugiej strony Kruszka ma dwa latka a nie pamietam kiedy ostatnio się wyspałam W zasadzie tak - na 99% 03.04.2009 I mam nadzieję, że przy niej też się wyśpimy, tak jak przy naszej pierwszej, ma już 6 lat i nie może się doczekać siostrzyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 29.03.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witaj! I tak możesz być szczęśliwy bo na 36 m masz dobra wode a ja na 36 m miałemtzw. ił. Trzy odwierty i tylko 400 l wody i dużo kasy w ziemi. To jest dopiero loteria. Tak więc doskonale rozumiem co przeżywałeś czekająć na wieści.Czy mogę Cie prosić o namiary na Twoich wiertaczy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 29.03.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witaj! I tak możesz być szczęśliwy bo na 36 m masz dobra wode a ja na 36 m miałem tzw. ił. Trzy odwierty i tylko 400 l wody i dużo kasy w ziemi. To jest dopiero loteria. Tak więc doskonale rozumiem co przeżywałeś czekająć na wieści. Czy mogę Cie prosić o namiary na Twoich wiertaczy. Pozdro Info poszło na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 29.03.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Nachodzi nas od jakiegoś czasu odmienna koncepcja kominka niż mamy zaprojektowany. Ścianę, przy której ma stać kominek i stoi przy niej komin tak zabudować z kominkiem na równo, żeby ją jakby wyprostować - żeby także schować komin. O coś takiego mi się strasznie podoba, ale żoneczce trochę mniej ta półka w ciemnym kolorze brązu, bo będzie się kurzyć - kobita ma fioła na punkcie czystości Jak tą półkę zrobić jasną to kominek może się stać mdły, a tak ten ciemniejszy kolor rozbija ten jasny kolor Może macie jakieś pomysły z tą półką co by się "nie kurzyła" ? Ale kominek pikny, może mi się uda ją przekonać, żeby coś takiego zrobić http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i872945.jpg źródło obrazka/inspiracji: http://www.spartherm.com.pl Wkład na zdjęciu to Varia Ah, Kafle: Jasba - u nas się nie zmieści, trzeba szukać mniejszy, bo od komina do końca tej ścianki mam 100cm, a nie chcę żeby kominek zajmował za dużo miejsca w salonie Może Dovre 2175 CBS albo 2180 CBS Ze względu na wentylację mechaniczną musi mieć ( wskazane) szczelne doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Witaj, Po pierwsze gratuluję postępów na budowie. Szukuje Wam się piękny "kawałek" podłogi Jakiś czas temu też byłam fanką tego kominka. Jednak stwierdziłam że tylko takie gabaryty jak na zdjęciu ładnie wyglądają. Potem natknęłam się na zdjęcie tego kominka z wersji zmininalizowanej i byłam bardzo rozczarowana. Zresztą sam zobacz http://images48.fotosik.pl/94/46f3bbd150db7de4.jpg to już nie to samo, dla mnie czar prysł. Potem "dokopałam się" do tych kafli i okazało sie że 1 sztuka kosztuje 900 zł brrrrrr... J-E-D-N-A-K Wszystko zalezy od wykonania i materiałów, jakie sobie dobierzemy. Znalazłam jeszcze jeden kominek, chyba mc_gregor'a,wzorowany na oryginale, cudowny.. jednak znowu potrzebne jest miejsce. W tym modelu znajdziesz podpowiedź co zrobić z półką i jak przekonac żonę. Powodzenia http://images49.fotosik.pl/94/9c03b9f4dc000eb3med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolka 29.03.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 znalazłam jeszcze inne ujęcie tego kominka...http://images36.fotosik.pl/90/b21c58075ed48ccdmed.jpg zawsze możesz wybrać do niego taki kamień, jestem pewna że kurzu nie będzie na nim tak szybko widać...http://images45.fotosik.pl/94/0f5aeb58c1509f93med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts